خواسته قطعه سازان حاضر در نمایشگاه خودرو مشهد چه بود؟

پرشین خودرو: تغییرات همه روزه نرخ ارز، گران شدن مواد اولیه، سخت شدن تامین و تهیه آن تقریباً یکی از مشکلات اساسی تمام قطعه سازان حاضر در نمایشگاه خودرو مشهد بود.

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، هجدهمین نمایشگاه بین المللی خودرو مشهد در شرایطی 16 تا 19 مردادماه امسال در شمال شرق کشور برگزار شد که به گفته بازدیدکنندگان و فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان، در مقایسه با سال های گذشته از رونق کمتری برخوردار بود. تولیدکنندگانی که از گرانی و کمبود مواد اولیه به شدت گلایه داشتند و عنوان می کردند که آنان را در شرایط سختی قرار داده است!

قطعه سازان و تامین کنندگان قطعات حاضر در این نمایشگاه عنوان می کردند که حضورشان در این دوره از نمایشگاه فقط به معنای علاقمندی آنها برای بقاء و تداوم فعالیت است.

هرچند افزایش نرخ ارز در ماه‌های گذشته فعالیت تولید(بجای واردات) را برای برخی واحدها توجیه پذیر کرده و از این شرایط در صورت تثبیت نرخ ارز استقبال می‌کنند، اما عمده قطعه سازان از آینده این صنعت و در پی آن صنعت خودرو نگران بودند و خواستار رسیدگی سریع مسوولان به مشکلات موجود شدند.

به همین منظور و همزمان با روزهای برگزاری، پای درد و دل برخی حاضران در نمایشگاه خودرو مشهد نشستیم که خلاصه از این گفت وگو ها را با یکدیگر مرور می کنیم.



قطعه سازان
 

پاسخگویی به ثبت سفارش ها، کُند است

یک تولیدکننده سیستم های هیدرولیک فرمان و ترمز خودرو حاضر در نمایشگاه می گفت: یکی از مشکلات شرکت متبوعش در ماه‌های گذشته کمبود و گرانی برخی قطعات مورد نیاز است.

محمد رضا صفاری افزود: از ابتدای سال ثبت سفارش به منظور تخصیص ارز مورد نیاز انجام شد و فقط بخش اندکی از آن تاکنون دریافت شده است و ثبت سفارش ها به کندی باز می شود.

وی یادآور شد: همین مساله موجب شده تا به مدت ۲۰ روز خط تولید هیدرولیک فرمان این شرکت تعطیل باشد، ۲۵ نفر از نیروها تعدیل شده و حدود ۲۰ نفر دیگر به مرخصی اجباری فرستاده شوند.

این مسئول امور بازرگانی خاطرنشان کرد: برخی قطعات لاستیکی مورد نیاز این شرکت که مورد تایید خودروسازان داخلی در مقوله ایمنی خودرو است و از چین و کره وارد می شده، با وضع فعلی ارز، قیمت ها ۲ تا 3 برابر شده و واردات دیگر صرفه ندارد .

وی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات بزرگ این شرکت بدهی‌های ارزی به طرف خارجی است، زیرا در گذشته با ارز ۳۸۰۰ تومانی اقدام به واردات قطعه کرده و تولید انجام دادیم، اما امروز باید با ارز حدود هشت هزار تومانی این بدهی‌ها را باز پرداخت کنیم .

صفاری تأکید کرد: تمام مشکلات یاد شده از ابتدای امسال و با بحث های ارزی آغاز شد، به طوری که اکنون شاهد گرانی مواد اولیه هستیم و تهیه این مواد نیز به دشواری انجام می شود.

وی ادامه داد: امروز برای تهیه آلومینیوم مورد نیاز با مشکل مواجه ایم، زیرا هم افزایش قیمت داشته و هم از انجام خرید اعتباری محروم شده ایم، زیرا شرکت مادر تولید کننده فقط به صورت نقدی فروش دارد، همچنین شرکت های تولیدکننده فولاد آلیاژی نیز دیگر فروش ندارند.

این فعال صنعتی بیان داشت: خودروسازان طرف قرارداد با این شرکت یعنی سایپا و گروه بهمن ۱۸۰ روز است مطالباتمان را پرداخت نکرده‌اند.

