به گزارش پرشین خودرو به نقل از روزنامه ایران، افزایش قیمت دلار و سکه فقط قیمت مسکن را بالا نبرده بلکه جایگزینی دلار و سکه به جای پول رایج برای گرفتن اجاره یا فروش خانه راهی است که برخی صاحبخانهها برای کسب بیشترین درآمد از ملکشان در پیش گرفتهاند.
هر چند براساس قانون نظام صنفی و قانون مدنی، صاحبان کالا و خدمات که شامل صاحبخانهها هم میشود حق ندارند کالا و خدمات خود را با دلار یا سایر ارزها با ایرانیها معامله کنند و در معاملات باید از پول رایج کشور استفاده شود. در خصوص اجاره یا فروش خانه اگر طرف معامله فردی غیر ایرانی باشد انجام معامله با دلار یا هر ارز دیگری مانعی ندارد.
سکه یا دلار قیمت ثابتی ندارد و با این اوضاع بازار هرماه قیمت آن افزایش دارد پس مستأجر هر ماه اجاره بیشتری نسبت به ماه قبل باید بپردازد که کمتر مستأجری زیر بار میرود.
یکی از مشاوران املاک در مرکز شهر تهران میگوید شرط پرداخت دلار و سکه به جای اجاره بیشتر در مناطق شمالی شهر دیده شد اما گرانیهای اخیر این موضوع را به مناطق دیگر هم منتقل کرده است هر چند قبول چنین شرایطی از طرف متقاضیان بسیار کم است. اجتناب از این نوع معامله از سوی مشتری باعث میشود که مالکان از تصمیم غلط خود صرفنظر کنند.
او میگوید اگر بنگاهها زیر بار هر شرط غیرقانونی و غیر منطقی مالکان نروند دیگر شاهد این پیشنهادات از طرف آنها نخواهیم بود. شرط دیگر برخی مالکان فروش ملک و دریافت پول آن به دلار است مثلاً اگر قیمت ملکی 400 میلیون تومان باشد آنها از خریدار میخواهند معادل دلاری این مبلغ را بپردازد. کاهش ارزش پول ملی و تغییرات شدید قیمت ملک دلیل صاحبخانهها برای این شرط است.
شایعاتی مبنی بر اینکه برخی مشاوران املاک موافق معامله مسکن با دلار و سکه هستند چون حق کمیسیون بیشتری از این طریق میگیرند اما مشاور املاک (...) در یکی از مناطق غربی شهر تهران درباره نقش مشاوران بر افزایش قیمت املاک یا معاملات با روشهای غیر معمول میگوید مشاوران املاک بر اساس قانون صرفاً به شغل دلالی، واسطه گری و یافتن خریدار و فروشنده مسکن مشغول هستند و در مورد قیمتها نظر خریدار و فروشنده را منتقل میکنند و خودشان پیشنهاد دهنده نیستند.
مالک با مراجعه به مشاوران املاک، واحد مسکونی آماده فروش را بر اساس نرخ دلخواه خود در دفتر مشاور املاک عرضه میکند و از سوی دیگر آنهایی که خواهان خرید هستند، بر اساس میزان توانایی و دارایی خود ملک مورد نظرشان را جستوجو میکنند. مشاور املاک هم در این میان کمیسیون بابت واسطه گری را دریافت میکند. البته در این صنف نیز مانند صنوف دیگر تخلف وجود دارد و نمیتوان آن را انکار کرد اما از طرف دیگر تخلف را نمیتوان به تمام صنف نسبت داد.
البته مشاوران املاک تأکید میکنند که پیشنهادهای اینچنینی از طرف مالکان معدود است و اینطور نیست که فراگیر باشد که امسال با گرانی شدید قیمت دلار مالکان بیشتری را به این فکر انداخته که ملک خود را به دلار یا سکه اجاره دهند یا بفروشند اما در حال حاضر مستأجران که اغلب از قشر متوسط به پایین هستند به هیچ وجه این توان مالی را ندارند و خریداران هم بندرت موافق معامله مسکن با دلار هستند چون برای تبدیل پول خود به دلار باید هزینه زیادی از نظر زمانی و مالی بپردازند و در این شرایط خرید حجم بالای دلار تقریباً کاری سخت است و تن دادن به آن غیر ممکن است.
نظر شما