آیا در قانون 1401 بیمه مرکزی، تخفیف بیمه شخص ثالث خودرو قابل انتقال است؟

انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث برای افرادی که در رانندگی خود محتاط بوده و قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت می‌کند، اهمیت زیادی دارد.

به گزارش پرشین خودرو، در برخی از حوادث هم افراد خسارت رخ داده را به صورت نقدی پرداخت می‌کنند و باز هم مشمول تخفیفات عدم استفاده از کوپن‌های بیمه نامه خواهند شد. با توجه به این موضوع سوالی که به وجود می‌آید این است که آیا می‌توان این تخفیفات را به خودرو دیگر انتقال داد یا خیر؟ مطابق با قانون جدید بیمه شخص ثالث، انتقال تخفیف‌های خسارت بیمه ثالث به خودرو جدید و اعضای درجه یک خانواده وجود دارد.

چگونه می‌توان این تخفیفات را انتقال داد؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد با ما تا انتهای متن همراه باشید.

 

انتقال بیمه شخص ثالث از پدر به پسر

 

شرایط انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث در سال 1401

بیمه شخص ثالث، بیمه ای اجباری برای تمام دارندگان وسایل نقلیه زمینی در برابر خسارات جانی و مالی وارد شده به اشخاص ثالث است.در بیمه شخص ثالث، مالك وسیله نقلیه شخص اول به شمار می آید(كه در اكثر بیمه‌نامه ها تحت عنوان بیمه‌گزار شناخته می شود)، شخص ثانی شركت بیمه است كه متعهد به جبران هزینه ها طبق قرارداد است (كه در بیمه نامه با عنوان بیمه‌گر درج می شود) و در نهایت شخص ثالث فرد زیان دیده در حوادث رانندگی است (كه منظور غیر از راننده مقصر است). تمامی اشخاصی كه در یك حادثه تصادف، زیان مالی و جانی می بینند، تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار گرفته و این بیمه هزینه های مربوط به درمان، فوت و خسارات وارد شده به اموال را جبران می كند. در این گونه اتفاقات، راننده مقصر هم می تواند از مزایای بیمه حوادث راننده كه شاخه ای جدید از بیمه شخص ثالث به شمار می آید استفاده كند. در سال 1396 شورای نگهبان کشور قانون جدیدی را در رابطه با بیمه شخص ثالث در سطح کشور اجرا کرد. این قانون روی راننده محور بودن بیمه شخص ثالث تاکید بسیاری می‌کند، مطابق این قانون بیمه شخص ثالث مربوط به راننده خودرو است و فرد می‌تواند در زمینه انتقال آن به شخص دیگر، خودروی جدید و حتی به شرکت بیمه جدید اقدام کند.

به گزارش پرشین خودرو، در این قانون جدید عنوان شده است که فرد بیمه‌گذار می‌تواند بیمه شخص ثالث خود را به یکی از اعضای درجه یک خانواده خود منتقل کند.

 

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث با توجه به قانون سال 1401 در حالت‌های مختلف انجام می‌شود که عبارتند از:

- به خودروی جدید مالک فعلی خودرو که نمی‌تواند صفرکیلومتر باشد.

- به خودروی افراد درجه یک خانواده مالک فعلی اعم از همسر، پدر، مادر و فرزندان باشد.

- از خودروی فرسوده به خودروی جدید مالک که باید حتما کارکرده باشد.

- از خودروی متعلق به یک شرکت حقوقی به خودروی دیگر از اموال همان شرکت با همان کاربری مثلا سواری به سواری، وانت به وانت باشد.

 

هر خودرو صفر کیلومتر که از درب کارخانه تحویل داده می‌شود همراه بیمه شخص ثالث بوده و برای انتقال تخفیفات این بیمه نامه باید از سر رسید سال دوم گذشته باشد. همچنین برای خودروهای فرسوده باید انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث به خودرو دیگر تحت مالکیت خود یا اعضای خانواده باشد. این انتقال به کسری مدارک نیاز دارد که عبارتند از:

- گواهی اسقاطی بودن خودروی قبلی

- اصل بیمه شخص ثالث

- اصل مدارک خودروی قبلی

- سند قطعی خودروی جدید

- مدارک شناسایی بیمه‌گزار

- الحاقیه فسخ بیمه‌ نامه خودروی اسقاطی

 

این مدارک را باید برای از رده خارج کردن خودرو قبلی به بیمه‌گر تحویل داد. در ابتدا باید ثابت شود که ماشین شما از رده خارج شده و در قانون جدید اگر شخصی دو خودرو داشته باشد نمی‌تواند تخفیفات بیمه شخص ثالث را بین خودرو‌ها جابه جا کرد.

