به گزارش پرشین خودرو، مدیر عامل آئودی می گوید روزگاری خودروسازان بر سر قدرت موتور برحسب اسب بخار با هم رقابت می کردند اما حالا قدرت یک خودروساز به نوعی قدرت ناملموس تر بر می گردد که قدرت محاسبه است و در رقابت به خاطر خودران ها (خودروهایی که از راننده بی نیاز می شوند) خودش را نشان می دهد.
مارکوس دوئسمان، رئیس جدید آئودی در حال جمع کردن 200 مهندس در گروه خودروسازی فولکس واگن است که یک سیستم خودرویی جدیدی تکوین و توسعه دهد که از حالا همه اجزا بر اساس آن مغز کامپیوتر طراحی شود، نه آن که تراشه های کامپیوتری خود را بر اساس قطعات مکانیکی وفق دهند.
آئودی نام این پروژه را آرتمیس گذاشته است که در اساطیر یونانی، الهه شکار بود. آن چه مد نظر گروه خودروسازی فولکس واگن است و سکان را به دست برند لاکچری خود یعنی آئودی داده، تعقیب و شکار تسلا است. حالا تسلا نام خود را به عنوان پیشگام و پیشاهنگ نرم افزار در خودرو در اذهان عمومی حک کرده است.
دوئسمان در مصاحبه ای از مقر اصلی آئودی در اینگولستاد در جنوب آلمان می گوید: «وقتی صحبت از دیجیتالی شدن است، ما فعلاً عقب مانده ایم.»
با ظهور پدیده ی رقابت بر سر تکوین و توسعه و ارائه خودران، خودروها به پردازشگرهای قوی با سیستم عامل های متناسب نیاز پیدا کرده اند تا با سرعت بالا اطلاعات به دست آمده از رادار، لیدار، دوربین و حسگرها را تجزیه و تحلیل کنند و واکنش های مناسب خودرو را از پیش تعیین کرده و به موقع فرامین را به فرمان، پدال گاز و ترمز ارسال نمایند و از همه مهمتر از هر گونه برخورد با سایر خودروها و پیاده ها با دقت بسیار بالا اجتناب نمایند.
قدیم ها، هر چقدر خودرو بزرگتر و قدرت موتور آن بالاتر بود، در نتیجه بین مشتریان محبوبیت بیشتری داشت. اما حالا قدرت محاسبه و هوش به کار رفته معیار اندازه گیری بهتری برای ممتازتر بودن و متمایز بودن خودرو است و به همین دلیل آئودی و گروه خودروسازی فولکس واگن وادار به تغییر و تحول در ابزارهایش در طراحی خودرو شده است.
به همین دلیل دوئسمان می گوید: «دیگر توسعه فنی خودروها بر اساس اندازه خودرو تعیین نمی شود بلکه معماری برقی و الکترونیکی خودرو است که اکنون به معیار اصلی تبدیل شده است.» حالا مدل های پرمیوم و ممتاز خودرو را بر اساس قدرت محاسبه پردازشگرها و تعداد حسگرها، دوربین ها، رادارها و لیدارهای آن می سنجند.
دوئسمان برای ایجاد این سیستم جدید در حال گردآوری مهندسان با شیوه ی «نتیجه محور» است تا پلتفرم و معماری سیستم جدید را طراحی کنند. مدیر عامل آئودی می گوید: «پروژه آرتمیس کوچکتر از تیم فرمولا1 است و من به 200 نفر فکر می کنم. طراحی خودرو با این همه تجهیزات و آپشن های جدید در بازه زمانی 2020 تا 2024، به قدری دشوار است که سابقه ندارد. برای همین یک معاونت جدید برای آن ایجاد کرده ایم.» مدیر عامل آئودی با حفظ سمت، ریاست مرکز تحقیقات و نوآوری گروه خودروسازی فولکس واگن را هم برعهده دارد.
معنی دیگر این اقدام این است که گروه خودروسازی فولکس متوجه شده است که باید یک گروهی چابک را به کار بگمارد که به هیچ عنوان موانعی مثل بروکراسی را مقابل خود نداشته باشند. گروه فولکس برندهایی مثل بوگاتی، بنتلی، پورشه، اشکودرا، لامبورگینی، آئودی و خود برند فولکس را زیر یک چتر گرد آورده است. این گروه فقط 10 هزار نفر پرسنل در بخش توسعه و تحقیقات (آر اند دی) در فولفسبورگ به کار گمارده است.
پروژه آرتمیس را الکساندر هیتزینگر هدایت خواهد کرد که مسئول خودران فولکس واگن است او همان کسی است که تیم پورشه برای مسابقات لومانز را از سال 2015 هدایت کرده است. مهمتر آن که وی از مدیران ارشد کمپانی اَپل بوده است که در واقع پلی است بین خودروسازی و دنیای فناوری (کامیپویتر- اینترنت و موبایل).
قابل ذکر است که در گروه خودروسازی فولکس واگن یک سازمان جدیدی تحت عنوان car.sofware ایجاد شده که در حقیقت معاونت نرم افزار در گروه خودروسازی فولکس واگن است.
مدیر عامل آئودی می گوید که تیم آرتمیس با معاونت نرم افزار در گروه خودروسازی فولکس واگن همکاری خواهد داشت. البته اولین مدلی که از این معماری جدید شکل می گیرد، یک محصول از آئودی خواهد بود.
منبع: سایپا
نظر شما