به گزارش پرشین خودرو، در حدیثی از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است که «صوموا تصحوا: روزه بگیرید تا تندرست شوید». ماه مبارک رمضان فرصتی است برای سلامت؛ فرصتی برای سلامت جسم و روان، فرصتی برای استراحت بدن و پالایش روح، و فرصتی برای تزکیه نفس و تقویت اراده.
این ماه می تواند فرصتی برای تمرین زندگی سالم و معنوی باشد. پرهیز از پرخوری و ترک سیگار را می توان از بارزترین نشانه های زندگی سالم دانست که در ماه مبارک رمضان، فرصت تحقق می یابند.
امسال نیز که ماه رمضان در فصل نسبتا گرم سال واقع شده، گاهی ساعت های طولانی روزه داری و گرمای هوا، ممکن است برخی روزه داران را به زحمت اندازد. تشنگی و خشکی دهان، سردرد و سرگیجه، ضعف و بی حالی و ... از مشکلات شایعی هستند که ممکن است بعضی روزه داران با آن ها مواجه شوند.
در ادامه نگاهی می اندازیم به بعضی از مشکلات شایع ایام روزه داری و راه حل آن ها. امید که با رعایت آن ها بتوانید هرچه بیشتر از برکات سلامت بخش این فریضه الهی بهره برداری کنید.
سردرد
یکی از شایع ترین علل سردرد در ماه رمضان، به خصوص در افرادی که عادت به نوشیدن چای دارند، دریافت نکردن کافئین برای مدت نسبتا طولانی، به خصوص در نخستین روزهای ماه رمضان است. کاهش دریافت مایعات و به دنبال آن، کاهش حجم خونِ در گردش و تغییر در میزان خونرسانی به مغز، از دیگر علل سردرد در طول روزه داری محسوب می شود.
از علل دیگر سردرد در این ایام، می توان به گرسنگی دراز مدت اشاره کرد که باعث سوخت ناقص چربی ها و ایجاد ترکیب های کتونی می شود و وقتی غلظت این ترکیب ها در خون بالا می رود معمولا علائمی مثل سردرد و بی حوصلگی ظاهر می شود.
چطور از سردرد پیشگیری کنیم
- اگر بیش از 4 لیوان در روز چای می نوشید، بهتر است در روزهای نزدیک به ماه رمضان کم کم میزان و غلظت چای مصرفی تان را کاهش دهید.
- حتما سحری بخورید، زیرا حذف این وعده غذایی باعث می شود طول مدت روزه داری تان بیشتر شده و فرصت شکل گیری ترکیب های کنونی نیز بیشتر شود. سحری باید شامل حجم مناسبی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی باشد تا بتواند از بروز این مشکل پیشگیری کند.
- استراحت کافی و قرار نگرفتن زیر آفتاب داغ تابستان نیز تا حد زیادی از بروز سردرد پیشگیری میکند.
نظر شما