به گزارش پرشین خودرو، سرهنگ حسین رمضانی در گفتوگوی تلویزیونی درباره تخلف برخی از اپلیکیشنها مبنی بر دریافت کد vin کارت خودرو (شماره شناسایی خودرو) حین پرداخت جرائم رانندگی یا خلافی با استفاده این اپلیکیشنها اظهار کرد: برخی از سیستمها و سامانههای مانند سامانه آسان پرداخت (آپ) سرویسهای مختلفی را حوزه پرداخت برای مردم فعال کردند.
معاون اجرائی پلیس راهور افزود: اخیراً طبق بررسیهای صورت گرفته متوجه شدیم این سامانه پرداخت یا سامانههای مشابه، در حوزه عوارض، عوارض سالیانه و خلافی خودرو، علاوه بر دریافت اطلاعات مربوط به پلاک وسیلهنقلیه، شماره تلفن و اطلاعات شخصی، اطلاعات vin کارت خودروها را نیز دریافت میکنند.
وی ادامه داد: vin یک کد محرمانه و اختصاصی است که طبق قانون تنها در اختیار مالک و پلیس راهور باید قرار داشته باشد؛ جمعآوری این کدهای اختصاصی یا همان vin توسط سرویسهای مذکور، در آینده میتواند تبعات و تهدیداتی را به همراه داشته باشد.
این مقام انتظامی از هموطنان خواست تحت هیچ شرایطی و به هیچ عنوان vin کارت خودرو را در اختیار سرویسهای پرداخت عوارض یا خلافی خودرو قرار ندهند.
رمضانی تصریح کرد: کد مذکور (vin) 6 نوع شاخصه اصلی مالکیت و نوع خودرو را مشخص میکند و در آینده از این vin میتواند اطلاعات حریم خصوصی افراد را به دست آورد بنابراین چون طبق قانون دیتابیس شمارهگذاری یک دیتابیس امانت از اطلاعات مردم نزد پلیس است، مردم باید دقت داشته باشند و به هیچ عنوان سطح اطلاعات محرمانه را در اختیار این سامانهها قرار ندهند.
معاون اجرائی پلیس راهور خاطرنشان کرد: حتماً باید افراد مسئول که بر عملکرد این نوع سرویسهای پرداخت نظارت دارند، دقت داشته باشند و این کار را نظاممند و قانونمند کنند که این نوع ارائهدهندگان خدمت تا چه سقفی از اطلاعات مردم را برای چه میزان خدمات نیاز دارند، نباید به این موضوع به سادگی بنگریم، تجمیع این اطلاعات در خدمات مختلف مخصوصاً در حوزه خودرو و اطلاعات خصوصی افراد میتواند در آینده آنها را با مشکلات بسیار زیادی در رابطه با نقض حریم خصوصی مواجه کند.
این مقام انتظامی متذکر شد: معاونت حقوقی پلیس راهور حتماً و به سرعت، شکایت رسمی خود از این سامانهها را به مراجع قضائی ارائه میکند، ما حافظ حریم خصوصی مردم هستیم و نباید به بهانه ارائه خدمت به مردم باعث شویم در آینده نقض حریم خصوصی در اطلاعات مردم روی دهد.
نظر شما