به گزارش پرشین خودرو به نقل از روزنامه ایران، حتماً شما هم پیامکهای فروش لوازم خانگی بانه به دستتان رسیده است و از شما خواسته شده قیمتها را مقایسه کنید و سپس سفارش خرید بدهید. در طول سالیان متمادی بانه مرکز فروش لوازم خانگی بوده است و تعداد قابل توجهی از مردم برای آنکه قیمت کالاهایی که خریداری میکنند، به صرفه باشد هشت ساعت از تهران به سمت بانه رانندگی میکردند.
تا سال گذشته به خاطر موضوع خدمات پس از فروش و بیم از تقلبی بودن کالا، خیلی از متقاضیان لوازم خانگی نسبت به خرید کالاهای عرضه شده در آن منطقه مردد بودند اما این روزها با ارز گران تردیدها نسبت به گذشته بسیار کمتر شده است و خیلی از مردم با علم بر اینکه ممکن است خدمات پس از فروش مناسبی دریافت نکنند و یا حتی کالایی که خریداری میکنند اصل نباشد، خریدهای خود را به سمت بانه بردهاند.
فاصله بانه تا پایتخت 661 کیلومتر است اما از نظر قیمتی حداقل 23 میلیون تومان فاصله وجود دارد و همین امر خرید از بانه را بسیار باصرفه کرده است.
با بررسی قیمت لوازم خانگی بانه که کالاها بدون عوارض گمرکی وارد میشود میتوان قیمتهای واقعی را با قیمتهایی که واردکنندگان در سطح شهر عرضه میکنند مقایسه کرد. بخشی از گرانیها به خاطر قیمت ارز و عوارض گمرکی قابل قبول است اما اختلاف 23 میلیون تومانی قیمتها از سوی هیچ کارشناسی پذیرفتنی و باور کردنی نیست.
محمد طحانپور رئیس اتحادیه لوازم خانگی اولین جملهای که میگوید این است که کنترل بازار از دست سازمان حمایت خارج شده است و برخیها در حال سوءاستفاده از افزایش قیمت ارز به نفع خود هستند.
وی میگوید: وقتی قیمت یک لباسشویی 3 میلیون و 700 هزار تومان است چرا یک برند قیمت آن را 13 میلیون تومان کرده است؟ این در حالی است که آن کالا با ارز 3هزار و 700 تومانی وارد شده است.
طحانپور خاطرنشان کرد: در حال حاضر برخی برندها، در فروش کالا به مردم تخلف میکنند به گونهای که بین فاکتور و کالایی که به مردم میفروشند، تفاوت زیادی وجود دارد. فروشندگان به خریدار فاکتور 3 میلیون و 700 هزار تومان میدهند اما 13 میلیون تومان با دو کارت بانکی میگیرند.
در این مدت بارها شکایت در این زمینه به اتحادیه شده است. از مردم میخواهیم در صورت دیدن چنین تخلفهایی مستندات خود را ارائه کنند تا اتحادیه رسیدگی کند و پول آنها را پس بگیرد.
وی ادامه داد: تخلف دیگری که طی چند وقت اخیر در بازار لوازم خانگی دیده میشود، اجاره مغازه از سوی برندهای معتبر است. یک برند وارداتی که در کشور هیچ تولیدی ندارد، مغازهای را اجاره میکند و وقتی مردم به مراکز خرید میروند آنها را به سمت مغازههای زنجیرهای که در سطح کشور ایجاد کردند، هدایت میکنند.
آنها میگویند ما کالای مورد نظر را نداریم اما در مغازه (مغازههای زنجیرهای اجارهای برند) با ارز 15 هزار تومانی دارد. بدین شکل مردم را به سمت خرید کالاهای گرانقیمت میبرند.
وی با بیان اینکه برخی برندها به صورت انحصاری در کشور در حال فعالیت هستند، گفت: واردات انحصاری یک برند باعث شده که مردم دچار مشکلات زیادی شوند و نتوانند کالای مورد نظر خود را خریداری کنند. طی یک ماه اخیر این برندها 150 درصد گران کردند و این موضوع با توجه به قیمت ارز مبنای علمی ندارد.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی گفت: چرا یک برند یخچال و فریزر را 40 میلیون تومان عرضه میکند. این اعداد به منزله فشار بیشتر روی مردم است. دولت در کنترل قیمت لوازم خانگی وارداتی و داخلی باید فعالانه عمل کند و اجازه ندهد قیمتها خودسرانه افزایش پیدا کند و از طرفی به سمت شکست انحصارهای اتفاق افتاده در صنعت لوازم خانگی برود.
نظر شما