"خوانشپریشی"، "دشخوانی" یا "دیسلِکسی"(Dyslexia) یک نوع معلولیت آموزشی خوانده میشود و به اختلالاتی گفته میشود که افراد در روان خوانی یا درک مطالب دارند.
پژوهشگران دانشگاه دولتی سائو پائولو در برزیل و دانشگاه دیدرو پاریس در فرانسه برای اولین بار ثابت کردهاند که فیلتر نور سبز یک عینک میتواند به درمان اختلال خوانش پریشی در کودکان کمک کند.
پژوهشگران دریافتند که توانایی خواندن کودکان ۹ تا ۱۰ ساله مبتلا به خوانش پریشی، با زدن این عینکهایی که دارای لنزهای سبز رنگ هستند، بهبود یافته است.
عینکهای دارای لنز سبز در گذشته نیز به منظور آموزش به افراد ناتوان، افراد مبتلا به اختلال اوتیسم و "اختلال کمتوجهی - بیشفعالی" (ADHD) مورد استفاده قرار گرفتهاند.
اما در این مطالعه پژوهشگران برای نخستین بار تاثیر عینکهای مذکور بر کودکان مبتلا به اختلال خوانش پریشی را مورد بررسی و آزمایش قرار دادند.
پژوهشگران در طی آزمایش از لنزهای رنگهای دیگر نیز استفاده نمودند اما دریافتند که تنها لنز سبز رنگ سبب بهبود روان خوانی کودکان میشود.
پژوهشگران معتقدند که به احتمال زیاد لنز رنگ سبز، فعالیت قشر مغز را تسهیل میکند و باعث کاهش" اعوجاج بصری"(visual distortions) میشود و به این ترتیب تمرکز کودکان در خواندن و درک مطالب بهبود مییابد.
نظر شما