پرشین خودرو: تجهیز تمام جایگاههای عرضه سوخت به سامانه پرداخت الكترونیكی كه قرار بود تا پایان آبان ماه صورت گیرد، به دلیل مشكلات مخابراتی با تاخیر مواجه شده است.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، شهرام رضایی، معاون فنی سامانه هوشمند سوخت، ضمن اعلام مطلب بالا، با اشاره به اینكه به جز كارت بانك ملت، برای اجرای پرداخت Online بهای سوخت میتوان از كارتبانكهای سپه، پاسارگاد و سرمایه نیز استفاده كرد، گفت: كارت هوشمند سوخت باید طی پروسهای به كارت عضو شتاب متصل شود تا در زمان سوختگیری مبلغ مورد نظر از كارت عضو شتاب كسر و به حساب جایگاهدار واریز شود.
وی افزود: با یک بار مراجعه به یکی از شعب بانک ملت، فرد میتواند یکی از کارت بانکهای ملت، سپه، پاسارگاد یا سرمایه را با کارت هوشمند سوخت خود مرتبط كند و پس از آن در جایگاههای عرضه بنزین مجهز به سامانه پرداخت، به جای پول نقد، بهای سوخت را با همان کارت هوشمند سوخت پرداخت كند.
تعداد كم بانكهای پشتیبان، یكی دیگراز محدودیتها
وی نقص سیستم online را از كار افتادن آن در زمان قطع شبكه عنوان كرد و در مورد سایر محدودیتها افزود: از مشكلات این سیستم برخوردار نبودن تعداد زیادی از جایگاهها از زیرساخت مخابراتی مناسب است. به همین دلیل پس ازگذشت یك سال و نیم از شروع این پروژه هنوز تمام جایگاهها به سیستم online مجهز نشدهاند.
وی همچنین با اشاره به كم بودن تعداد بانكهای همكار بانك ملت، این موضوع را نیز یك محدودیت دیگر دانست و اظهار كرد: ما نیز از این شرایط راضی نیستیم.
در روش Offline، محدودیتی در انتخاب بانك نیست
رضایی در مورد سیستم Offline كه بدون اتصال كارت شتاب و تنها با كارت هوشمند سوخت صورت میگیرد نیز توضیح داد: برای استفاده از این نوع سیستم صاحب کارت هوشمند سوخت قبل از پرداخت، باید آن خود را در مراكز پشتیبانی كارت هوشمند سوخت، جایگاههای عرضه فرآورده، پایانههای حملونقل یا دفاتر خدمات ارتباطی شارژ كند.
به گفته وی، فرد در روش offline محدودیتی در انتخاب بانك ندارد، ضمن این كه میزان شارژ از طریق این سیستم تا سقف یك میلیون تومان است.
وی یادآور شد: از ابتدای فعال شدن سامانه هوشمند سوخت، كیف پول الكترونیكی نیز در این كارت پیشبینی شده و به همین دلیل نیازی به تعویض 18 میلیون كارت سوخت موجود برای این منظور نیست.
سیاستهای جدیید تشویقی برای استقبال جایگاهداران از سامانه
وی در مورد عدم استقبال جایگاهداران ازسامانه Online گفت: سیاستهای تشویقی جدیدی از طرف بانک در نظر گرفته شده است تا انگیزه جایگاهداران جهت استفاده و تشویق به این سیستم بیشتر شود.
رضایی با اذعان به این كه آشنایی مردم با این سامانه كم است، خاطر نشان كرد: با هدفمند كردن یارانهها 1.5 میلیون خودرویی كه قرار است برای سوخت خود اعتبار دریافت كنند، برای پرداخت بهای سوخت خود باید از كارت هوشمند سوخت استفاده كنند كه این امر موجب فرهنگسازی در میان مردم خواهد شد.
رضایی با اشاره به این كه این سامانه موجب ایجاد یك بانك اطلاعاتی میشود، این اطلاعات را مورد استفاده دستگاههای مختلف از جمله پلیس، راهنمایی و رانندگی، راهداریها، محیط زیست و خودروسازان دانست.
وی در مورد اجرای طرح اختصاص سوخت بر اساس پیمایش در خودروهای دیزلی نیز با بیان اینكه براساس مصوبه هیات وزیران برای اجرای این طرح تا پایان سال 1390 زمان داریم، توضیح داد: این طرح به صورت آزمایشی در 9 جایگاه و برای هزار كامیون اجرا شد. اكنون نیز در حال تحلیل نیازهای پروژه ملی مرتبط با این طرح هستیم.
کد خبر 1077
نظر شما