به گزارش پرشین خودرو به نقل از فارس، محققان موفق به شناسایی یک سازوکار دفاعی جدید در یک نوع باکتری تازه کشف شده شدهاند که در قالب آن سلول های درحال مرگ باکتری ها خودشان را برای حفاظت از دیگر همتایانشان فدا می کنند.
این فداکاری باعث می شود تا سلول های یادشده در برخورد با آنتی بیوتیک ها از بین بروند. اما در عوض بقیه باکتری ها از گزند آنتی بیوتیک ها به دور مانده و می توانند به فعالیت مخرب خود بر ضدبدن ادامه دهند.
پژوهشگران از این میزان پیچیدگی و توانمندی باکتری های بیماری زا متعجب شده و معتقدند هوشمندی این موجودات کوچک در زمینه برخورد با آنتی بیوتیک ها نگران کننده است و می تواند در آینده درمان بیماری های مرگبار و مسری را دشوارتر کند.
باکتری های بیماری زای تازه شناسایی شده علاوه بر فداکاری، غشای خاصی را برای حفاظت از محل های تجمع خود شکل می دهند، در زمان عبور آنتی بیوتیک ها از کنار خود هرگونه فعالیت را متوقف می کنند تا شناسایی نشوند و از مقاومت ژنتیکی خوبی در برابر آنتی بیوتیک ها برخوردار هستند.
پژوهش های انجام شده در این زمینه در دانشگاه های پرینستون و کالیفرنیا حاکی است مقاومت باکتری E. coli به خاطر وجود مولکول خاصی موسوم به LL37 است که در پوست انسان و در برخی اعضای دیگر بدن آن وجود دارد و از قابلیت های دفاعی و سازماندهی خوبی برخوردار است.
نظر شما