منوچهر منطقی، در گفت وگو با خبرنگار پرشین خودرو، با بیان این مطلب گفت: قرار نبود محصول چینی وارد کنیم و ایران را به بازار خودروهای چینی مبدل سازیم بلکه قرار بر استفاده از تجارب چینی ها در تولید و بازاریابی بود.
وی ادامه داد: در بحث های اولیه قرار شد تا در شمال کشور یک جوینت ونچر با برندهای چینی مانند چری ایجاد کنیم زیرا چری در آن سال ها تازه در حال افزایش تیراژ و بازارسازی بود و مشاوران خوبی برای ساخت استراتژی خود داشت و این مهم فرصت خوبی برای کسب تجربه توسط خودروساز ایرانی بود.
این مدیر سابق بخش خودرو کشور تاکید کرد: چینی ها در موضوعات راهبردی برای توسعه فعالیت های خود بسیار فکر می کنند و به دلیل استفاده از مشاوران خوب اروپایی و آسیایی به سرعت نیز رشد پیدا کرده و به اهدافشان می رسند.
وی تشکیل جوینت ونچر با چینی ها را بهترین راه حل آن زمان دانست و گفت: تعامل بهترین مسیر برای خودروسازان ما بود اما؛ در آن سال ها یک وزیر صنایع خیلی جوان داشتیم که مخالفت کرد و گفت من هرگز با چینی ها کار نمی کنم! البته و متاسفانه این آقا، محتوای کار ما و هدف اصلی ما را نفهمید و با موضوع بسیار سیاسی برخورد کرد!
منطقی افزود: در حال حاضر جریان کاملا برعکس شده و ما به جای استفاده از تجارب چینی ها، عملا به بازار فروش این خودروسازان تبدیل شده ایم.
مدیرعامل سابق ایران خودرو خاطرنشان کرد: البته در یکی از خودروهای تولیدی در همان زمان، ما از تجارب چینی ها استفاده بسیار خوبی کردیم و همین استفاده موجب شد یک محصول به جای اینکه در 3 سال طراحی شود، تنها یک سال زمان برده و نتیجه خوب بود.
وی در خصوص ادامه و نوع همکاری با چینی ها گفت: خودروسازان چینی می توانند نقطه اتکای خوبی باشند و ما نباید ایشان را رها کنیم اما نوع همکاری که با ایشان تعریف می شود باید به تولید یک محصول مشترک و حضور آن در بازار های بین المللی برند چینی نیز ختم شود.
نظر شما