 

انتقال بیمه شخص ثالث بیمه ایران

 

علت تغییرات انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث

تغییراتی که با توجه به قانون برای انتقال تخفیف‌های بیمه ثالث ایجاد شده برای مالکان یا افرادی است که از شرایط یا انتقال ناخواسته تخفیف بیمه شخص ثالث به مالک جدید اطلاعاتی ندارند. دقت داشته باشید که پس از اینکه انتقال سند قطعی برای مالک قبلی انجام می‌شود، دیگر نمی‌توان بازپسگیری تخفیف بیمه را اعمال کرد. از طرف دیگر هم با اجرای طرح تشویقی راننده‌های مطیع قانون، باید شرایطی ایجاد می‌شد تا بتوان از این مزیت استفاده کرد.

همچنین برخلاف آن هم وجود دارد که راننده‌ای با تخلف زیاد خودرو خود را به فروش برساند و هنگام خرید خودرو جدید از قانون مداری راننده دیگر استفاده کند.

 

روش انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث به خودرو جدید

در ابتدا باید به یکی از نمایندگی‌های صدور بیمه شخص ثالث مراجعه کرد و مدارک مورد نیاز را به کارشناس بیمه تحویل داد. این مدارک عبارتند از:

- بیمه ‌نامه خودروی جدید

- کپی کارت خودروی قدیم

- کپی بیمه شخص ثالث خودروی قدیم

- اصل کارت خودروی خودروی جدید

- کپی کارت خودروی جدید

 

نکته مهم: اگر خودرویتان اسقاطی است، اصل و کپی برگه گواهی اسقاط نیز ضرورت دارد.

 

شرکت بیمه قبلی با یک الحاقیه تمام تخفیفات بیمه شخص ثالث قبلی را حذف می‌کند و مبلغ مابه التفاوت بیمه‌ نامه قبلی شما را دریافت کرده و اصل الحاقیه تخفیفات مهر شده را به شما تحویل خواهد داد. در گام دوم، شما باید به شرکت بیمه خودروی جدیدتان مراجعه کرده و تخفیفات را به بیمه شخص ثالث خودروی جدید منتقل کنید.

 

اهمیت سقف پوشش‌های بیمه شخص ثالث در سال 1401

بیمه شخص ثالث یک قرارداد دو طرفه بین بیمه‌گر و بیمه‌گزار است که شرکت بیمه با دریافت حق بیمه از سوی بیمه‌گزار موظف به پرداخت خسارت تا سقف مشخص شده است. این بیمه نامه دو نوع پوشش مالی و جانی را جزو تعهدات خود طراحی کرده است که با توجه به مبلغ دیه مشخص شده در ابتدای هر سال، سقف تعهدات را مشخص می‌کند. همانطور که می‌دانید اگر به اموال اشخاص ثالث خسارتی وارد کنید باید هزینه‌ها را به طور کامل پرداخت کرد. سقف تعهدات مالی در بیمه شخص ثالث می‌تواند ریسک بار سنگین جبران هزینه‌های به وجود آمده در حادثه رانندگی را به بیمه‌گر منتقل کند.

 

سقف تعهدات پوشش مالی سال 1401 در بیمه ثالث مبلغی معادل 400 میلیون تومان است که برخی از شرکت‌های بیمه‌ای آن را ارائه خواهند کرد. همچنین حداقل پوشش مالی هم برای بیمه شخص ثالث برابر با 2.5 درصد در ماه‌های حرام تعیین می‌شود که معادل مبلغ 20 میلیون تومان است. بیمه‌گزار می‌تواند با پرداخت حق بیمه بیشتر، سقف تعهدات بیمه نامه خود را افزایش دهد.

 

تبصره‌های قانون انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث در سال 1401

هر آیین نامه یا قانونی که طراحی و اجرا می‌شود دارای برخی از تبصره‌ها و مفاد است. تبصره‌های انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث به شرح زیر است:

- اگر فروشنده، پلاک ماشین را به نام خود تغییر دهد تمام تخفیف‌های عدم خسارت بیمه ثالث حذف خواهد شد.

- سوابق عدم خسارت بیمه شخص ثالث را نمیتوان به خریدار خودرو انتقال داد و با این کار برخورد قانونی خواهد شد.

- انتقال تخفیفات عدم خسارت انواع خودرو به وسیله نقلیه دیگر دارای همان نوع کاربری فراهم شده است. در چنین شرایطی مالک خودرو می‌تواند خود شخص انتقال دهنده، همسر، والدین و فرزندان وی باشد.

