به گزارش پرشین خودرو، مصطفی تنها، گفت: به طور مثال یکی از مواد اولیه وارداتی تایر، کائوچو است که در بورس بین الملل عرضه می شود و بر این اساس می توان قیمت آن را در تاریخ های مد نظر با یک کلیک ساده در اینترنت به دست آورد.
سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران خاطرنشان کرد: در خصوص مواد شیمیایی نیز همین طور است و دامنه نوسان محصولات چینی و اروپایی در تاریخ های مختلف، مشخص است.
وی ادامه داد: ۱۰ کارخانه تولیدکننده تایر فعال در کشور وجود دارد که همه آنها به واردات مواد اولیه اقدام می کنند، بر این اساس اگر کارخانهای بخواهد تخلفی انجام داده یا مواد با قیمت پایینتر وارد کرده باشد، به راحتی هم از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و هم از سوی سایر کارخانجات قابل رصد و کنترل است.
سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران اظهار داشت: از مجموع ۹۷ قلم ماده اولیه مصرفی در تولید تایر، یک سوم آن در داخل تولید می شود و دو سوم باقیمانده باید از خارج وارد شود؛ این آمار اما از نظر ارزشی، شامل ۶۰ درصد مواد اولیه داخلی و ۴۰ درصد مواد اولیه خارجی است.
وی تاکید کرد: اینکه عدهای بخواهند با استفاده از ارز دولتی به تولید پرداخته و محصول نهایی را با ارز آزاد بفروشند، به طور قطع تخلف است و ما نیز در روزهای گذشته چنین مطلبی را از رسانهها خواندهایم که پروندهای در همین زمینه برای یک شرکت متخلف تشکیل شده است.
تنها خاطرنشان کرد: قیمتهای فروش کارخانجات، تحت کنترل سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است و همه موظفند با قیمت های تعیین شده محصولات خود را به فروش برسانند.
وی یادآور شد: سازمان حمایت از حدود یک ماه پیش، اجازه ۲۲ درصد افزایش قیمت به تولیدکنندگان تایر داده که هرچند آن را کافی نمیدانیم، اما موظف به رعایت این سقف قیمتی هستیم.
سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران بیان داشت: با این افزایش قیمت، حاشیه سود کارخانجات بسیار پایین آمده و اکثر آنها با سود کم در حال تولیدند یا در نقطه سر به سر درآمدها و هزینه ها به سر می برند؛ بر این اساس، به دنبال افزایش مجدد قیمت ها هستیم.
در روزهای گذشته «عبدالناصر همتی»، رئیس کل بانک مرکزی با ارسال نامهای به رئیسجمهوری با تاکید بر توجه ویژه وزارتخانههای دریافتکننده ارز دولتی برای واردات دارو و کالاهای اساسی، پیگیری تعهدات ارزی ایفا نشده چهار وزارتخانه را خواستار شد.
در این نامه همتی از عدم بازگشت و ایفای ارز دولتی تخصیص داده شده به شرکتهای دارویی، تجهیزات پزشکی و تامینکننده کالاهای اساسی خبر داده بود. رئیسجمهوری نیز در نامهای به چهار وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دستگاهها و شرکتهای دولتی خواسته تا فورا پاسخ دهند چرا چنین تخلفی صورت گرفته است.
جبران بخشی از کاهش تولید امسال در تیرماه
تنها در ادامه گفت: هرچند بررسی آمارهای منتشر شده وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تولید ۴۲ هزار و ۲۰۰ تن لاستیک خودرو در بهار ۹۸ و افت ۲۱.۶ درصدی آن در مقایسه با پارسال است، اما این آمار در تیر امسال تا حدود زیادی جبران شد و اکنون روند تولید رو به بهبود است.
به گفته سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران، در چهار ماهه امسال ۱۲ میلیون و ۳۵۹ هزار و ۴۱۵ حلقه انواع تایر در کشور تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال کاهش چهار درصدی نشان می دهد.
وی ادامه داد: وزن تایرهای تولید شده در این مدت ۷۳ هزار و ۸۵۸ تن بود که در همسنجی با پارسال افت ۱۵ درصدی داشته است.
منبع: ایرنا
نظر شما