کد خبر 103534
۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۴
کاهش 53 درصدی قدرت خرید کارگران

پرشین خودرو: عضو هیئت مدیره کانون عالی شورای اسلامی کار کشور با اشاره به کاهش شدید قدرت خرید کارگران گفت: ما هر روز شاهد افزایش قیمت هستیم این افزایش در هر چیزی که سر سفره کارگران است رخ می‌دهد.

به گزارش پرشین خودرو به نقل از ایسنا، علی اصلانی در خصوص آخرین تصمیات دولت برای بهبود وضعیت معیشتی کارگران در وضعیت فعلی گفت: پیش از استیضاح آقای ربیعی، شورای عالی کار چند جلسه در این خصوص برگزار کرد و قول‌هایی هم برای رعایت سه‌جانبه‌گرایی در شورا و مذاکره دولت، کارفرما و کارگر برای تصمیم‌گیری در مورد سبد کالا و وضعیت معیشتی کارگران داده شد، اما بعد از استیضاح آقای ربیعی و سرپرستی آقای بندپی، ایشان اعلام کرده که در مورد افزایش دستمزد کارگران فعلاً جلسه‌ای نخواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: با این وجود گروه‌های کارگری تلاش می‌کنند که این جلسه تشکیل شود چون از نظر ماده 41 قانون کار برگزاری جلسه و تغییر در دستمزد وظیفه شورای عالی کار است.

رئیس کانون شوراهای اسلامی کار البرز با اشاره به افزایش شدید قیمت کالا از ابتدای سال جاری تاکنون و عدم تناسب آن با افزایش اعمال شده در سال 97 در دستمزد کارگران گفت: متأسفانه افزایش 19.5 درصدی دستمزد کارگران که در پایان سال  96 اعلام و برای سال 97 اعمال شد، در وضعیت کنونی بازار و بالا رفتن چندین مرحله‌ای نرخ کالا به خصوص مواد غذایی چندان پاسخگوی زندگی کارگران نیست.

اصلانی ادامه داد: قیمت کالاهای ضروری مثل گوشت، برنج، روغن و ... در زمان اعلام افزایش 19.5 درصدی با زمان فعلی تفاوت زیادی کرده و به کاهش قدرت خرید قشر کارگر دامن زده است.

وی تصریح کرد: طبق آمار رسمی قدرت خرید مردم به خصوص جامعه کارگری بین 34 تا 53 درصد کاهش یافته است و مشکلات زیادی برای خانواده آنها ایجاد کرده است بنابراین در وضعیت فعلی با درخواست‌هایی که از طرف شورای عالی کار شده؛ منتظر سرپرست وزارت کار هستیم تا در خصوص این موضوع تصمیم‌گیری کند.

وی با اشاره به نارضایتی جامعه کارگری  خاطرنشان کرد: کارگران این روزها شدیداً در مضیقه هستند و با سختی زندگی می‌کنند؛ البته بخش زیادی از این وضعیت به نوسان ارز مربوط نمی‌شود و مقصر آن خودمان هستیم که با خریدهای غیرضروری زمینه را برای افراد سودجو فراهم می‌کنیم. درست است که نبود نان، گوشت و ... سختی‌هایی ایجاد می‌کند اما آیا واقعاً دستمال کاغذی هم از ضروریات زندگی است که هر کسی برای خرید آن رقابت می‌کند؟

وی افزود: مردم هم به این وضعیت دامن می‌زنند؛ برخی فروشنده‌ها وقتی می‌بینند هر مقدار کالا با هر قمیتی وارد فروشگاه کنند به فروش می‌رود سوءاستفاده می‌کنند طوری که مشاهده شده برخی مغازه‌داران قیمت‌های درج شده بر روی کالاها را پاک و قیمت دلبخواهی خود را بر روی آن کالا درج می‌کنند.

عضو هیئت مدیره کانون عالی شورای اسلامی کار ادامه داد: این مسائل دست به دست هم داده و شکاف زیادی میان خط فقر و تورم ایجاد کرده است؛ خط فقری که در سال 96 در نظر گرفته شد برای شهرهای بزرگ در یک خانواده سه نفره حدوداً دو میلیون و 850 هزار تومان بود اما  الان نزدیک به سه میلیون و 800 هزار تا چهار میلیون تومان رسیده است.

اصلانی اظهار کرد: کاهش قدرت خرید رکود را در پی داشته و چون کسی پولی در اختیار ندارد که با خرید کالا به اقتصاد رونق بخشیده شود این رکود ادامه دارد.

وی با تأکید بر لزوم ورود دولت و ایجاد رونق در بازار گفت: دولت بیش از آن چیزی که در بودجه 97 پیش‌بینی کرده بود درآمد نفتی کسب کرده است، بنابراین با توجه به اینکه کارفرمایان توانی برای افزایش دستمزد کارگران ندارند این کار باید توسط دولت انجام شود.

عضو هیئت مدیره کانون عالی شورای اسلامی کار کشور بر لزوم افزایش 800 هزار تومانی در حقوق کارگران تأکید کرد و افزود: این افزایش می‌تواند در حق مسکن کارگران که اکنون 40 هزار تومان است اعمال شود تا معیشت کارگران از این وضعیت خارج شود.

اصلانی افزود: ما هر روز شاهد افزایش قیمت هستیم؛ وقتی افزایش 19.5 درصدی دستمزد اعمال شد گوشت هر کیلو 34 هزار تومان بود اما الان به 70 هزار تومان رسیده است؛ این تفاوت‌ها را کارگر از کجا باید جبران کند.

وی تصریح کرد: در بخش درمان هم وضعیت همین‌گونه است؛ هم دارو گران شده و هم بسیاری از داروها از پوشش بیمه خارج شده و این زندگی را برای کارگران دشوار کرده است.

کد خبر 103534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha