انتظار افزایش قیمت خودروهای مونتاژی طبیعی است

پرشین خودرو: با توجه به افزایش نرخ ارز و تخصیص نیافتن ارز 4200 تومانی به خودرو و البته قطعات منفصله، خودروهایی که به صورت CKD وارد کشور می شود در انتظار تجربه قیمتی جدید هستند.

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، نوسانات بازار ارز که از اواخر سال گذشته کلید خورد موجب شد تا هر بازاری که تنها یک درصد و نه بیشتر وابسته به واردات و هزینه ارز به جای ریال بود، با شوک رو به رو شود.

یکی از بازارهای بزرگی که تنش بسیار زیادی را در این ماه های اخیر تجربه کرده است، بازار خودرو است. خودرو چه تولید داخل باشد و چه وارداتی، وابستگی شدیدی به نرخ ارز دارد.

برای خودروهای وارداتی تاثیر نرخ ارز 100 درصدی است و با هر بار افزایش نرخ ارز، به صورت طبیعی قیمت این خودروها نیز افزایش یافت اما در بخش خودروهای داخلی 2 نوع تولید وجود دارد دسته نخست تولید با داخلی سازی بالای 50 درصد و دیگری خودروهایی که عمدتا به صورت سی.کی.دی وارد کشور و تنها در خطوط خودروسازان مونتاژ می شود.

چه در بخش خودروهایی با داخلی سازی بالای 50 درصد و چه در بخش مونتاژی ها، تاثیر ارز و نوسانات آن کاملا مشهود و قابل لمس است. بی شک تفاوت خواهد بود میان واردات قطعات منفصله و خودرو به صورت CKD با ارز 4200 تومانی و البته ارز نیمایی یا همان بازار ثانویه یا هر اسم دیگری که در آینده بر آن بگذارند.

 

خودروهای مونتاژی


ارز نیمایی 9000 تومان و ارز سابق 4200 تومان یعنی حداقل در شرایط فعلی 4800 تومان تفاوت قیمت ارز واردات و بیش از 110 درصد رشد هزینه برای تولید یک خودروی مونتاژی.

حالا اما خبر از این می رسد که خودروهایی که به صورت CKD وارد می شود در آینده ای نزدیک شاید در همین هفته های آتی، قیمت فروش آنها تغییر چشمگیری پیدا کند که این مهم زیاد دور از انتظار نبوده و نیست.

با توجه به اینکه شرکت های مونتاژ کار برای واردات قطعات منفصله باید ارز آزاد تهیه کنند هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد که خودروی مونتاژی با دلار 9000 تومان با همان قیمت قبل به فروش برسد بنابراین این مهم که در روزهای آتی و البته بعد از صدور مجوزهای لازم، قیمت خودروهای مونتاژ شده در داخل یا فول CKD با افزایش قیمت فروش مواجه شود دور از انتظار نیست و نباید به آن خرده گرفت.

وقتی قیمت خودروهای تولید در داخل که بالای 50 درصد داخلی سازی در آنها انجام شده و میزان وابستگی ایشان به واردات کم است با مشکل قیمت گذاری و ضرر ده بودن سازندگان مواجه شده است، دیگر در خودروهایی که بالای 50 درصد از قطعات آنها وارداتی است، قصه کاملا روشن است و جای چک و چانه زدن نمی گذارد.

کد خبر 102033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha