به گزارش پرشین خودرو، پس از بازداشت کارلوس گون و کنارهگیری هیروتو سایکاوا، هیئتمدیرهی نیسان سرانجام بر سر انتخاب مدیرعامل جدید این شرکت با سهامداران بهتوافق رسید. ماکوتو یوچیدا، مدیر شعبهی اصلی نیسان در چین، از اولین روز کاری سال ۲۰۲۰ بهعنوان مدیرعامل شرکت فعالیت خواهد کرد. براساس گزارش منابع مختلف، یوچیدا یکی از معدود مدیران ارشد نیسان است که با مقامهای رنو روابط نزدیکی دارد و اهمیت این موضوع با توجه به سهام ۴۳/۴ درصدی رنو در نیسان کاملا مشخص است.
یوچیدا روابط حسنهای با رنو دارد؛ اما یکی از مدیران مطرح در خودروسازی نیز شناخته میشود که بیشتر شهروندی خارجی است تا ژاپنی. هیئتمدیرهی نیسان بیش از هرچیزی سابقهی کاری این مدیر ۵۳ ساله در بازار چین را تأیید میکند. علاوهبراین، انتخاب یوچیدا با فرهنگ خاص ژاپنیها در مدیریت و تاریخ نیسان هم سازگار است.
مدیرعامل جدید نیسان سال ۲۰۰۳ از مجموعهی تولیدی فلزات وارد این شرکت شد و با رویکرد کنترل هزینهها و رعایت اخلاق کاری پیشرفت کرد. یوچیدا در ۵۳ سال گذشته در کشورهای مختلفی مثل مصر زندگی و در رشتهی الهیات و خداشناسی دانشگاه دوشیشا ژاپن تحصیل کرده است. چنین سابقه و تحصیلاتی برای مدیری در صنعت خودروسازی ژاپن بسیار عجیب است؛ چراکه بیشتر مدیران ارشد نیسان معمولا حقوق خواندهاند و فقط در این شرکت کار کردهاند.
یوچیدا به زبان انگلیسی مسلط است و بهعنوان مدیر دفتر اصلی نیسان در چین و زمانیکه بازار این کشور در رکودی بیسابقه بود، فروش ماهانهی شرکت را از ۸۶ هزار دستگاه به ۱۰۰ هزار خودرو رساند. سومین مدیرعامل نیسان از سال ۲۰۱۷ تابهامروز، مشکلات بزرگی پیشرو دارد. یوچیدا باید روند کاهش سود شرکت را متوقف کند و دربارهی تعدیل ۱۲ هزار و ۵۰۰ نیروی کار هم تصمیمی بگیرد که ازنظر هیئتمدیره و مقامهای نیسان و رنو توجیهکردنی باشد. درکنار یوچیدا، مدیر عملیات نیسان هم تغییر کرد. آشوانی گوپتا که پیشاز این مدیر عملیات میتسوبیشی بود، حالا در همان عنوان، اما برای نیسان فعالیت خواهد کرد. ناگفته نماند جون سِکی که یکی از گزینههای اصلی برای صندلی مدیرعاملی نیسان بود، از اولین روز سال ۲۰۲۰ بهعنوان قائممقام مدیر عملیات شرکت مشغول به کار میشود.
یکی از انتقادهای مهم هیئتمدیره از کارلوس گون، تصمیمگیری یکطرفهی او، بهویژه درزمینهی اتحاد رنو و نیسان بود. مقامهای ارشد نیسان امیدوار هستند با انتخاب اوچیدا و تغییر دو مدیر دیگر، تصمیمهای مهم با نظر جمع گرفته شود و سرنوشت شرکت به گروه خارجی واگذار نشود. پس از بازداشت گون، مشکلات محسوس بین ژاپنیها و فرانسویها بیشتر از همیشه شد و این تنش با روی کار آمدن سایکاوا و ماجرای ادغام ناموفق رنو و فیات کرایسلر بهاوج رسید. تحلیلگران پیشبینی میکنند با مدیرعامل جدید، روابط نیسان و رنو بهبود پیدا میکند و شاید در آینده، معاملهی ادغام با فیات دوباره مطرح شود.
منبع: زومیت
نظر شما