به گزارش پرشین خودرو، مصطفی تنها مطرح کرد: پارسال در مقایسه با سال ۹۶ با توجه به همه مشکلات، حدود چهار درصد کاهش تولید تایر داشتیم، این در حالی بود که در مرداد سال گذشته تا ۵۰ درصد افت تولید تایر به ثبت رسیده بود اما در ماههای بعد جبران شد.
سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران بیان داشت: تحریمها روی همه مواد اولیه ای که از خارج وارد میشدند تأثیر داشت و این تأثیر به ویژه در استیل کورد (سیم فولادی مورد استفاده در تایر رادیال)، آنتی اکسیدانها، مواد شیمیایی و شتاب دهندهها شدیدتر بوده است.
تنها یادآور شد: عمده مواد اولیه نیز از چین وارد میشدند و گرچه کونلون بانک چین، بار دیگر فعالیت خود را در کشورمان آغاز کرده، اما از آنجایی همه شرکتهای چینی نیز با این بانک کار نمیکنند، نتوانسته مشکلات تایرسازان ایرانی را ۱۰۰ درصد حل کند.
وی توضیح داد: یکی از مشکلات اصلی تایرسازان انتقال ارز است که به دشواری انجام میشود، هرچند ارز تخصیص داده میشود اما روند تخصیص طولانی است و پولها در بانک بلوکه میشود، بر این اساس پول به فروشنده خارجی پرداخت نمیشود.
تنها اضافه کرد: در بسیاری موارد ارز تخصیص داده شده متناسب با نیاز تولیدکنندگان نیست، به طور مثال نیازمند یوان هستیم اما ارز دیگری تخصیص مییابد که ۱۰ تا ۱۵ درصد هزینههای تبدیل را به تولیدکنندگان تحمیل میکند.
وی همچنین بیمه کالاها و مواد اولیه و حمل آنها با کشتی را سایر مشکلات تایرسازان عنوان کرد.
پارسال ۲۰۱ هزار و ۸۰۰ تن لاستیک خودرو در کشور تولید شد.
افزایش قیمت تایر
سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران اظهار داشت: درخواست افزایش ۳۶ درصدی قیمت تایر در هفتههای گذشته ارائه شده که از سوی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در دست بررسی است و هنوز پاسخی به آن داده نشده است.
وی یادآور شد: آخرین بار دی ماه ۹۷ اجازه افزایش قیمت تایر داده شد، اما با شرایط بی ثبات کنونی کشور نمیتوان قیمتها را ثابت نگه داشت.
تنها گفت: اکنون همه کارخانجات تایرسازی کشور در حاشیه زیان قرار دارند و با زیان به تولید میپردازند.
منبع: ایرنا
نظر شما