- صدورالحاقیه انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث قبل و بعد از انتقال بیمه به خودرو جدید امکان پذیر است.

- گرفتن حق بیمه مدت زمان باقی‌ مانده از بیمه ثالث برای انتقال تخفیفات بیمه ثالث قانونی نیست.

- انتقال تخفیف‌های بیمه ثالث بدون هزینه و پرداخت حق بیمه بیشتر امکان پذیر است.

- در صورت انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودروی جدید و بالعکس، حق بیمه از بیمه‌گزار دریافت نخواهد شد.

- اگر شخصی مالک دو خودرو باشد، امکان انتقال تخفیف بیمه ثالث از خودرویی به خودروی دیگر برای او وجود ندارد.

- همه تخفیفات عدم خسارت بیمه شخص ثالث به صورت کامل بر روی یک بیمه‌ نامه انتقال پیدا می‌کند.

- سوابق تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث به شخص انتقال دهنده تعلق دارد. به هیچ وجه امکان انتقال تخفیف عدم خسارت بیمه ثالث به مالک جدید خودرو(شخص انتقال گیرنده) وجود ندارد.

- واحدهای صدور بیمه و سامانه‌های آنلاین خرید بیمه موظف هستند که در هنگام صدور بیمه‌نامه مدارک احراز مالکیت خودرو را رویت نمایند. این مدارک احراز هویت خودرو شامل کارت خودرو و برگه سبز هستند.

- در صورت تغییر پلاک خودرو، باید تخفیفات بیمه‌نامه شخص ثالث برای انتقال گیرنده حذف شود.

- هنگام تمدید بیمه شخص ثالث استعلام بیمه از سنهاب و درج اطلاعات براساس آن ضروری است. این امر در زمان انتقال تخفیفات عدم خسارت بیمه‌نامه اول به بیمه نامه دوم نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

- اگر فروشنده، پلاک خودرو را به نام خود تعویض کرده باشد، کلیه سوابق تخفیفات عدم خسارت او حذف می‌شود.

- انتقال سوابق عدم خسارت به سایرین(خریدار جدید خودرو) به معنای نقض قوانین است. برخورد قانونی با تخلفات الزامی است.

- انتقال تخفیفات عدم خسارت انواع خودرو به وسیله نقلیه دیگر دارای همان نوع کاربری امکان‌پذیر است. در چنین شرایطی مالک خودرو می‌تواند خود شخص انتقال دهنده یا همسر، والدین و فرزندان او باشد.

- امکان صدور الحاقیه انتقال تخفیفات عدم خسارت بیمه شخص ثالث قبل و بعد از انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید خودرومیسر است.

 

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث

 

خرید بیمه شخص ثالث با ارزان ترین قیمت در 1401

همیشه انتخاب بهترین و ارزان‌ترین بیمه نامه‌های شخص ثالث و موتور سیکلت جزو دغدغه‌های افراد است. با توجه به اینکه همه افراد زمان کافی برای خرید حضوری بیمه ندارند ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که از سامانه آنلاین خرید بیمه استفاد کنید. برای اینکه بیمه نامه شخص ثالث را با قیمت مناسب و سقف تعهدات بالا خریداری کنید به یک سامانه استعلام و مقایسه انواع بیمه نامه نیاز دارید. دقت کنید که با توجه به طرح خرید اجباری بیمه شخص ثالث، اگر در تمدید این بیمه نامه سهل انگاری کنید، مشمول جریمه دیرکرد خواهید شد. برای سهولت در خریداری بیمه، می‌توانید از سامانه بیمه دات کام استفاده کنید.

کارگزاری بیمه دات کام یک سامانه استعلام، مقایسه و خرید آنلاین انواع بیمه نامه است که کافی است برای خرید بیمه شخص ثالث به صفحه اصلی این bimeh.com مراجعه کرده و در قسمت منوی محصولات تنها با چند کلیک بیمه نامه خود را خریداری کنید. خرید بیمه نامه به صورت آنلاین از بیمه دات کام می‌تواند در زمان و انرژی شما صرفه جویی کند. همچنین در این مجموعه شرایط مقایسه شرکت‌های بیمه‌ای فراهم شده است تا در کوتاه‌ترین زمان بهترین بیمه را خریداری کنید. سامانه آنلاین بیمه دات کام به صورت 24 ساعته و در طول 7 روز هفته آمادگی پشتیبانی محصولات بیمه‌ای خود را دارد.برای استعلام یا خرید  آنلاین بیمه ثالث خودرو و ماشین با ارزان ترین قیمت به سایت بیمه دات کام مراجعه نمایید: https://bimeh.com/

 

 

 

کد خبر 138619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha