پرشین خودرو: خودروهایی که در آینده نزدیک از راه می رسند از وضعیت جسمی راننده بی تفاوت نمی گذرند و نسبت به فشار خون، میزان قند و خواب آلودگی راننده حساسیت نشان می دهند.
به گزارش «پرشین خودرو»، در طراحی خودروهای جدید، موضوع سلامت با جدیت بیشتری دنبال می شود و از فناوری هایی استفاده خواهد شد که از طریق رصد امواج مغز راننده، خواب آلودگی راننده ردگیری شده و اقدامات پیشگیرانه فعال می شوند.
در حال حاضر خودروسازان بزرگ و محققان مؤسسه فناوری ماساچوست روی فناوری هایی تحقیق می کنند که با نشستن راننده پشت رول، ضربان قلب و فشار خون و سایر علائم حیاتی او را به طور دائمی زیر نظر دارند و به کامپیوتر خودرو و پردازشگرهای آن اطلاع می دهند.
اگر این پردازشگرها در راننده خواب آلودگی را تشخیص دهند ابتدا به هشدار اکتفا می کنند و بعد در مراحل وخیم تر دست به کار می شوند و به طور خودکار مانع بروز حوادث خواهند شد.
خیلی از خودروسازان به دنبال نصب حسگرهای بیومتریک هستند که علائم حیاتی راننده را ثبت کرده و داده های حاصل از آن در پردازشگرهای سیستم ایمنی خودرو مورد استفاده قرار می گیرد.
در ضمن این فناوری ها در خودروهای بدون راننده آینده مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت. این داده ها می تواند در کاهش بروز خطاهای انسانی مؤثر باشند.
بسیاری از مردم با این که از خطرات استفاده از تلفن همراه حین رانندگی مطلع هستند اما باز هم غفلت می کنند. گاهی حتی بروز خطاهای انسانی در اثر افت قند خون اتفاق می افتد که ممانعت از برخی از این خطاهای انسانی به کمک حسگرها و پردازشگرها ممکن است.
در حال حاضر خودروهای لوکس برند لکسوس تویوتا و مرسدس بنز در داخل کابین خودرو با استفاده از دوربین و حسگر روی فرمان می توانند خواب آلودگی راننده را ردگیری کنند. در این شرایط این خودروهای لوکس با به صدا درآوردن بوق به راننده هشدار می دهند. در برخی از این خودروها علامت فنجان قهوه روی داشبورد به نشانه فرارسیدن زمان استراحت روشن می شود.
فعلاً خودروسازان برندهای لوکس از این فناوری ها برای متمایز کردن خود از خودروهای ارزان قیمت استفاده می کنند. در مرسدس بنز سیستمی موسوم به Attention Assist دیگر از حالت آپشن خارج شده و در دامنه وسیعی از محصولات به استاندارد تبدیل شده است.
برخی از این فناوری ها بین 3 تا 5 سال آینده در خودروها رایج خواهند شد.
شرکت فورد در حال انجام تحقیقات روی ابزارهایی است که علائم حیاتی مانند ضربان قلب و فشار خون و غیره علاوه بر ارسال به پردازشگرهای خودرو از طریق ابزارها روی صفحه نمایش روی داشبورد هم قابل نمایش باشند. البته یک مانع اصلی رونق و گسترش این نوع فناوری ها این است که خوروسازان را زیر یوغ وزارت غذا و دارو هم خواهد برد طوری که مجبور خواهند شد استانداردهای سخت گیرانه این وزارت را هم رعایت کنند.
اگر قرار باشد سن رانندگی بالا برود و افراد کهنسال هم به رانندگی ادامه دهند، گسترش فناوری های مرتبط با سلامت در خودرو نیز به یک ضرورت تبدیل خواهد شد.
در حال حاضر با افزایش سازگاری تلفن های هوشمند با پردازشگرهای کامپیوتر، افق بسیار روشنی برای گسترش کاربردهای ابزارهای ارتباطی و الکترونیکی در خودرو گشوده شده است.
محققانی که در طراحی خودروهای بی.ام.و همکاری می کنند در حال کاربردی کردن ابزارهای اندازه گیری قند خون در داخل خودرو هستند که نتایج را روی صفحه نمایش خودرو نشان می دهد.
برخی از محققان هم می گویند داده هایی که از این طریق در خودروها گردآوری و در پردازشگر خودروها پردازش می شود منبع عظیمی برای محققان هم به وجود خواهد آورد.
کد خبر 17248
نظر شما