به گزارش پرشین خودرو، معمولا بازار خودرو دارای دو تقسیم بندی کلی است: کلاس و قیمت خودرو.
در گروه بندی بر مبنای کلاس، خودروها از نظر ابعاد و اندازه دسته بندی می شوند و بسیاری از کارشناسان این روش را بهترین روش دانسته و معتقدند به دلیل اینکه خودروها در یک گروه رده بندی از نظر فرم اتاق دسته بندی می شوند، می توان این دسته بندی را علمی خواند.
اما دسته بندی بر مبنای قیمت خودرو در عمل کاربرد بیشتری دارد. در تمام دنیا زمانی که متقاضیان قصد خرید خودرو را دارند در گام اول به بررسی این مساله می پردازند که با بودجه در نظر گرفته شده چه خودرویی را می توانند خریداری کنند و پس از آن به بررسی فاکتورهای خودروی موردنظر خود می پردازند. به همین دلیل دسته بندی خودرو بر مبنای قیمت در تمام دنیا فراگیرتر از روش تقسیم بندی بر مبنای کلاس خودرو است. در ادامه به بررسی عوامل موثر بر دسته بندی خودروها اعم از قیمت ورق گالوانیزه ، تکنولوژی ساخت خودرو، برند و تیراژ تولید خواهیم پرداخت.
دسته بندی خودرو بر مبنای قیمت
دسته بندی خودرو بر مبنای قیمت خودرو کاربرد بیشتری داشته و این امر موجب شده در میان متقاضیان رواج گسترده تری پیدا کند. اما اینکه چه خودرویی ارزان یا گران بوده و بر چه مبنایی این دسته بندی شکل می گیرد نظرات مختلفی وجود دارد. از منظر خودروسازان، تکنولوژی به کار گرفته شده در خودرو، برند، هزینه ابزار مانند قیمت ورق گالوانیزه به کار رفته در خودرو و تیراژ تولید از جمله عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت خودرو است. اینکه محتوای تکنولوژی یک خودرو تکنولوژی برتر باشد و قوانین و استانداردهای بازار هدف به چه صورتی در آن لحاظ شده باشد بر روی قیمت خودرو تاثیر می گذارد. از سوی دیگر تیراژ تولید خودرو و هزینه های ابزاری اعم از قیمت ورق سیاه و گالوانیزه خودرو و قالب سازی نیز بر نحوه قیمت گذاری خودرو تاثیرگذار هستند. لذا خودرویی که عوامل فوق بیشتر در آن لحاظ شده باشد خودروی گران محسوب می شود و هرچه کمتر اعمال شده باشد، می توان آن را خودروی ارزان قیمت نامید.
همان طور که ذکر شد عوامل زیادی در تعیین قیمت خودرو دخیل هستند عواملی که شاید به فکر هیچ کس نرسد! برای مثال قیمت ورق های مورد استفاده در تولید خودروها تاثیر بسزایی در تعیین قیمت نهایی آن ها خواهد داشت. ورق سیاه، ورق مورد استفاده در ساخت خودروهای پراید بوده که در ضخامت 76 میلی متر استفاده می گردد. برای تولید خودروی پژو 405 از ورق سیاه فولاد مبارکه ضخامت 7، برای خودروی سمند از ورق گالوانیزه کشور ژاپن با ضخامت 7 میلی متر و برای ساخت خودروی 206 از ورق کره جنوبی و روسیه با ضخامت 67 میلی متر استفاده می شود. بنابراین قیمت ورق گالوانیزه و قیمت ورق سیاه مورد استفاده در تولید خودروها تاثیر بسزایی در قیمت نهایی آن ها خواهد داشت. این تنها یکی از عوامل تاثیرگذار بوده و بسته به اینکه قطعات در داخل و یا خارج از ایران تولید گردد هزینه نهایی خودرو تغییر می کند.
از منظر خریداران نیز شهرت برند خودرو، زیبایی بدنه و تزئینات داخلی، سیستم های ایمنی مانند کیسه هوا و ترمز ABS ، مدت زمان گارانتی و خدمات پس از فروش، کیفیت ورق گالوانیزه و قطعات به کار رفته در آن، داشتن بیمه بدنه، میزان امکانات و تجهیزات راحتی خودرو مانند کولر، شیشه بالابر برقی، سیستم ضد سرقت و ... بر سطح قیمت خودرو موثر می باشد.
