به گزارش پرشین خودرو به نقل از سایپانیوز، اوبر کمربندهای خود را سفت می کند و بخشی از سیاست های مدیر عامل این شرکت، دارا خسروشاهی، خلاص شدن از بخش هایی از کسب و کار است که نه فقط سودهی ندارند، بلکه به نوعی مثل خونروی، انرژی و سرمایه را بدون بازدهی می بلعند.
شاید نشنیده باشید که شرکت تاکسی های اینترنتی اوبر در آمریکا با همکاری هیوندایی کره جنوبی به دنبال راه اندازی تاکسی های هوایی بوده و نام آن اِلِوِیت Elevate [به معنی علو و بلند کردن و بالا رفتن] است. اما حالا اوبر در وضعیتی قرار گرفته است که باید جلوی بخش های زیان آور کسب و کار خود را بگیرد. بیراه هم نمی گوید چون صنعت تاکسی های اینترنتی در آمریکا با شروع شیوع ویروس کرونا، لطمه بسیار سنگینی را متحمل شد.
بر اساس گزارشی که توسط اکسیوس Axios منتشر شد، آخرین بخشی که در اوبر در معرض فروش قرار گرفته «اوبر اِلِوِیت» است و اگر نام آن را تا به حال نشنیده اید به خاطر آن است که «اوبر اِلِوِیت» به عنوان صنعت تاکسی هوایی برخلاف نامش هرگز از زمین برنخواسته است.
سال ها است که بشر هم از لحاظ فناوری و هم از لحاظ توانایی موفق به ساخت تاکسی های هوایی شده است اما تا به حال جنبه عملی پیدا نکرده و دلایل متعددی دارد.
اوبر هم قصد تعطیلی بخش تاکسی هوایی را ندارد، بلکه برای آن مشتری خوبی پیدا کرده است. استارت آپ فعال در صنعت هوایی جابی اوییشن Joby Aviation خواستگار تاکسی های هوایی اوبر است. مهمترین ویژگی این استارت آپ تلاش برای ساخت وسایل عمودپرواز یا VTOL است که می تواند بدون نیاز به خیز برداشتن یا فرودگاه خاص به صورت عمودی پرواز کند یا فرود آید. اخبار زیادی هم از این استارت آپ منتشر نشده است چون علاقه دارد اطلاعات مربوط به آن محرمانه باقی بماند.
این فروش بیشتر از آن که نشانه آن باشد که تاکسی های هوایی به افق دید انسان ها نزدیک شده اند، نشان از آن دارد که موانع واقعی گسترش آن به قدری جدی هستند که یک شرکت تاکسی اینترنتی موفق در آمریکا عطای آن را به لقایش بخشیده است. اما به هر حال اخبار خودروهای پرنده همیشه جاذبه خود را داشته و دارد و باید دید در آینده تا چه حد این رؤیا به حقیقت می پیوندد.
نظر شما