نقش وزارت صمت و ۴ مسئولیت خودروسازان در مقابل مجوز افزایش قیمت خودرو

صدور مجوز افزایش قیمت خودرو یکی از مهم‌ترین کارهایی بود که باید از سوی دولت انجام می‌گرفت اما در طرف مقابل نیز خودروسازان باید اقدامات مهمی انجام دهند تا نتایج ملموس این مجوز را در بهبود وضعیت صنعت و بازار خودرو ببینیم و البته وزارت صمت نیز باید نقش نظارتی خود را به خوبی ایفا کند.

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، در روزهای گذشته، مجوز افزایش قیمت خودروهای تولید داخل به خودروسازان اعطا شد تا بعد از مدت‌ها تولید با ضرر و زیان بتوانند خودرو را با قیمت واقعی به بازار عرضه کنند.

صدور مجوز افزایش قیمت خودرو هر چند با واکنش منفی و اعتراض برخی از نمایندگان مجلس و اقشار مختلف مواجه شد اما از نظر اقتصادی راه گریزی نداشت و دولت دیر یا زود مجبور بود اجازه افزایش قیمت خودرو را به دو خودروساز بزرگ کشور بدهد.

به هر حال این مجوز صادر شد تا خودروسازان بتوانند به این واسطه سروسامانی به وضعیت تولید بدهند. فرآیند صدور مجوز افزایش قیمت خودرو با پیگیری و حمایت کامل وزیر صمت دولت چهاردهم اجرایی شد و اگر این پیگیری نبود، قطعا این مجوز به سرنوشتی که در دولت سیزدهم داشت دچار می‌شد.

صدور مجوز و حمایت وزیر از این دستور، منکر نقش نظارتی وزارت صنعت، معدن و تجارت بر انجام صحیح این فرآیند نخواهد شد. بهبود وضعیت خودروسازان پس از افزایش قیمت خودرو تا حدود زیادی به ایفای کامل نقش نظارتی وزارت صمت بستگی دارد.

خودروسازان نیز در مقابل دریافت مجوز افزایش قیمت خودروهای تولیدی وظایفی دارند که در صورت سر باز زدن از انجام آن، امکان موفقیت نخواهند داشت.

افزایش تیراژ تولید

نخستین گامی که خودروسازان باید بردارند، افزایش تیراژ تولید است تا مسیر خرید خودرو به قیمت کارخانه را برای افراد بیشتری فراهم کنند. تنها در این صورت است که نارضایتی عمومی از افزایش قیمت خودرو در مدت کوتاهی جای خود را به رضایت مشتریان خواهد داد.

اگر خودروسازان نتوانند تیراژ تولید را افزایش دهند، قیمت‌های جدید تنها به بیشتر شدن قیمت خودرو در بازار آزاد منجر می‌شود و خرید خودرو را بیش از پیش از دسترس متقاضیان دور می‌کند.

تنوع‌بخشی به محصولات تولید داخل

افزایش قیمت خودرو و عبور خودروسازان از زیان‌دهی، طبیعتا باید شرایط بهتری برای بخش تحقیق و توسعه ایران خودرو و سایپا ایجاد کند تا بتوانند پروژه‌هایی که در این مراکز وجود دارد را زودتر به خط تولید برسانند و تنوع بیشتری به خودروهای داخلی بدهند.

افزایش کیفیت خودرو

مشکلات کیفی در سال‌های اخیر همواره یکی از دلایل اصلی اعراض خریداران خودرو بوده است تا جایی که مراجعه در کوتاه مدت به نمایندگی‌های مجاز خودروسازان در سال‌های اخیر همواره افزایشی و بیش از استاندارد بوده است. انتظار می‌رود تا قیمت جدید خودرو، شرایط افزایش کیفیت خودروهای داخلی را فراهم سازد.

راهکارهایی برای تسهیل خرید خودرو از کارخانه

مهم‌ترین خواسته مشتریان از خودروسازان، تسهیل شرایط برای خرید خودرو به صورت مستقیم از کارخنه است. درصد بسیار زیادی از مشتریان در سال‌های گذشته، امکان خرید خودرو با قیمت کارخانه را نداشتند و به ناچار خودرو را از بازار آزاد و به قیمت گزاف تهیه می‌کردند.

آن‌چه مشتریان در این شرایط انتظار دارند، تسهیل در روند خرید خودرو با قیمت‌های جدید به صورت مستقیم و بدون قرعه‌کشی است و خودروسازان باید با تمکین به این درخواست، در مدت زمانی کوتاه این امکان را برای خریداران خودرو فراهم کنند.

چهار سرفصلی که در بالا به آن اشاره شد، مهم‌ترین وظیفه خودروسازان در کوتاه مدت است و اگر کوچک‌ترین تعللی در انجام آن نشان دهند، حمایت افکار عمومی را به طور کامل از دست خواهند داد و دولت را نیز در موضع ضعف قرار می‌دهند.

در طرف مقابل هم وزارت صمت قرار دارد که باید از نقش تنظیم‌گری و نظارتی خود در اجرای صحیح برنامه‌های خودروسازان نهایت استفاده را برده و از توقف زیان‌دهی در تولید و اجرای دستورات وزارتی در صنعت خودرو اطمینان حاصل کند.

موفقیت صنعت خودرو در این مسیر تنها با نظارت وزارت صمت و ایفای نقش رگولاتوری این وزارت‌خانه در خودروسازی محقق خواهد شد.

کد خبر 146547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha