بررسی و معرفی پژو پارس با موتور XU7 PLUS

به بهانه فروش جدید ایران‌ خودرو در این مقاله نگاهی به پژو پارس با موتور جدید XU7P خواهیم انداخت.

/خبرنگار: امین سرمدی/ به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، پژو پارس یا همان پژو پرشیا معروف یکی از خودروهای ایرانیزه شده پژو در ایران است که دهه‌هاست بر روی خط تولید ایران خودرو حضور داشته و طی این مدت تبدیل به یکی از پرفروش ترین و پرطرفدارترین خودروهای بازار ایران شده است.

بیشتر بخوانید: ۴ روش خاموش کردن چراغ چک پژو پارس



این سدان ایران خودرو در طی این مدت که تولید می‌شود با مشخصات فنی مختلفی با پیشرانه‌های متعددی از جمله XU7 و TU5 به بازار عرضه شده است. در جدیدترین اقدام ایران خودرو از سال 1400 نسخه‌ای از پارس معرفی شد که پیشرانه قدیمی آن یعنی XU7 دستخوش تغییرات مثبتی شده و تحت عنوان XU7P یا همان XU7 پلاس به فروش می‌رسد.

پژوپارس



سال 1379 بود که شرکت ایران خودرو تصمیم گرفت برای خودروی محبوب پژو 405 یک جانشین شایسته انتخاب کند، خودرویی که نسبت به 405 از امکانات بیشتر و ظاهر بهتر و بروزتری بهره ببرد. به همین علت این خودروساز ایرانی دست بکار شد و به سراغ طراحی یک خودرو بر روی پلت فرم پژو 405 رفت و با الهام از پژو 406 خودرویی جذاب را برای آن سال های بازار ایران طراحی کرد. خودروی جدید تولید شده توسط ایران خودرو در ابتدا پرشیا نام گرفت اما چند سال بعد ایران خودرو تصمیم گرفت نام پرشیا را به پارس تغییر داده و اکنون نیز با همین نام این خودرو به تولید می‌رسد.

طی سال‌هایی که پارس در سبد محصولات ایران خودرو قرار داشته تیپ‌های مختلفی از آن تولید شده که هر کدام طرفداران خاص خود را دارند. مدل‌هایی مانند پارس سال، پارس LX و پارس ELX. تیپ ELX جزو پرطرفدارترین نسخه‌های پژو پارس بوده و همیشه طرفداران پر و پا قرص آن کل کل‌های زیادی با زانتیا سواران داشته و دارند.

پژوپارس



این تیپ در ابتدا با موتور زانتیا تولید می‌شد و از این رو به پژو پارس زانتیایی معروف شد اما تولید آن تا سال 1392 ادامه داشت و سپس از روی خط تولید ایران خودرو کنار رفت. اما سرانجام پس از حدود 8 سال از توقف تولید پارس ELX ایران خودرو مجددا این تیپ از پارس را به خط تولید بازگرداند و این‌بار در دو نسخه TU5 و XU7P آن‌را تولید کرد.

پژوپارس



از نظر طراحی ظاهری عضو جدید خانواده پارس یعنی پارس ELX با پیشرانه XU7P تفاوتی با نسخه های قبلی ندارد. در نمای جلو همان طراحی ساده و بدون آلایش همیشگی را شاهد هستیم. چراغ‌های اصلی به صورت مستطیلی شکل طراحی شده و فرم خشمگینی را به این بخش داده‌اند. این چراغ‌های کشیده متصل به جلو پنجره طراحی شده‌اند و همچنین نشان پژو میان آن قرار گرفته است. خط‌هایی که روی کاپوت طراحی شده نیز کمک زیادی به جسورانه‌تر شدن طراحی این خودرو کرده است.

در نمای جانبی همان نیز همان طراحی ساده ادامه دارد. آینه‌های جانبی نسبت به نسخه‌های قدیمی آن تغییر پیدا کرده و راهنمادار شده‌اند. همچنین در تیپ سفارشی ELX به جای استفاده از رینگ های فولادی با قالپاق، رینگ های آلومینیومی مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

پژو پارس



به نمای عقب پارس می‌رسیم، جایی که مانند قسمت جلو چراغ های اصلی به صورت مستطیلی و بزرگ طراحی شده که در برخی نسخه‌های این تیپ قسمت بالایی به رنگ مشکی تبدیل شده‌اند. برخلاف 405 محل نصب پلاک در پژو پارس به روی سپر آمده است. دیگر اجزا و بخش‌ها هم تغییری نداشته و همان ظاهر قبلی خودنمایی می‌کند.

کابین پژو پارس



با ورود به کابین پژو پارس جدید شاهد برخی تغییرات نسبت به تیپ های دیگر این خودرو هستیم. داشبورد تیپ سفارشی اکنون به صورت فابریک میزبان یک نمایشگر بزرگ لمسی با پشتیبانی از زبان فارسی است. صفحه کیلومترشمار طراحی جدیدی پیدا کرده و رنگ غربیلک فرمان نیز تغییر پیدا کرده است. همچنین دسته‌های راهنما و برف پاک‌کن نیز جدید شده و سنسور نور و باران به آن اضافه شده است. متریال کابین کیفیت قابل قبولی دارند و از طرف دیگر فضای پا و سر برای هر دو ردیف خودرو مناسب و قابل قبول است.

پیشرانه XU7 PLUS

پژو پارس



در بخش مشخصات فنی پژو پارس XU7P همانطور که اشاره کردیم پیشرانه جدیدی بر روی آن قرار دارد که نسل جدید پیشرانه XU7 است. این خودرو مجهز به پیشرانه XU7P شده که 1.8 لیتری 4 سیلندر 8 سوپاپ بوده و می تواند 97 اسب بخار قدرت و 146 نیوتن متر گشتاور را تولید کند. نیروی تولید شده توسط این پیشرانه به واسطه یک جعبه دنده 5 سرعته دستی به چرخ های جلوی خودرو منتقل می شود. مصرف سوخت ترکیبی اعلام شده برای این تیپ حدود 7 لیتر در هر 10 کیلومتر است. همچنین شتاب 0 تا 100 این خودرو 12 ثانیه اعلام شده است.

فول‌ترین نسخه پژو پارس سفارشی با موتور XU7P که نسخه ELX آن است به امکاناتی نظیر رینگ آلومینیومی، ترمزهای دیسکی جلو و عقب، سنسور نور، سنسور باران، آینه های تاشو برقی، سنسور پارک و دوربین دنده عقب، نمایشگر لمسی با منوی فارسی و ناوبری ماهواره‌ای، سنسور باد تایرها، شیشه های عقب دودی، کاسه چراغ تیره عقب، بلوتوث، دو کیسه هوا و پشتی صندلی های برقی مجهز شده است.

بیشتر بخوانید:نحوه روشن کردن بخاری پژو پارس + تنظیم بخاری پژو پارس چطور انجام می‌شود؟

کد خبر 140460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha