به گزارش پرشین خودرو، محمد محسنی در نشست خبری با حضور خبرنگاران رسانه های مختلف به تشریح عملکرد این بندر از آبان ۹۶ لغایت آبان ۹۷ پرداخت و در این خصوص اظهار داشت: بندر خرمشهر سند تاریخ تجارت دریایی کشور است و این بندر از دیرباز در حوزه تجارت دریایی نقش بسزایی داشته است ولی با آغاز جنگ تحمیلی به عنوان اولین نقطه ورود عراقی ها متحمل آسیب های فراوانی شد و جاذبه اقتصادی خود را از دست داد.
وی افزود: متأسفانه پس از جنگ تحمیلی آن گونه که حق مردم خرمشهر بوده برای احیا و بازگشت آن به شرایط قبل جنگ، کاری انجام نشده است.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر سازمان بنادر و بندر خرمشهر را پیشروترین و مؤثرترین مرجع و بنگاه اقتصادی شهر خرمشهر معرفی کرد و گفت: بندر خرمشهر بعنوان نماینده دولت متعاهد، مجری اجرای دستورالعمل ها و کنوانسیون ها در حوزه دریا و بندر است و اکنون نزدیک به ۳۰ کنوانسیون و معاهدات بین المللی در حوزه محیط زیست و ایمنی توسط این بندر در حال اجراست.
به گفته محسنی بندر خرمشهر علاوه بر ارائه خدمات به تجار و بازرگانان از مسئولیت های اجتماعی خود غافل نبوده است و در این راستا عملکرد آبان ۹۶تا آبان ۹۷ تهیه شده که در هفته جاری در اختیار رسانه ها،مردم و فعالان تجاری و دریایی قرار می گیرد.
وی چهار معاون خود در بندر خرمشهر را مرجع اطلاع رسانی این بندر معرفی کرد و افزود: تنها گزارش ها و آمار ارائه شده توسط این معاونین مورد وثوق است.
اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری دریایی
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر در تشریح اقدامات این اداره کل در حوزه گردشگری دریایی گفت: از سال گذشته بر اساس مزیت غالب منطقه، رونق گردشگری دریایی توسط بندر خرمشهر به عنوان یک اصل مهم در نظر گرفته شد و در این راستا و بر اساس مسئولیت اجتماعی خود اقداماتی از قبیل تربیت تور لیدر، تدوین سر فصل دروس گردشگری دریایی و اعطای آن به مرکز علمی کاربردی اروندان، امضا تفاهم نامه با دانشگاه پیام نور خرمشهر برای برگزاری دوره آموزشی گردشگری دریایی و تأمین هزینه های آن را در دست اقدام است.
محسنی ایجاد زیر ساخت گردشگری را اصلی ترین مؤلفه این صنعت عنوان کرد و افزود: ۴ پست اسکله در کارون و یک پست در جزیره مینو تا پایان امسال توسط بندر خرمشهر احداث می شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه دولت وظیفه ایجاد زیر ساخت ها را برعهده دارد، امکان هر گونه حمایت مالی از محل وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی به متقاضیان برای فعالیت در حوزه گردشگری دریایی امکانپذیر است، ولی برای رونق صنعت گردشگری به کمک بخش خصوصی نیز نیاز است.
پیشرفت ۷۰ درصدی روند احداث پایانه کانتینری
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر در خصوص روند احداث پروژه های بندر خرمشهر گفت: احداث پایانه اختصاصی کانتینری خرمشهر که به علت مشکلات حقوقی و اختلاف با سرمایه گذاران معطل مانده بود با اعتباری بالغ بر ۸۶۱ میلیارد ریال و با ظرفیت ۳۵۰ هزار TEU در دست اقدام است .
محسنی میزان روند پیشرفت این پروژه را که در آبان ۹۶ ، ۹ درصد بود ۷۰ درصد اعلام کرد و افزود: این ترمینال جزء مهم ترین پروژه های بنادر کشور است و با احداث آن بندر خرمشهر به زون اقتصادی مؤثر تبدیل می شود.
پیشرفت مطلوب روند سایر پروژه های بندر خرمشهر
وی احداث ۴ پست اسکله بالغ بر ۶۰۰ متر و با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال را از دیگر پروژه های در دست اقدام بندر خرمشهر برشمرد و اظهار داشت: روند پیشرفت فیزیکی این پروژه که تا آبان سال پیش ۲۸ درصد بوده اکنون به ۶۲ درصد رسیده و تا دو هفته دیگر ۲۰ درصد دیگر به آن افزوده می شود.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر به احداث پسکرانه ۲ تا ۷ با ۹۶ میلیارد ریال اعتبار اشاره کرد و گفت: این پسکرانه ها برای احداث ترمینال کانتینری(مارشلینگ یارد) ضرورت دارد و پیشرفت فیزیکی این پروژه از ۵۳ به ۸۷ درصد رسیده است.
محسنی انجام تعمیرات پنج ساختمان مهم اداره کل از جمله، ثبت شناوران، برج کنترل، ساختمان تک پنجره، حوزه مدیریت و صدور مجوز در طول ۴ ماه را از جمله اقدامات دیگر این اداره کل در طول یک سال گذشته عنوان کرد.
توجه به سلامت شهروندان خرمشهری
وی به احداث سیستم مکانیزه بارگیری مواد فله و مواد معدنی برای اولین بار در بنادر کشور اشاره کرد و افزود: این سامانه با اعتبار ۸۰ میلیارد تومان مجهز به دستگاه شیپ لودر در راستای کاهش آلودگی های زیست محیطی و توجه به سلامت شهروندان خرمشهری احداث شد.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر در ادامه به راه اندازی سامانه شوتینگ آب(سیستم مه پاش آب) در محل دپوی مواد معدنی نیز اشاره کرد و افزود: به محض تخلیه کلینکر، شوتینگ آب انجام می شود و خاک ناشی از تخلیه و بارگیری دوباره به کلینگر بر می گردد.
ارتقای سطح ایمنی بندر خرمشهر
محسنی بندر خرمشهر را یکی از بنادر پیشرو در حوزه امنیت معرفی کرد و گفت: در راستای ارتقای سطح امنیتی در بندر خرمشهر، پروژه دوربین های مدار بسته و نصب آن با اعتباری بالغ بر۸۰ میلیارد ریال در دست اقدام است.
احداث گیت های ورودی/ آسفالت درب سنتاپ تا پلیس راه خرمشهر
وی پروژه فاز ۱ و۲ احداث گیت های ورودی بندر خرمشهر با اعتبار ۶۰ میلیارد تومان را از جمله پروژه های در دست اقدام برشمرد.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر گفت: با حمایت سازمان بنادر تعمیرات اساسی آسفالت درب سنتاپ تا پلیس راه با اعتبار نزدیک به ۲۰ میلیارد ریال در راستای کاهش ترافیک دست اقدام است که مجوزهای لازم از راه آهن اخذ شده و تفاهم نامه ای نیز در این خصوص با سازمان منطقه آزاد اروند منعقد شده است.
محسنی لایروبی و نی زنی دو نهر دورقی با اعتبار ۴۴۰ میلیون ریال و نهر دوربندر با اعتبار ۷۵۰ میلیون ریال را از جمله اقدامات بندر خرمشهر عنوان کرد و افزود: برای لایروبی کارون به طول ۵۰۰ متر و عمق ۳ متر در حال اخذ مجوز هستیم.
وی راه اندازی سایت قایقرانی با تمام امکانات ویژه آقایان و بانوان را از جمله فعالیت های در دست اقدام بندر خرمشهر اعلام کرد.
کسب مقام اول جشنواره شهید رجایی
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر کسب مقام اول بین ادارات کل خوزستان در جشنواره شهید رجایی و اخذ گواهینامه امنیت اطلاعات از سازمان افتای ریاست جمهوری را از دیگر دستاوردهای مهم بندر خرمشهر دانست.
محسنی به برگزاری اولین دوره آموزشی دریانوردی با همکاری مؤسسه رده بندی ایرانیان و منطقه آزاد اروند برای دریانوردان عراقی نیز اشاره کرد.
وی در ادامه به پیگیری راه اندازی مرکز آموزش دریانوردان ویژه دریانوردان عراقی و کویتی با همکاری سازمان منطقه آزاد اروند نیز اشاره کرد.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر ادامه داد: هفته گذشته با پیگیری های این اداره کل مصوبه ساماندهی وضعیت ۳۶ نفر از نیروهای یگان حفاظت بندر خرمشهر توسط هیئت عامل سازمان بنادر به تصویب رسید.
انجام ۴۰ خدمت اجتماعی
محسنی همچنین به انجام ۴۰ خدمت اجتماعی در زمینه های گوناگون توسط بندر خرمشهر در سطح شهر اشاره کرد و افزود: در راستای کاهش فشار از سازمان های امداد پایه اقداماتی از قبیل کمک به افراد بی بضاعت، بیماران و.... انجام شد.
وی جوانگرایی و اعطای مسؤلیت به بانوان اداره کل و انتخاب بندر خرمشهر به عنوان جوانترین شورای اداری بنادر کشور را از جمله دستاوردهای دیگر این اداره کل معرفی کرد.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر افزود: کاهش ۱۵ درصد انرژی در سطح اداره کل پس از دو هفته از ابلاغ استاندار مبنی بر رعایت مصرق برق نشان دهنده تخصصص گرا و عملگرا بودن کارکنان بندر خرمشهر است.
خدمات رسانی به زائران عتبات عالیات
محسنی همچنین به خدمات رسانی به زائران در اربعین حسینی اشاره کرد و افزود: راه اندازی موکب در شلمچه، اختصاص پارکینگ به زائران در کوی کارکنان،اسکان میهمانان در مهمانسراهای اداره کل و خدمات رسانی به نیروهای نظامی و انتظامی از جمله این اقدامات بود.
رشد صادرات در بندر خرمشهر
وی بندر خرمشهر را تنها بندر صادراتی شمال غربی حوزه خلیج فارس دانست و افزود: در سال ۹۶ در حوزه صادرات رشد ۱۳۰ درصدی تخلیه و بارگیری و همچنین رشد ۳۰۸ درصدی بارگیری در بندر خرمشهر به ثبت رسیده است.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر ادامه داد: عمده محصولات صادراتی شامل کلینگر، مواد معدنی، آهن آلات، سنگ و سرامیک بوده است.
به گفته محسنی صادرات این محصولات که پایه صنعت ساختمان سازی و راهسازی هستند، مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون تردد ۱۷ هزار و ۲۱۷ مسافر با رشد ۴۱ درصدی در بندر خرمشهر به ثبت رسیده است.
عدم رغبت زائران عتبات به سفر دریایی
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر با بیان اینکه خط دریایی خرمشهر-بصره سه سال متوقف بوده اظهار داشت: بندر خرمشهر پیش از فرا رسیدن اربعین حسینی برای انجام سفرهای دریایی به مقصد بصره اعلام آمادگی کرده بود ولی به علت عدم استقبال و رغبت مردم به پیاده روی در اربعین این خط مسافری غیر فعال باقی ماند.
محسنی آمادگی بندر خرمشهر برای انجام سفر دریایی به هر نقطه از جهان که شرایط دریانوردی آن به لحاظ عمق و درافت با اروند رود سازگار باشد را اعلام کرد.
نظر شما