خودروهای ارزان قیمت و وضعیت آن در ایران
همیشه در کشور ما واژه خودروی متوسط همراه با عبارت ارزان قیمت به کار برده می شود در حالی که خودروی متوسط و ارزان قیمت هریک تعاریف جداگانه ای دارند. خودروها در دنیا براساس تجهیزات و اندازه در سه کلاس خودروی اقتصادی، خودروی متوسط و خودروی لوکس تقسیم بندی می شوند، کلاس های A و B که به آن ها خودروهای اقتصادی (اکونومی) هم گفته می شود شامل خودروهای ارزان قیمت است. خودروهای ارزان قیمت، هزینه های نگهداری ارزانی هم دارند.
اگر تعرفه گمرکی برای واردات خودرو پایین بیاید شاید بتوان امیدوار بود که یک خودرو ارزان قیمت در کشور تولید شود ولی باید توجه داشت که با پایین آمدن تعرفه گمرکی آسیب جدی به صنعت خودرو وارد می شود پس می توان نتیجه گرفت با توجه به انحصاری که در صنعت خودروسازی ایران وجود دارد و نیز با توجه به جنبه های سیاسی این صنعت و نیز نقشی که در اشتغال زایی و بازار کار دارد، به شدت تحت حمایت دولت باقی خواهد ماند و تولید یک خودرو ارزان قیمت به معنای واقعی آن به این زودی ها امکان پذیر نخواهد بود و کمی دور از واقعیت و دسترس است.
در تعیین قیمت تمام شده محصولات، پارامترهای مختلفی نقش دارند که عدم کارکرد صحیح هرکدام از آن ها باعث گران تر شدن قیمت تمام شده از مقدار واقعی خواهد شد. در صنایع ایران نیز از جمله صنعت خودروسازی، عواملی وجود دارد که شرایطی را بر صنایع ایران تحمیل کرده و باعث افزایش قیمت تمام شده و در نهایت قیمت فروش شده است. بعضی از این عوامل عبارتند از نرخ سود بانکی، مالیات و عوارض مختلف دریافتی به ازاء تولید هر خودرو، قیمت ارز، بهره وری پایین عوامل تولید از جمله نیروی انسانی، نرخ تورم، دولتی و انحصاری بودن خودروسازان، تغییرات متعدد در مدیریت شرکت های خودروسازی و ...
4 متغیری که باید پیش از خرید خودرو در نظر داشته باشید:
1- کیفیت
امروزه صنعت خودرو در کانون توجه مصرف کنندگان قرار گرفته است و کیفیت ارائه محصول، عنصری ضروری و واجب در بازارهای رقابتی فعلی شده است. چنانچه رضایت مشتریان هدف اصلی سازندگانی باشد که خود با هم در رقابت هستند، شناسایی و ایجاد شاخص هایی برای اندازه گیری رضایت مشتریان و جمع آوری اطلاعات مربوطه به اصلی ضروری و انکارناپذیر تبدیل خواهد شد.
2- قیمت
همان طور که ذکر شد قیمت خودرو یکی از عوامل اصلی انتخاب آن می باشد ولی نباید پایین بودن قیمت را ملاک خرید دانست و از عواملی مانند کیفیت صرف نظر کرد.
3- خدمات پس از فروش
خدمات پس از فروش شامل کلیه اموری است که شرکت ها پس از فروش کالا به منظور جلب رضایت مشتری انجام می دهند و موجب ارزش بیشتر محصول یا خدمات می گردد. خدمات پس از فروش نوعی اقدام برای مراقبت از محصولات فروخته شده محسوب می شود و در واقع نوعی تعهد آینده به مشتریان تلقی می گردد.
4- ایمنی
ما هیچگاه آرزو نمی کنیم که بر اثر سوانح بالقوه دچار صدمه و خسارت شویم، لذا همواره خواستار محصولات و خدمات ایمن هستیم. از سوی دیگر به این واقعیت نیز آگاهیم که دستیابی به این ایمنی هزینه بر است. بنابراین ایمنی نیز یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت خودرو محسوب می شود.
با در نظر گرفتن 4 فاکتور فوق پیش از خرید خودرو می توانید خریدی آسان و مطمئن را تجربه نمایید.
منبع : www.markazeahan.com
نظر شما