ادعای نوسازی کامیون های فرسوده در 5 سال

وزیر راه و شهرسازی وعده داد که 65 هزار کامیون فرسوده کشور در پنج سال نوسازی خواهد شد! در حالیکه در دولت تدبیر و امید و تا کنون فقط پنج هزار دستگاه نوسازی شده است.

به گزارش پرشین خودرو، محمد اسلامی، با اعلام این خبر اظهار کرد: مطابق ارزیابی‌ها 65 هزار ناوگان بالای 40 سال در ناوگان باری کشوری فعال است که برنامه‌ریزی شده در یک بازه زمانی حداکثر پنج ساله نوسازی آن‌ها شروع شود.

وی افزود: قراردادهایی با کارخانه‌های داخل کشور و مطابق با استانداردهای وزارت راه و شهرسازی وجود دارد و همچنین مجوز واردات کامیون گرفته شده و با یک برنامه زمان بندی شده نوسازی انجام می‌شود که هدف آن صرفه جویی در سوخت و ارتقای ایمنی است.

به گفته وی، نکته حائز اهمیت این است که طرح به صورت جایگزین انجام می‌شود و کارت هوشمند کامیون فعالی که جایگزین می‌شود با سه سال ساخت است. از سوی دیگر برای خودروهای داخلی 80 درصد تسهیلات در نظر گرفته شده تا با تحویل کامیون فرسوده خود، آن را جایگزین کنند.

براساس این گزارش، وزیر راه و شهرسازی شهریور ماه سال گذشته از نوسازی 65 هزار کامیون فرسوده در یک بازه زمانی سه ساله خبر داده و گفته بود:‌ از سال 78 تا کنون 20 هزار دستگاه کامیون نوسازی شده است اما امروز گام بزرگی بر می داریم که بر مبنای آن 65 هزار دستگاه کامیون در بخش کالا 3 سال آینده نوسازی شود.

اسفندماه سال 94 تفاهمنامه نوسازی 65 هزار کامیون بین عباس آخوندی وزیر وقت راه و شهرسازی و وزیر نفت امضا شد. بر اساس این تفاهمنامه قرار بود در یک بازه 4 ساله 65 هزار کامیون فرسوده کشور نوسازی شود.

عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی در مراسم امضای این تفاهمنامه با اشاره به 4 ساله بودن این تفاهمنامه، گفته بود: هم‌اکنون ظرفیت تولید کامیون در کشور براساس گزارش وزارت صمت حدود 25 هزار کامیون در سال است ولی عملکرد تولید بیشتر از 10 هزار کامیون نبوده است. بنابراین، این تفاهم‌نامه برابر 6.5 سال تولید عملکردی سال گذشته صنعت کامیون ایران بوده است.

وی با اعلام اینکه برآورد اولیه از ارزش ریالی این پروژه 20 هزار میلیارد تومان است افزود: دو پارامتر در اجرای این طرح پیگیری می‌شود که کاهش مصرف سوخت و افزایش پیمایش و راندمان کامیون دو هدف ما در این پروژه‌ است.

این گزارش می افزاید: بر اساس زمان اعلام شده، 65 هزار کامیون باید اسفند 98 یعنی طی چهار سال نوسازی می‌شد،‌اما یک سال پس از سررسید زمان وعده داده شده ، مشاور معاون وزیر راه و شهرسازی در این‌باره گفت: با توافقی که میان وزارت راه و شهرسازی و وزارت نفت امضا شد،‌ طرح نوسازی 65 هزار کامیون با اختصاص 2 میلیارد و 762 میلیون دلار از محل صرفه جویی کلید خورد.

وی ادامه داد: از محل این طرح 5000 کامیون نوسازی و 18 هزار قرارداد امضا شد اما دو عامل تحریم و طرح جدید ریاست جمهوری باعث توقف این طرح شد. در طرح نوسازی 65هزار کامیون متقاضی برای خرید کامیونی با قیمت میانگین 450 تا 500 میلیون تومان 20 درصد آورده داشت و 80 درصد تسهیلات با سود 9 درصد به وی تعلق می‌گرفت.

وی با بیان این‌که طرح نوسازی 65000 کامیون فرسوده به طور کامل متوقف نشده است و تمام قرارداد‌های امضا شده به عنوان تعهد طرح پا برجاست، افزود: 2 شرکت‌ سازنده کامیون و اتوبوس در حال تلاش برای تولید و تحویل تعدادی خودرو از محل طرح ریاست جمهوری به متقاضیان هستند.

هر سال با نزدیک‌ شدن به سالروز فتح خرمشهر مسئولان وزارت راه و شهرسازی علاوه بر دادن وعده درباره نوسازی کامیون‌های فرسوده، برنامه‌هایی را نیز رونمایی می‌کنند.

شش خردادماه سال گذشته وزیر راه و شهرسازی در آیین رونمایی از سامانه ثبت‌نام نوسازی کامیون‌های فرسوده، گفته بود: هدفگذاری این طرح نوسازی 53 هزار دستگاه ناوگان حمل‌ونقل (کامیون) است که شامل خودروهایی با 3 سال کارکرد وارداتی پیش بینی شده در قانون و همچنین خودروهای تولید داخل می‌شود.

محمد اسلامی با بیان این‌که برای این هدف چهار گروه می توانند در این سامانه ثبت‌نام کنند، افزود: تولیدکنندگان داخلی در این مرحله حداقل 1000 دستگاه برای هرکدام در نظر گرفته شده است. دومین گروه شرکت‌های توانمند حمل‌و‌نقل هستند که هرکدام از آن‌ها از این ظرفیت می‌توانند برای واردات 100 دستگاه کامیون استفاده کنند. سومین گروه شرکت‌های واردکننده‌ای هستند که مجوز وزارت صمت را دارند. هرکدام از این شرکت‌ها اجازه واردات 50 دستگاه کامیون را دارند گروه چهارم هم اشخاص حقیقی (افراد دارای کامیون‌های فرسوده) هستند که از یک تا 10 دستگاه می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند.

وی با بیان این‌که خودروهای وارداتی حتما باید خدمات پس از فروش داشته باشند و منشأ ارز آن‌ها نیز مورد تایید بانک مرکزی باشد، افزود:‌ طبق تدبیر رئیس‌جمهور کار از فرسوده‌ترین کامیون‌ها شروع شد و در همین خصوص در اقدامی فوری 863 کامیون بالای 50 سال با بیشترین پیمایش، انتخاب شدند.

وزیر راه با تاکید بر این‌که "در این طرح دست دلال،‌ واسطه و سوداگر قطع شده و کار کاملا براساس دستورالعمل‌ها انجام می‌گیرد" گفت: مردم و رانندگان همه باید طبق این دستورالعمل‌ کار کنند. به همین خاطر نه کسی مجوز واردات داشته و نه این‌که اجازه داشته از مردم برای آوردن خودروی تا 3سال کارکرد پولی بگیرد. همه چیز از طریق این سامانه بوده و شرکت، اشخاص، شرکت تولید کننده و وارد کننده و حتی شرکت‌های بزرگ حمل و نقل باید به یک شکل کار کنند.

منبع: تسنیم

کد خبر 131960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha