/خبرنگار: امین سرمدی/ به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، گروه خودروسازی فردا یک شرکت خصوصی بوده که فعالیت خود را در دهه 90 شمسی با مونتاژ محصولات ایران خودرو آغاز کرد. این شرکت که در این زمینه سابقه زیادی داشت سرانجام به صورت رسمی فعالیتهای مختص به خود را با نشان فردا از سال 1396 با عرضه محصولات کمپانی مطرح MG آغاز کرد و قرار شد تا خودروی RX5 را در ایران به فروش رساند اما تحریمها گریبان گروه خودروسازی فردا را گرفت و این شرکت نتوانست همکاری خود با MG را ادامه دهد. پس از این اتفاق فردا موتور به سراغ دانگ فنگ رفت و ابتدا کراس اوور SX6 را در ایران معرفی کرد. چندی بعد نسخه قبلی این خودرو را با نام SX5 روی خط تولید آورد و سبد محصولاتش را رفته رفته متنوعتر کرد.
با گسترش فعالیتهای گروه خودروسازی فردا، این شرکت تصمیم گرفت وارد بازار خودروهای کار و تجاری شده و به همین علت نیز در سال 1401 تبلیغات میدانی خود را آغاز نمود. سرانجام در نمایشگاه خودرو تبریز گروه خودروسازی فردا زیر شاخه تولید کننده خودروهای کار و تجاری خود را تحت عنوان فردا دیزل معرفی کرد. همچنین دو محصول پرقدرت و مدرن که شامل یک کشنده تک محور و یک کشنده دو محور بود را تحت عنوان FD480 و FD520 رونمایی کرد. همچنین قرار است بزودی سبد محصولات این شرکت گستردهتر شده و فردا دیزل در زمینه کامیونتها نیز فعالیت خود را آغاز کند.
این دو کشنده فردا دیزل در اصل کشندههایی از برند سانی چین بوده است. نکته قابل ذکر این است سانی جزو برترین سازندههای خودروهای کار و تجاری چینی بوده که محصولات آن نه تنها در کشور چین بلکه در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی و جنوبی نیز طرفداران زیادی داشته و توانسته به سبب کیفیت بالای محصولات خود اعتبار بالایی در میان خریداران کسب کند.
در بخش طراحی ظاهری کاملا مشهود است که کشندههای فردا دیزل از یک طراحی به روز و مدرن بهره میبرند و طراحی آنها منحصر به فرد و مختص برند سانی است.
در نمای جلوی این کشندههای بدون دماغ شاهد طراحی خاص مجموعه چراغهای جلو هستیم. چراغهای اصلی کشندههای FD به همراه بخشی از چراغهای مخصوص روز در یک قاب مستطیلی شکل که با خطوط تند و تیزی طراحی شدهاند قرار گرفته و ظاهر کشنده را خشن و جسورانه کرده است. زیر این قسمت یک خط عمودی که ادامه چراغ روز این کشنده است وجود دارد و متصل به چراغهای مهشکن نیز هست.
در این نما از خطوط طراحی زیادی استفاده شده و همچنین ورودی هوای پیشرانه نیز بین جراغهای جلو قرار گرفتهاند. در قسمت بالایی چراغها و زیر شیشه جلو نیز یک فلاپ بزرگ و پهن مشکی رنگ طراحی شده که با خطوط افقی کرومی تزئین شده و نشان فردا دیزل میان آن قرار گرفته است. از نکات مثبت دیگر طراحی این خودرو فریم لس بودن آینههای جانبی به سبک کشندههای ولوو بوده و همچنین در دو طرف خودرو کنار دربها نیز دو محفظه بزرگ جکدار تعبیه شده است که کمک شایانی به راننده میکنند.
در بخش طراحی داشبورد و کابین شاهد دیگر هنرنمایی شرکت سازنده این کشندهها یعنی سانی هستیم. بزرگترین نکته این قسمت که برای اولین بار در کشندههایی که حداقل در ایران وجود دارند گواه آن هستیم استفاده از یک مانیتور بزرگ عمودی به سبک خودروهای سواری جدید مانند تسلا و مرسدس بنز بوده که در خودروهای کار و تجاری خصوصا کشندههای سنگین منحصر به فرد است.
