راهنمای تعویض تیغه برف پاک کن پراید + کی به فکر عوض کردن تیغه برف پاکن پراید باشیم؟

تیغه برف پاک کن پراید (و اصولاً همه خودروها) از جمله قطعاتی است که شاید عملکرد آن به چشم نیاید، اما نقشی حیاتی در آسایش و امنیت شما حین رانندگی ایفا می‌کند. تشخیص به موقع مشکل و تعویض تیغه برف پاک کن پراید، از وقوع حوادث ناگواری که در اثر مسدود شدن دید راننده به وجود می‌آیند، جلوگیری خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، تعویض تیغه برف پاک کن پراید کار بسیار ساده‌ای است اما اثر بسزایی در ایمنی راننده دارد. در هنگام بارش سنگین، آلوده شدن شیشه و به ویژه در هوای برفی، اگر مشکلی برای برف پاک کن اتومبیل به وجود بیاید، دید شما مسدود شده و خطرات متعددی در کمین خواهند بود.

در بسیاری از مواقع، مشکل تمیز نشدن کامل شیشه را می‌توان به سادگی با عوض کردن تیغه برف پاکن پراید رفع کرد. تیغه‌‎های لاستیکی یا کائوچویی برف پاک کن ماشین در معرض عوامل محیطی دچار شکستگی، ترک خوردگی و فرسایش شده و یا حتی از جای خود شل می‌شوند. در این گزارش شرح خواهیم داد که چطور متوجه شوید زمان تعویض تیغه برف پاک کن پراید فرا رسیده و چطور بایستی این قطعه را عوض نمایید.

بیشتر بخوانید: علت کار نکردن تایمر برف پاک کن پراید چیست؟

چه زمان به فکر تعویض تیغه برف پاک کن پراید باشیم؟

پاسخ کوتاه به سؤال، این است: هر زمانی که متوجه شدید مشکلی در عملکرد وجود دارد و شیشه‌ها به درستی تمیز نمی‌شوند، باید به فکر تعویض تیغه برف پاک کن پراید باشید. هریک از ایرادهای زیر، نشان می‌دهند که تیغه برف پاک کن پراید معیوب شده و نیاز به تعویض یا تعمیر دارد.

راهنمای تعویض تیغه برف پاک کن پراید + کی به فکر عوض کردن تیغه برف پاکن پراید باشیم؟

۱. آسیب دیدگی تیغه برف پاک کن

تیغه‌های برف‌پاک‌کن از لاستیک منعطف یا ژله‌ای ساخته شده‌اند تا لایه رطوبت و برف یا یخ را از سطح شیشه خودرو پاک کنند. با گذشت زمان، امکان دارد این قسمت لاستیکی شل، فرسوده یا سفت شود و ترک بردارد. این امر باعث کاهش کارایی پاک‌سازی خواهد شد.

تیغه‌های برف‌پاک‌کن را حداقل ماهی یک بار بررسی کنید و در صورتی که علائم فرسایش مانند ترک خوردگی، پارگی یا کند شدگی لبه را مشاهده کردید، آنها را تعویض نمایید. تیغه‌های برف‌پاک‌کن را بلند کنید تا از شیشه دور شده و قائم بایستند. سپس لبه‌های لاستیکی را به آرامی به جلو و عقب خم کنید تا مطمئن شوید که از فریم جدا نشده‌اند.

اگر متوجه شدید که لاستیک از فریم جدا می‌شود، زمان تعویض تیغه برف پاک کن پراید است. لبه‌های لاستیکی جداشده با گذشت زمان بدتر خواهند شد و ممکن است باعث خراشیدگی و آسیب دیدگی شیشه جلوی ماشین شوند.

۲. خوردگی فریم فلزی

اگرچه زنگ زدگی و خوردگی بازوها و اتصالات برف‌پاک‌کن‌های شیشه جلو لزوماً جلوی دید راننده را نمی‌گیرند، اما انسجام ساختار و عملکرد را به خطر می‌اندازند. اگر فریم برف‌پاک‌کن خورده شده، احتمال دارد در حین رانندگی بشکند و خطرات جبران ناپذیری درپی داشته باشد. هر چند هفته یک‌بار فریم‌ها را چک کنید و در صورت مشاهده هرگونه تغییر رنگ، زدگی، شل شدگی و سایر مشکلات، خودرو را نزد یک تعمیرکار ببرید.

۳. صدای جیغ و خش خش

یکی از ناهنجارترین صداهای ممکن، صدای جیغ کشیده شدن تیغه برف پاک کن روی شیشه است. اگر با چنین مشکلی مواجه شدید، بایستی برای عوض کردن تیغه برف پاکن پراید اقدام کنید و نگاهی به بازویی‌ها و فریم‌ها بیندازید.

۴. تمیز نشدن شیشه به‌طور کامل

وظیفه شیشه پاک کن پراید و هر خودروی دیگری این است که نظافت شیشه را حفظ کند. اگر به هر دلیلی متوجه شدید در هنگام عملکرد این بخش تمیزی به طور کامل حاصل نمی‌شود و اثر آب، رد رطوبت یا ناپیوستگی به چشم می‌خورد، وقت تعویض تیغه برف پاک کن پراید است.

اگر شیشه جلوی پراید همیشه لک و کثیف به نظر می‌رسد، ممکن است ایراد از جاهای مختلفی باشد. با انجام مراحل زیر می‌توانید منبع مشکل را پیدا کنید.

  1. شیشه جلو را با اسپری شیشه شور حوله میکروفیبر تمیز کنید. گرد و غبار، زباله‌ و حتی باقی‌مانده پولیش ماشین می‌تواند از تماس یکنواخت تیغه‌های برف‌پاک‌کن با شیشه جلوگیری کند و لک روی شیشه باقی بماند.
  2. سطح مایع شیشه شور را بررسی کنید. کاپوت را بالا بزنید و مخزن شیشه شور (که در پراید یک مخزن معمولاً سفیدرنگ با درپوش زرد و علامت شیشه پاک کن روی آن است) را پیدا کنید. چک کنید که سطح مایع در حد استاندارد قرار داشته باشد. اگر سطح آن پایین آمده، اندکی بیشتر مایع بریزید.
  3. برف پاک کن را روشن و تست کنید تا وضعیت مشخص شود. اگر بعد از تمیز کردن شیشه جلو و پر کردن مایع شیشه شور بازهم شیشه به درستی پاک نمی‌شود، به احتمال زیاد تیغه‌های برف پاک کن آسیب دیده‌اند و مشکل با تعویض تیغه برف پاک کن پراید رفع خواهد شد.

مراحل عوض کردن تیغه برف پاکن پراید

تعویض تیغه برف پاک کن پراید کار سختی نیست و تنها در چند دقیقه می‌توانید این کار را انجام بدهید. تیغه‌های استاندارد و هم سایز برف پاک کن خود را تهیه نمایید و مراحل گفته شده را طی کنید.

۱. بازوی برف پاک کن را بالا ببرید. اکثر برف پاک کن‌ها بازوی فنری دارند و می‎توان آن را بالا برد و در همان موقعیت قفل کرد. مراقب باشید فنر ناگهان جمع نشود و به شیشه برخورد نکند، چون در این صورت خطر خراش برداشتن یا شکستن شیشه ماشین وجود خواهد داشت.

راهنمای تعویض تیغه برف پاک کن پراید + کی به فکر عوض کردن تیغه برف پاکن پراید باشیم؟

۲. فریم برف پاک کن را جدا کنید. برای تعویض برف پاک کن پراید، بایستی فریم را از بازوی آن جدا نمایید. به این منظور فریم را بچرخانید تا عمود بر بازو قرار بگیرد. گیره ای که زیر تیغه تعبیه شده را باز کنید، سپس دو انگشت را زیر تیغه قرار بدهید و بازویی را به سمت بالا هل دهید تا قلاب J مانند آن از فریم خارج شود.

راهنمای تعویض تیغه برف پاک کن پراید + کی به فکر عوض کردن تیغه برف پاکن پراید باشیم؟

۳. تیغه جدید را جا بزنید. تیغه را از سمت صحیح بگیرید و عمود بر بازویی نگه دارید. قلاب را از حفره میانی تیغه رد کنید، اندکی فشار بدهید تا جا بیفتد. بست تیغه را در جای خود محکم کنید و سپس با احتیاط بازویی را ببندید.

راهنمای تعویض تیغه برف پاک کن پراید + کی به فکر عوض کردن تیغه برف پاکن پراید باشیم؟

اگر مشکل از لاستیک تیغه بوده و نیاز به تعویض داشته باشد، نیازی به عوض کردن کل تیغه نیست. به راحتی می‌توانید بست‌ انتهای برف پاک کن را باز کنید، آن را از اسلات یا خارهای تیغه به صورت کشویی بیرون بکشید و بردارید. لاستیک جدید را از سمت انتهای تیغه داخل خارهای نگهدارنده جا بیندازید و در محل خود قرار بدهید. بست انتهایی را ببندید و بازویی را روی شیشه بخوابانید.  

نکات مهم تعویض تیغه برف پاک کن پراید

نگهداری صحیح و دقت به نکات آن، سبب خواهد شد تا زود به زود نیازی به تعویض تیغه برف پاک کن پراید پیدا نکنید. نکته‌های زیر را به خاطر داشته باشید تا بعد از عوض کردن تیغه، بتوانید به بیشترین مدت از این قطعه بهره ببرید و با مشکل استهلاک قسمت برف پاک کن  خودرو روبرو نشوید.

هرگز برف پاک کن را در زمان خشک بودن شیشه روشن نکنید. کشیده شدن لاستیک روی سطح خشک، با اصطکاک همراه شده و باعث می‌شود تا تیغه در مسیر خود دچار حرکت پله پله‌ای گردد. این امر خطر آسیب دیدگی بازویی و موتور برف پاک کن را به دنبال دارد و ممکن است به عیوبی بینجامد که با عوض کردن تیغه برف پاکن پراید قابل حل نیستند.

حداقل ماهی یک بار تیغه‌ها را تمیز کنید. باقی ماندن اثر رطوبت، کثیفی و ذرات زبر روی لاستیک برف پاک کن، باعث تسریع فرسودگی آن شده و استهلاک را بالا می‌برند. حتماً هر چند وقت یک بار تیغه‌ها را تمیز کنید تا خراشیدگی و خوردگی روی لاستیک به حداقل برسد.

جمع بندی

تعمیر تعویض تیغه های برف پاک کن پراید کار سریعی است و نیازی ندارد که برای انجام آن نزد مکانیکی مراجعه کنید. با یادگیری شیوه صحیح انجام کار، می‌توانید در خانه به عوض کردن تیغه برف پاکن پراید بپردازید. نگهداری و بررسی منظم تیغه‌ها باعث می‌شود که برف‌پاک‌کن‌ها در شرایط خوب باقی بمانند و دید واضحی را به‌ویژه در هوای بارانی فراهم کنند./

کد خبر 146608

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha