به گزارش پرشین خودرو، اصل ماجرا این است که دنیای فناوری به فکر کشیدن شیره و عصاره از خودرو مثل تولید عسل از کندو است بدون آن که نیازی به فروش خود خودرو داشته باشد. شاید این رویکرد به خاطر شکست کمپانی اَپل در تلاش برای تولید انبوه خودرو باشد چنان که امسال هم چند تن از مدیران ارشد اَپل که تولید خودرو و خودران را دنبال می کردند از این کمپانی جدا شدند. حالا به عنوان جبران این شکست ها رویکرد توسعه و گسترش کارکردهای کارپلی را در پیش گرفته است.
این رویکرد جدید به مشتریان آیفون و محصولات خودروی مجهز به سیستم عامل خودرویی کارپلی این امکان را می دهد که در بخش اینفوتینمنت [ترکیبی از دو واژه اینفورمیشن information به معنی به روز نگه داشتن اطلاعات از طریق اتصال به اینترنت و مکان یابی و غیره و واژه اینترتینمنت Entertainment به معنی سرگرمی و منظور سامانه صوتی، تصویری ایجاد شده است] تغییرات مورد نیاز را با ایفون انجام دهد. قرار بر این است که ایرون هارت یا قلب آهنی کار را یک قدم جلوتر ببرد. در این رویکرد، آیفون بیس کار است و دامنه ی وسیعی از اطلاعات از حسگرها و دوربین ها به آن می رسند و دامنه وسیعی از کنترل کارکردها از طریق آیفون ممکن می شود.
با کمک این رویکرد جدید امکانات زیر فراهم می شوند:
دما و رطوبت داخل و بیرون خودرو اندازه گیری می شود و هم روی آیفون و هم روی داشبورد به نمایش در می آیند.
خودرو به چند زون تقسیم شده و هر زون بسته به نیاز سرنشین از لحاظ دما، فن [درجه پنکه]، سامانه ضد مه تنظیم می شود.
تنظیمات بالانس و فِید صدا و اکوآلایزر بلندگوها، ووفرها
صندلی ها و دسته های راحتی صندلی ها
کیلومترشمارها، تاخومترها و خوشه های مخصوص بهینه سازی مصرف سوخت
اَپل همیشه دوست دارد تا محصولی آماده تحویل به مشتری نشده، خبری از داخل شرکت به بیرون درز نکند. با این حال کارکنان این شرکت گاهی آن قدر هیجان زده می شوند که اخبار محرمانه شرکت را به بیرون می رسانند. برای همین هم هست که سخنگوی اَپل از اظهار نظر کردن در باره این رویکرد جدید اَپل اظهار نظر نمی کند.
زمانی که اَپل به کارکردهای مختلف خودرو دسترسی پیدا می کند، کارپلی تقریباً کنترل تمامی بخش های خودرو را به دست می گیرد و موضوع مهم تر این است که داده های ذخیره شده می تواند در اختیار اشخاص ثالث و شبکه های داده های بزرگ قرار بگیرد و پایه ای برای خلق اپلیکیشن های جدید باشد.
ایرون هارت جدیدترین و قوی ترین نفوذی است که یک کمپانی فناوری در صنعت خودرو از خود نشان داده است و ممکن است به ذائقه خودروسازان اصلا خوش نیاید. هر چه باشد، هیچ خودروسازی دوست ندارد افسار کنترل کارکردهای محصول خود را به شرکت های فناوری بسپارد. اما این حقیقت را نمی توان نادیده گرفت که در حال حاضر بیش از 600 مدل محصول در جهان وجود دارد که روی سامانه اینفوتینمنت داشبود آنها کارپلی نصب شده است.
از سال 2015 به بعد هم اَپل به سازندگان و طراحان اپلیکیشن اجازه داده است که روی سامانه های مکان یابی، جی پی اس، رادیو و غیره کار کنند و اَپ بسازند. کاربردهای کلیدی مثل باز کردن در خودرو با آیفون یا ساعت مچی اَپل شروع تسخیر و کنترل خودروها توسط کمپانی اَپل بود.
وقتی مردم دوست دارند که روی موبایل خود ببینند شارژ باتری خودروی آنها در چه وضعیتی است، معنی آن این است که به تدریج دسترسی به اطلاعات و کنترل کارکردهای خودرو به دست آیفون می افتد. البته همه خودروسازان زیر بار این تغییر نرفته اند و با بی میلی این فناوری ها توسعه پیدا می کند مگر آن که خود خودروساز نرم افزار یا اَپی را در داخل کارخانه خودش طراحی کرده باشد.
در حال حاضر بیشتر این امکانات کارپلی در برخی از مدل های ب ام و و بعضی از محصولات فولکس کارایی دارد. ضمن آن که تلاش بعدی شرکت های فناوری پول در آوردن از طریق اشتراک خدمات خواهد بود که تا به حال مخالفت یا عدم تمایل مشتریان را برانگیخته است.
اَپل در حال کار روی فناوری جدیدی است که بتواند به کارکردهای مختلفی در خودرو از جمله سامانه کنترل تهویه مطبوع [کولر-بخاری]، کیلومترشمار، رادیو، گرم کن های صندلی، و غیره هم دسترسی داشته باشد. در داخل خود کمپانی این پروژه با عنوان «قلب آهنی» “IronHeart” شناخته می شود و هنوز در مراحل ابتدایی کار است و به همکاری خودروسازان احتیاج دارد.
کد خبر 134699
نظر شما