به گزارش پرشین خودرو، به تعبیر مرکز آمار ایران شاخص قیمت تولیدکننده، معیاری برای اندازه گیری تغییرات در میانگین قیمت دریافت شده توسط تولیدکنندگان، به ازای تولید کالا و خدمات در داخل کشــور، نســبت به یک دوره زمانی معین (ســال پایه) است. در حقیقت، شــاخص قیمت تولیدکننده روند تغییرات میانگین قیمت کالاها و خدمات تولید شده در داخل کشور را از دیدگاه تولیدکنندگان نشان میدهد.
اما طبق گزارش مرکز آمار ایران شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت، در فصل زمستان سال گذشته، با ۱/ ۱۴ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل به عدد ۹/ ۴۷۹ رسید.
شاخص این بخش در فصل مورد بررسی نسبت به شاخص فصل مشابه سال قبل ۲/ ۸۹ درصد افزایش نشان می دهد. به این ترتیب درصد تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال ۱۳۹۷ نسبت به دوره مشابه سال قبل (میانگین تورم تولیدکننده بخش صنعت) معادل ۶/ ۶۴ درصد بوده که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل پاییز سال گذشته ۳/ ۴۷ درصد افزایش داشته است. اما در ذیل تورم بخش صنعت، تولید وسایل نقلیه موتوری و تریلر و نیمه تریلر نیز مورد توجه است.
بهطوریکه شاخص قیمت تولیدکننده وسایل نقلیه موتوری در فصل زمستان سال گذشته با ۲/ ۲۵ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل به عدد ۷/ ۴۰۲ رسیده است. شاخص این بخش در فصل مورد بررسی نسبت به شاخص فصل مشابه سال قبل به ۷/ ۶۳ درصد افزایش یافته است.
به این ترتیب طبق آمارهای ارائهشده توسط مرکز آمار ایران، تورم تولیدکننده وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمه تریلر افزایشی بوده که این روند ناشی از تنگ شدن حلقه تحریمها در سال گذشته بوده است.
در حال حاضر نیز تولید خودرو با توجه به توقف مبادلات بانکی و همچنین خروج شرکای خارجی خودروسازی، با هزینههای بالایی صورت میگیرد. این در شرایطی است که قیمتها همچنان توسط سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و همچنین ستاد تنظیم بازار مشخص میشود.
منبع: دنیای اقتصاد
نظر شما