به گزارش پرشین خودرو، یکی از چالش های خودروی خودران، کنترل این وسایل نقلیه در آب و هوای بد است. در همین راستا گروهی از محققان آزمایشگاه علوم رایانشی و هوش مصنوعی MIT راه حلی یافته اند. آنها سعی می کنند با استفاده از GPR(رادار نفوذ پذیر در زمین) از آنچه زیر سطح جاده است نقشه ای تهیه کنند.
بیشتر خودروهای خودران از حسگرهای لیدار یا دوربین ها استفاده می کنند تا متوجه شدند در چه نقطه ای از جاده قرار دارند اما در شرایط روشنایی مختلف یا هنگامیکه برف علامت های جاده ای و خطوط لاین کف جاده را پوشانده، دوربین ها کارآمدی خود را از دست می دهند. از سوی دیگر دقت لیدار نیز در آب و هوای نامساعد کاهش می یابد. اما جی پی آر پالس های الکترونیکی به زمین ارسال می کند تا ترکیب خاک و سنگ را اندازه گیری کند. این اطلاعات به نقشه ای برای خودروهای خودران تبدیل می شود.
محققان MIT نوعی سیستم جی پی ار به نام(LGPR) ساخته اند که مزایای جالبی دارد. به عنوان مثال حتی هنگامیکه جاده پوشیده از برف یا مه است این سیستم قابلیت رصد محیط اطراف را دارد.
تدی اورت یکی از دانشجویان مقطع دکتری در MIT می گوید: اگر با بیل زمین را حفر کنم، فقط تپه ای خاک می بینیم. اما با کمک LGPRمی توان عناصر خاصی را در خاک رصد و آن را با نقشه ای که قبلا ساخته شده، مقایسه کرد.به این ترتیب سیستم مذکور بی نیاز از دوربین یا لیزرها و حسگرها می داند دقیقا در کجا قرار دارد.
در حال حاضر محققان این سیستم را فقط با سرعت کم و در جاده های خاصی آزمایش کرده اند. اما محققان معتقدند می توان سیستم مذکور را در بزرگراه ها و با سرعت های مختلف آزمایش کرد. البته آنان اعتراف می کنند در شرایط بارانی، هنگامیکه آب زیر بستر جاده نفوذ می کند و هنگامیکه وضعیت جاده مساعد نیست، این سیستم عملکرد چندان مناسبی ندارد. همچنین این سیستم را باید همراه چند فناوری دیگر ترکیب و استفاده کرد. زیرا سیستم مذکور نمی تواند خطرات موجود در جاده را پیش بینی کند.
منبع: مهر
نظر شما