به گزارش پرشین خودرو به نقل از مهر، رباتهای ساخته شده از فلز مایع میتوانند تغییر شکل دهند و مانند ربات فیلم مشهور "ترمیناتور"، قسمتهای آسیبدیده خود را تعمیر کنند.
گروهی از پژوهشگران " دانشگاه علم و فناوری چین" (USTC) به همراه پژوهشگران "دانشگاه ولونگونگ"(UOW) استرالیا، نخستین نمونه از این گونه رباتها را ابداع کردهاند که به اندازه کف دست است.
پژوهشگران، این ربات را با استفاده از یک چرخ کوچک پلاستیکی، یک باتری لیتیومی و قطرات گالیم ساختهاند. به گفته پژوهشگران، آلیاژهای مایع به خاطر قابلیت رسانایی، کشش سطحی قابل کنترل و انعطافپذیری برای ساخت رباتها مناسب هستند.
این ربات کوچک با قابلیت تغییر شکل را میتوان در محیطهایی که دستیابی به آنها دشوار است و مناطق حادثهدیده به کار برد. همچنین، کاربردهای بسیاری در حوزههای نظامی و پزشکی خواهد داشت. رباتهای کوچک میتوانند برای انتقال دارو به بدن و حمله به سلولهای تومور مورد استفاده قرار گیرند.
"تانگ شیانگ"(Tang Shiyang)، از پژوهشگران دانشگاه ولونگونگ گفت: ما انتظار داریم در آینده بتوانیم رباتهای نرم بیشتری ابداع کنیم که قابلیت استفاده در ماموریتهای ویژه مانند عملیات جستجو و نجات را داشته باشند. از آنجا که این رباتها، توانایی تغییر شکل دارند، میتوانند به نقاطی بروند که انسان نمیتواند به آنها وارد شود.
عقیده ما این است که فلزات نرم میتوانند به ساخت رباتهایی که قابلیت تغییر شکل و ترمیم خود را دارند، کمک کنند.
این پژوهش، در مجله "Advanced Materials" به چاپ رسید.
نظر شما