از طریق این نمایشگر بزرگ سیستم مالتی مدیا بیشتر بخشهای رفاهی این کشنده قابل دسترسی و کنترل است. در کنار این صفحه نمایش نیز دیگر کلیدهای کنترلی قرار گرفتهاند. نکته قابل ذکر بعدی مربوط به صفحه کیلومتر شمار میشود که هم آنالوگ بوده و هم دیجیتالی! دو طرف عقربههای سرعت و دور موتور به صورت آنالوگ بوده و میان آن یک صفحه نمایش بزرگ قرار گرفته است.
فرمان کشنده طراحی خوش دست و زیبایی داشته که بر روی غربیلک چهار شاخه آن کلیدهای کنترل برخی سیستمهای کشنده تعبیه شده است. لازم به ذکر است که فضای کابین به شدت جادار بوده که با توجه به بدون دماغ بودن FD480 و FD520 و ابعاد آنها بسیار نکته مثبتی است. همچنین متریال به کار رفته درون کابین این دو کشنده کیفیت بالایی داشته و در بلند مدت شاهد افت کیفیت محسوسی نخواهیم بود.
در بخش فنی دو کشنده فردا دیزل تفاوتهایی با یکدیگر دارند. کشنده FD480 از یک پیشرانه 6 سیلندر خطی 13 لیتری محصول شرکت DEUTZ بهره مند است. این پیشرانه توانایی تولید 480 اسب بخار قدرت را دارد. جعبه دنده این کشنده از نوع اتوماتیک AT که 2+12 دنده را دارا بوده و همچنین مجهز به ریتاردر پنج زمانه گیربکس است. جعبه دنده این کشنده نیز محصول شرکت EATON بوده که ذاتی آمریکایی دارد. مخزن سوخت نیز از جنس آلومینیوم بوده که حجم 400+800 لیتر را داراست.
نسخه قویتر یعنی کشنده جفت محور FD520 یک پیشرانه 6 سیلندر 13 لیتری داشته که توانایی تولید 520 اسب بخار را دارد. جعبه دنده این نسخه نیز مانند نسخه قبلی است. لازم به ذکر است که امکان سفارش نسخه دنده دستی در هر دو کشنده وجود دارد. دیگر نکته مثبت در بخش فنی هر دو کشنده فردا دیزل سیستم ترمز آنهاست که محصول شرکت WABCO بوده و به همراه ترمزهای کمکی موتور ریتاردر و دو مدار مستقل جلو و عقب و همچنین سیستم ترمز ضد قفل عرضه میشوند.
سیستم تعلیق جلو FD480 از نوع فنر تخت با کمک فنر تلسکوپی دو طرفه بوده و تعلیق عقب آن تیز بر روی 4 بالون با قابلیت تنظیم ارتفاع است. اما سیستم تعلیق جلوی نسخه قویتر یعنی FD520 از نوع ۳ لایه مجهز به کمک فنر هیدرو تلسکوپی و استابلایزر بوده و محور عقب آن فنر تخت ۴ لایه پارابولیک با فنر بوژی و استابلایزر است.
همچنین ظرفیت بار نسخه تک محور 13 تن بوده و نسخه دو محور 16 تن است و این یعنی نسخه جفت کشنده فردا دیزل لقب قویترین کشنده بازار صفرکیلومترهای ایران را از آن خود کرده است. ضمنا محور عقب نسخه جفت محور مجهز به قفل دیفرانسیل مستقل هر محور و قفل یکپارچه دیفرانسیل است.
در بخش امکانات رفاهی و ایمنی کشندههای فردا دیزل جزو فول آپشنترین کشندههای تولیدی بازار ایران هستند.
امکاناتی نظیر سیستم ESC، سیستم LDWS، سیستم AEBS، سیستم پایش فشار باد تایرها، گرمکن آینه های کناری، گرمکن هوا و سوخت در مناطق سردسیر، مبدل برق ۲۴ ولت به ۱۲ ولت، صندلی با تعلیق بادی و تنظیم برقی، اتاق مجهز به تعلیق ۴ نقطه ای بادی، ایربگ راننده و سرنشین، فرمان تلسکوپی بادی، کروز کنترل، سیستم مالتی مدیا، سیستم تهویه مطبوع اتومات و کولر درجا، بخاری درجا و فلاپ بادگیر سقفی قابل تنظیم به همراه دریچه سقفی کابین تنها بخشی از امکانات نمایندگان فردا دیزل در بین کشندهها است.
نظر شما