به گزارش پرشین خودرو به نقل ازایسنا، "آلن ماتیسون تورینگ" (Alan Mathison Turing) ریاضیدان، دانشمند رایانه، منطقدان،فیلسوف، زیست-ریاضیدان و رمزنگار انگلیسی در تاریخ ۲۳ ژوئن سال ۱۹۱۲ میلادی در لندن متولد شد.
وی دوران دبیرستان خود را در لندن سپری کرد و در سالهای ۱۹۳۱ تا ۱۹۳۴ در کالج "کینگ" دانشگاه "کمبریج" به تحصیل پرداخت و در سن ۲۲ سالگی وجود تئوری "حد مرکزی" را به تایید رساند.
" تورینگ" طی سالهای ۱۹۳۶ تا ۱۹۳۸، بیشتر مطالعات خود را در دانشگاه "پرینستون" انجام داد و در سال ۱۹۳۸، مدرک دکتری خود را از این دانشگاه دریافت کرد.
وی طی جنگ جهانی دوم برای "ستاد ارتباطات دولت انگلیس" کار کرد.
تورینگ به کمک" ماشین تورینگ" فرمولاسیون مؤثری برای روش الگوریتم و محاسبه تهیه کرد. با کمک آزمایش تورینگ، سهم مؤثر و محرکی در زمینه هوش مصنوعی ارائه کرد.
" ماشین تورینگ" که در سال ۱۹۳۶ میلادی توسط تورینگ ارائه شد، یک دستگاه فرضی است که روی نشانهای روی یک قطعه نوار بر اساس جدول قوانین دستکاری انجام میدهد. با وجود اینکه مکانیزم ماشین تورینگ مقدماتی است، مفهومش برای پوشش عملکردهای بسیار پیچیده کافی و گستردهاست.
وی در این راستا گفته بود: آیا میتوان روزی گفت: "ماشین هوشیار است و میتواند فکر کند؟"
تورینگ سپس در آزمایشگاه ملی فیزیک مشغول به کار شد و یکی از طرحهای اولیه برنامه ذخیره شده کامپیوتر را ارائه کرد، هرچند که در واقع ساخته نشد. در ۱۹۴۸ به دانشگاه "منچستر" رفت تا روی "منچستر مارک ۱" کار کند که به عنوان اولین کامپیوتر حقیقی دنیا شناخته شد.
در سال۱۹۵۰ میلادی، در مقالهای معیاری برای تعیین میزان هوشمندی رایانه پیشنهاد کرد که پس از آن به" آزمایش تورینگ" معروف شد.
وی با معرفی ماشین تورینگ، یک مدل ریاضی برای تحلیل تواناییهای ذاتی الگوریتمها بنیان گذاشت. به همین دلیل ماشین تورینگ یکی از عناصر اصلی در نظریه محاسبات و نظریه پیچیدگی است.
به دلیل موفقیتهای تورینگ در رشته کامپیوتر دانشگاههای زیادی یادمانهایی از او ایجاد کردهاند، مجسمه برنزی تورینگ در دانشگاه "سوری" که یادآور پنجاهمین سالروز مرگ وی است، او را در حال حمل کتابهایش در محوطه دانشگاه به تصویر میکشد.
دانشگاههای "لوسآندس" در بوگوتا، دانشگاه پلیتکنیک "پورتوریکو"، هر کدام آزمایشگاهی بهنام وی دارند، دانشگاه "تگزاس" نیز برنامهای با نام "تورینگ سکالرز"دارد.
دانشگاه "بیلگی" استانبول سالانه کنفراسی به یاد وی برگزار میکند که "روزهای تورینگ" نامیده میشود.
در سال ۲۰۱۲ به مناسبت یکصدمین سال تولد تورینگ مراسم و کنفرانسهای مختلفی در نقاط مختلف جهان و شهرهای مختلف انگلستان برگزار شد. در ۳ تیر ۱۳۹۱ نیز در مؤسسهٔ پژوهشی "حکمت و فلسفه ایران" نشست یک روزهای با عنوان "ذهن، منطق و محاسبه" به این مناسبت برگزار شد.
جایزه تورینگ به افتخار وی نامگذاری شده است. جایزه تورینگ معتبرترین جایزه در علم رایانه است که هر سال از سوی "انجمن ماشینهای حسابگر" (ACM) اعطا میشود.
تورینگ در نهایت در سال ۱۹۵۴ به علت ابتلا به افسردگی، خودکشی کرد و در تاریخ ۸ ژوئن ۱۹۵۴ کارگر وی جسدش را از خانه پیدا کرد. پلیس علت مرگ وی را خوردن سم "آرسنیک" اعلام کرد.
نظر شما