غیر ممکن بودن اجرای استانداردهای 85 گانه در ایران

پرشین خودرو: با توجه به اعمال تحریم های جدید و کمبود قطعه با کیفیت در داخل، اجرایی کردن استانداردهای 85 گانه کار بسیار سختی خواهد بود و بیشتر به یک ادعا شبیه است.

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، خودروسازان ایرانی برای اینکه بتوانند بازارهای جهانی را تحت تاثیر حضور خود قرار دهند باید استانداردهای بین المللی را در تولید خود اعمال کنند. استانداردهای اروپا و آمریکا بسیار سخت گیرانه تر از استانداردهای داخلی بوده و هست و اجرای این استانداردها برای خودروساز ایرانی که از تکنولوژی قدیمی استفاده می کند بسیار سخت خواهد بود و شاید علت اینکه هنوز نتوانسته ایم برند ایرانی با محصولی بومی برای معرفی در صنعت خودروی جهان معرفی کنیم، همین سخت بودن رعایت استانداردهای جهانی است.

از سوی دیگر به دلیل برخی انتقادات از سوی مردم نسبت به کیفیت خودروهای ساخت داخل، سازمان ملی استاندارد ایران با ابلاغ استانداردهای 85 گانه سعی کرد چرخ حرکت صنعت خودرو را مجبور به روغن کاری کند اما در همان روزهای ابتدایی مدیران خودروسازان ایرانی در مقابل این استانداردهای 85 گانه جبهه گرفتند و حتی مدیر وقت رنو پارس نیز از خروج دو خودرو تندر90 و ساندرو پس از اعمال استانداردهای جدید از چرخه تولید خبر داد.

حالا و پس از اعمال تحریم، اجرای استانداردهای 85 گانه در هاله ای از ابهام قرار گرفته و معلوم نیست با شرایط فعلی امکان اجرا و اعمال این استانداردها برای خودروساز ایرانی مقدور است یا نه؟

امرالله امینی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در گفت وگو با خبرنگار پرشین خودرو، در خصوص استانداردهای 85 گانه خودرویی توسط سازندگان ایرانی گفت: اینکه بسیاری از افراد و فعالان صنعت خودرو در سال گذشته و بعد از اعلام استانداردهای 85 گانه، برخی از این استانداردها را غیر قابل اجرا می دانستند یک حرف نامربوط بود.

 



وی در خصوص وضع اجرای استانداردهای 85 گانه پس از تحریم های جدید گفت: خودروسازان عزیز ما در روزهای اخیر از خاک خوردن 50 هزار دستگاه خودرو در پارکینگ های خود به دلیل نبود قطعه سخن گفته اند و حالا من نمی دانم ایشان چگونه می خواهند این استانداردهای سخت گیرانه را اجرا کنند.

این کارشناس صنعت خودرو تاکید کرد: اجرای این استانداردهای جدید با شرایط فعلی و مدیریت حاکم بر صنعت خودرو غیر ممکن است و ادعای اجرایی کردن بخشی از این استانداردها تنها حرف بیهوده است.


چرا خودروساز ایرانی فراخوان نمی دهد؟!


این استاد دانشگاه در ادامه به تفاوت دیدگاه برندهای معتبر خودرویی به بازار و مشتری اشاره کرد و افزود: بنز و بی ام و و بسیاری دیگر از برندهای معتبر خودرویی وقتی نقصی در یک مدل خودروی خود پیدا می کنند هزارن هزار دستگاه گاهی تا 110 هزار دستگاه را فراخوان داده و رایگان رفع نقص می کنند. آیا در ایران نیز چنین اتفاقی رخ می دهد؟

وی افزود: من به شما جواب می دهم خیر! حتی در برهه ای، وقتی خودروهای مردم در آتش سوختند نیز فراخوانی داده نشد و هیچ فردی از مشتریان بابت این سهل انگاری عذرخواهی نکرد! این همان تفاوت دیدگاهی است که فقط به فکر جیب خودش است و برای مشتری و سرمایه وی هیچ ارزشی قائل نیست. با این طرز فکر درب هیچ بازار جهانی به روی ما گشوده نمی شود.

کد خبر 101310

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha