به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، پروژه TF21 متعلق به گروه صنعتی ایران خودرو یکی از پروژههایی است که با همکاری شرکت جتکو و تام که بازوان دانش بنیان ایران خودرو هستند طراحی و تولید شد و مالکیت آن متعلق به گروه صنعتی ایران خودرو است.
از نکات متمایز پروژه TF21، اجرای آن در زمان بندی 18 ماهه اعلام شده از سوی مدیریت ارشد گروه صنعتی ایران خودرو است که نشان میدهد امکانات و زیرساخت برای اجرای چنین پروژههایی در خودروسازی ایران وجود دارد به شرطی که عزمی برای به کار گرفتن آن وجود داشته باشد.
در خصوص پروژه TF21 گفتنیهای زیادی وجود دارد که میتوان از آن نوشت اما مهمترین تاثیر این پروژه که کمتر به آن پرداخته شده داخلی سازی 97 درصدی این خودرو با مشارکت شبکه تامین و قطعه سازان داخلی است.
از آخرین دور تحریمها و تنگتر شدن حلقه بر خودروسازان ایرانی، داخلی سازی با شدت بیشتری پیگیری شد اما این موضوع نیز از سوی برخی خودروسازان خصوصی به ابتذال کشیده شد و تنها در حد باد تایر، شیشه و جعبه باتری خودروهای تجاری خلاصه شد تا تنها معافیت مالیاتی را برای این مونتاژکاران چینی به ارمغان آورد.
پروژه TF21 ایران خودرو اما در مسیری حرکت میکند که کاملا بر خلاف روال موجود و مونتاژکاری در صنعت خودروی ایران است.
تولید یک خودرو از صفر تا 100 با مالکیت 100 درصدی بر همه اجزای آن در 18 ماه، فارغ از تاثیرات مثبتی که بر شبکه تامین و قطعه سازی ایران دارد، ثابت میکند بهانههایی نظیر تحریم و نبود زیرساخت تنها بهانهای برای فرار از انجام مسئولیت است.
پروژه TF21 که همچون تارا و ریرا با استانداردهای 85 گانه روانه بازار خواهد شد یکبار دیگر به ما اثبات میکند که خواستن توانسن است به این شرط که واقعا عزمی برای ورود به پروژههای این چنینی و قبول مصائب و مشکلات آن از سوی مدیران وجود داشته باشد.
آنچه در پروژه TF21 ایران خودرو برای صنعت خودرو ایران یادگار میماند این است که تکیه بر دانش بومی و استفاده از نخبگان داخلی در کنار بهرهگیری از علم روز دنیا راه خروج صنعت خودروی ایران از رکود و مونتاژکاری است.
مسیری که ایران خودرو در آن قرار گرفته است میتواند راهگشای مشکلات بنیادین در خودروسازی ایران و الگویی در این صنعت پیشران باشد.
برای تماشای مشخصات خودرو TF21 کلیک کنید
نظر شما