وی گفت: البته خودروسازان نیز اجازه افزایش قیمت آن چنانی نیافته اند و بر این اساس بدیهی است نتوانند مطالبات ما را پرداخت کنند و هشدار داد در صورت تداوم روند کنونی بسیاری از واحدهای قطعه ساز با خطر تعطیلی و تعدیل نیرو مواجه شوند.

صفاری همچنین نسبت به تهیه کارتن تا 2 ماه آینده هشدار داد و گفت: به دلیل مسائل زیست محیطی به وجود آمده در چین، کاغذ و کارتنی که از این کشور تاکنون وارد می‌شده، دوباره در حال صادر شدن است چراکه وضع قیمت دلار نیز صادرات را به صرفه کرده است.

این فعال صنعتی همچنین به صادرات آلومینیوم به ترکیه اشاره کرد که متاثر از افزایش قیمت ارز روند صعودی پیدا کرده و تولیدکنندگان داخلی را با کمبود این ماده مواجه کرده است.

وی یادآور شد: چنانچه قطعات خودرویی همچون گذشته در اولویت تخصیص ارز قرار بگیرد ۸۰ تا ۹۰ درصد مشکلات موجود قابل حل است، اما ۱۰ تا ۱۵ درصد مشکلات مربوط به فولاد است که از دریافت ارز محروم شده است.
صفاری خاطرنشان کرد: مس، سیلیس و سرب سایر مواد اولیه مورد نیاز قطعه سازان خودرو هستند که این روزها با کمبود مواجه شده و گران شدند .

وی همچنین نسبت به همکاری شرکت متبوعش با چینی‌ها ابراز خوش بینی کرد و گفت: تهدیدات آمریکا تاکنون تاثیر خاصی بر چینی ها در این حوزه نداشته و در صورت تامین ارز مورد نیاز قادر به واردات قطعه از این کشور خواهیم بود.

 

قطعه سازان


تامین قطعات دشوار شده است!

بهزاد حق جو کارشناس ارشد فروش یک شرکت تامین کننده قطعات برای خطوط تولید خودرو نیز می گفت: تحولات اخیر بازار منجر به گران شدن شدید قطعات خودرو و دشواری تامین قطعات شده است.

وی بیان داشت: مشکل اصلی این است که بسیاری شرکت ها سایت های فروش خود را به روی مشتریان بسته اند، زیرا به دلیل بالا و پایین شدن همه روزه نرخ ارز و در نتیجه قیمت قطعات، با بلاتکلیفی مواجهند.

این فعال تولیدی هشدار داد: تداوم روند فعلی، صنعت قطعه سازی و در پی آن خودروسازی کشور را به تدریج به سمت فلج شدن پیش می‌برد و در خوشبینانه‌ترین حالت همانند زمان جنگ می توان با استفاده از قطعات درجه چندم به راه‌اندازی خودروها و ماشین آلات پرداخت، اما در حقیقت سرعت رشد این صنعت پایین می آید.

حق جو یادآور شد: شرکت متبوعش برای امسال فازهای توسعه ای در برنامه داشت اما با شرایط پیش آمده همه آنها مسکوت گذاشته شده است.

 

قطعه سازان



پروژه های ارزی زیان ده شدند

معاون بازرگانی یک شرکت تولیدکننده قطعات پلیمری، کامپوزیتی و فلزی خودرو نیز به پرشین خودرو گفت: با وجود مشکلات به وجود آمده، اما این شرکت در سال های گذشته توانسته گزینه‌های متعددی برای خود تعریف کند و در حال حاضر مقوله تعدیل نیرو به عنوان آخرین گزینه پیش روی شرکت مطرح است.

مهدی رضایی افزود: این شرکت بطور نمونه در ماه های گذشته برای تولید سپر خودروی "دنا" قرارداد ارزی با ساپکو منعقد کرد، ساخته شدن این قالب حدود چهار ماه به طول انجامید و امروز دلار با افزایش قیمت مواجه شده و در نتیجه کل این پروژه زیان‌ده شده است!

وی خاطرنشان کرد: تغییرات روزانه نرخ ارز افزایش ۳۰۰ درصدی هزینه های شرکت را در برخی موارد به همراه داشته و در خوشبینانه‌ترین حالت ساپکو قول داده تنها بخشی از زیان شرکت ناشی از افزایش قیمت ها را جبران کند.

این فعال تولیدی به سایر شرکت کنندگان در این نمایشگاه اشاره کرد که آمده بودند تا بگویند می‌خواهند بقا داشته باشند و ادامه داد: همگی منتظریم ببینیم دولت چه اقدامی انجام می دهد و در آینده چه اتفاقی می افتد.

وی همچنین گریزی به سخنان رئیس جمهوری در سیما زد و گفت: ای کاش حداقل اعلام می‌شد که قرار است دولت دلار را با چه نرخی ارائه کند تا تکلیف تولیدکنندگان مشخص شود.

وی ادامه داد: اکنون چهار ماه است تکلیف نداریم، ۸۰ درصد شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه حتی شرکت‌های بازرگانی فعالیت فعال در این عرصه نیز به تعدیل نیرو پرداختند.

رضایی خاطرنشان کرد: برای ما تولیدکنندگان به هیچ عنوان قیمت دلار مهم نیست، بلکه می‌خواهیم تعیین تکلیف شود؛ وقتی بلاتکلیفی وجود داشته باشد تبدیل سرمایه ها به سکه، طلا، ارز، خودرو و سایر دارایی های نقد شونده از سوی مردم اجتناب ناپذیر است.


تعیین نرخ ارز و تثبیت آن الزامی است

مدیر بازاریابی یک شرکت بازرگانی قطعات یدکی در گفت وگو با پرشین خودرو افزود: شرکت متبوعش تاکنون مقاومت کرده و تعدیل نیرو نداشته است، اما در تامین ۹۰ درصد قطعات تولید داخل با مشکل مواجه شده، زیرا مواد اولیه اکثر آنها وارداتی است.

وحید کارخانه اضافه کرد: آنچه از قطعات پیش از این در انبارها دپو کرده بودیم رو به اتمام است و به زودی در برخی قطعات حساس خودرو با مشکل مواجه می شویم.

وی بیان داشت: این روزها قیمت قطعات به شدت افزایش یافته و رشد ۳۰ تا ۱۰۰ درصدی قیمت ها قدرت خرید مشتریان را پایین آورده، به طوری که تمایل آنها را به تهیه اجناس دست دوم و بی کیفیت افزایش داده است.

کارخانه یادآور شد: هرچند شرایط کنونی سبب شده تا شرکت های کوچکتر رقیب ما از دور خارج شوند و در نتیجه فروش شرکت مان افزایش داشته باشد، اما در مجموع این شرایط برای فعالان اقتصادی این صنعت مثبت ارزیابی نمی شود.

وی گفت: چنانچه ارز مورد نیاز قطعه سازان تامین نشود، اجناس در بازار لوازم یدکی با قحطی و کمبود مواجه خواهد شد؛ هرچند اعطای ارز نیز با روند کندی مواجه هست و دست‌کم وقفه ای ۶ ماهه در تامین قطعات ایجاد خواهد کرد.

این مدیر بازاریابی خواستار آن شد که دولت دستکم به مدت ۶ ماه قیمت دلار را در یک نرخ مشخص ثابت نگه داشته و مانع از نوسان آن شود که در این صورت تولید کنندگان قدرت پیش بینی پیدا کرده و قادر به تصمیم گیری خواهند بود.


تولید بجای واردات توجیه پیدا کرده است

در ادامه یک وارد کننده تجهیزات تعمیرگاهی خودروهای خارجی به خبرنگار ما گفت: شرکت متبوعش از چهار سال پیش در مقوله واردات دیاگ فعالیت می کرد، اما با وضعیتی که نرخ ارز پیدا کرده به دنبال تولید همین محصول در ایران است.

مهدی اسماعیل زاده تاکید کرد: با این شرایطی که برای دلار به وجود آمده، تولید به صرفه بوده و می تواند اشتغال زایی بیشتری به دنبال داشته باشد، همچنین می‌توانیم بخشی از محصولات خود را به بازار امارات متحده عربی و عراق صادر کنیم.

وی خاطر نشان کرد: توانایی و دانش فنی این مهم در شرکت وجود دارد و به شرط تامین ملزومات و مواد اولیه و تسهیلات سرمایه در گردش، تحقق این مهم دور از دسترس نخواهد بود.

اسماعیل زاده نرخ بالای سود تسهیلات بانکی را یکی از مشکلات عمده تولیدکنندگان برای توسعه واحدهای تولیدی برشمرد و خواستار تعدیل آن شد.

یادآور می شود که هجدهمین نمایشگاه بین المللی خودرو مشهد از 16 تا 19 مردادماه امسال در محل دائمی نمایشگاه های شهر مشهد برگزار شد.

کد خبر 99998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha