به گزارش پرشین خودرو به نقل از مهر، محمد اسلامی در برنامه تلویزیونی ضمن تبریک هفته حمل و نقل، اظهار داشت: آنچه که با کامیونداران برای پیگیری مطالبات آنها توافق شد حتماً اجرا میشود.
* عادیشدن روند توزیع لاستیک تا اردیبهشت 98
وی با اشاره به اینکه مشکل بیمه رانندهها تقریباً تمام شده و اغلب تحت پوشش هستند، ادامه داد: همچنین اعمال کرایه بر اساس تنکیلومتر مصوب و ابلاغ شد و اگر شرکتی اجرا نمیکند، سازمان راهداری باید با آن مقابله کند.
اسلامی با تأکید بر اینکه باید عدالت در توزیع بار را محقق کنیم، گفت: باید عرضه و تقاضا در حوزه کامیون و بار متناسب شود، امروز حجم قدرت حمل بار ما از میزان بار افزونتر است و باید عدالت منطقهای در توزیع بار اجرا شود.
وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از اینکه امروز در ناوگان حمل و نقل خود نظام جامع مدیریت نداریم،گفت: ما شرکتهایی داریم که فاقد ناوگان هستند، شرکتی که کامیون ندارد، چه نوع شغل حمل و نقلی ایجاد میکند؟
وی با تأکید بر اینکه ضرورت دارد قدرت لجستیکی و قابلیت مدیریتی آن را در کشور اصلاح کنیم، افزود: صاحب بار باید بداند بار وی چه روز و چه ساعتی به مقصد میرسد و این به صورت برخط قابل رصد باشد.
اسلامی ادامه داد: در حوزه تأمین لاستیک ناوگان عمومی جادهای، تا پیش از نوسانات ارزی مشکلی نداشتیم، وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول تأمین و توزیع لاستیک بود، متأسفانه واردات لاستیک در انحصار چند واردکننده مشخص بود که آنها سالها این کار را انجام میدادند و این انحصار مشکلاتی را ایجاد کرده بود.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ما به عنوان مسئولان وزارت راه امروز در حوزه کیفیت و همچنین قیمت عرضه لاستیکها شاکی هستیم.
وی اظهار داشت: در بازار برای تأمین لاستیک ارز مرجع اختصاص یافت، دولت برای واردات لاستیک ارز 4200 تومانی میدهد، لاستیکی که بالای 100 هزار کیلومتر کارکرد دارد حدود 200 دلار قیمت دارد، در این راستا باید لاستیک با قیمتهای مناسب عرضه شود و حتماً این موضوع پیگیری میشود.
اسلامی افزود: سالانه 2.5 میلیون حلقه لاستیک باری و مسافری برونشهری لازم داریم که ظرفیت تولید داخل کمتر از یک میلیون حلقه در سال است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: تولیدکنندگان داخلی لاستیک چون برای مواد اولیه ارز مرجع میگیرند، باید تولیدات خود را در شبکه توزیع کنند.
وی افزود: ما از تشکلهای رانندگان و شرکتها خواستیم که ظرفیتسازی کرده و شرکتهایی درون خود ایجاد کنند، تا تدارکات خود را انجام دهند تا این انحصار در واردات لاستیک شکسته شود، عرضه لاستیک بیشتر شده و قیمت کاهش یابد.
اسلامی با تأکید بر اینکه باید به کیفیت لاستیکهای وارداتی نظارت دقیق داشت،گفت: امسال توزیع لاستیک خیلی کمتر از برنامه مشخص شده بود، اما با شکست انحصار در واردات لاستیک و تعامل وزارت راه و صنعت قطعاً به شرایط عادی میرسیم.
وزیر راه و شهرسازی افزود: توزیع لاستیک بر اساس پیمایش و بار حمل شده برای کامیونها انجام میشود.
وی ادامه داد: پیشبینی میکنیم تا اردیبهشت 98 کل شرایط توزیع لاستیک به حالت عادی برگردد.
اسلامی با اشاره به اینکه به واردات لاستیک ارز 4200 تومانی اختصاص مییابد،گفت: هر واردکنندهای که لاستیک وارد کند و در گمرک احراز شود، ارزی که برای آن هزینه کرده است، بانک مرکزی متعهد است که آن ارز را با ارز مرجع پرداخت کند و اگر ثبت سفارش هم نداشت و ثبت شد و در گمرک آورد و ترخیص کرد میتوانیم آن ارز را برای خریدهای بعدی آن واردکننده فراهم کنیم.
* رشد اجرای زیرساخت و روبناها با تشکیل صندوق توسعه حملونقل
وزیر راه و شهرسازی از تشکیل صندوق توسعه حمل و نقل گفت و افزود: 19 هزار میلیارد تومان منابع در قانون احکام دائمی برنامه برای این صندوق تعریف شده است.
وی ادامه داد: دولت مکلف بود در مدت معین اساسنامه صندوق را تشکیل دهد که تصویب شد و به زودی این صندوق را تأسیس میکنیم تا با منابع مالی در اختیار تحرکی در پروژههای حمل و نقل اعم از زیرساختی و روبنایی ایجاد کند.
* افتتاح خطآهن قزوین-رشت در هفته اول اسفند ۹۸
اسلامی بیان کرد: پروژه راهآهن قزوین ـ رشت تا هفته اول اسفند به بهرهبرداری میرسد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 12 هزار کیلومتر خط آهن در کشور داریم گفت:بسیاری از خطوط ریلی ما تکخطه هستند و تراکم بار آنجا داریم.
وی یادآور شد: هدفگذاریهای کمی و کیفی در زیرساختها و سامانههای ریلی بهگونهای است که تا پایان برنامه هفتم کشور به تراز استاندارد در حمل و نقل میرسد.
* هدایت بارها و کشتیهای بزرگ به بندر شهید بهشتی چابهار
اسلامی با اشاره به توصیههای مقام معظم رهبری در توسعه سواحل مکران و توجه به اقتصاد دریامحور گفت: بندر چابهار در فاز یک از ظرفیت یک میلیون تن به 2.5 و امروز 8.5 میلیون تن رسیده است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: تعدادی از بارها به جای آنکه به بنادر خلیجفارس بیاید به بندر چابهار هدایت کردیم و کشتیهای بزرگی به آنجا رفتند و در طرح توسعه ظرفیت بندر شهید بهشتی چابهار به 85 میلیون تن خواهد رسید.
وی ادامه داد: بنادر کشورهای جنوبی حاشیه خلیجفارس اگر توسعه یافتند، به آن دلیل است که این بنادر با بنادر بینالمللی جوینت شدهاند و بندر در اختیار صاحبان بار و کشتیرانیهای بزرگ است که توانستند قدرت لجستیکی ایجاد کنند.
اسلامی افزود: امروز هندیها در بندر چابهار قرارداد بهرهبرداری دارند و خدمات بندری میدهند آنها علاقهمند هستند از چابهار برای اتصال به آسیای میانه استفاده کنند.
* فعلا متقاضی خرید سوخو بین ایرلاینهای ایرانی نداریم
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تحریمهای صنعت هوایی از ابتدای انقلاب علیه ایران اعمال شد،گفت: حتی در برجام هم که فروش هواپیما و قطعات به صراحت مجاز اعلام شده بود باز آمریکا مشکلاتی ایجاد میکرد و پس از خروج از برجام این شرایط را به صورت ارعابی در دنیا دنبال کرد.
اسلامی درباره ایمنی هواپیمای سوخو بیان کرد: فرقی نمیکند هواپیما ساخت کدام کشور است این مهم است که سازنده باید طبق ضوابط ایکائو عمل کند.
وزیر راه و شهرسازی افزود: یکی از شرکتهای هواپیمای داخلی سال گذشته تفاهمنامهای با شرکت سوخو برای خرید هواپیما داشت که اخیراً هم مذاکرهای رخ نداده است و فعلاً خرید سوخو در دستور کار شرکتها نیست.
نظر شما