پرشین خودرو: استاندارد یورو برای سوختی تعریف شده که توزیع می شود و اینکه کیفیت سوخت در زمان تولید چه بوده در مقایسه با کیفیت سوخت در زمان عرضه، اهمیت چندانی ندارد.
به گزارش «پرشین خودرو»، وحید حسینی عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، با بیان این مطلب گفت: اینکه اختلاط بنزین تولیدی با استاندارد یورو2 یا یورو3 با بنزین تولید شده با استاندارد یورو4 یا یورو5 امکان پذیر است یا نه، یک سوال فنی و اجرایی است.
وی افزود: به طور معمول اینگونه است که در مخازن مصرف از پالایشگاه های مختلف بنزین تولیدی وارد مخزن می شود و کیفیت سوخت به صورت یک پارامتر متوسط گیری شده بین کیفیت های سوخت مختلف استخراج می شود.
این کارشناس سوخت، با اشاره به اینکه تمامی فرآورده های نفتی تولید شده در پالایشگاه ها چه با استاندارد یورو2 و چه با استاندارد یورو5 در نهایت به سبد مصرف سوخت کشور می آید، گفت: در صورتی که سوخت با استانداردهای مختلف، جداگانه نیز در بازار عرضه شود و به مصرف رسد در آلایندگی هوا اثرات خود را خواهد گذاشت.
حسینی در پاسخ به اینکه آیا با اختلاط فیزیکی سوخت با استانداردهای مختلف، تغییرات شیمیایی در سوخت مخلوط شده به وجود نمی آید، تصریح کرد: پاسخ به چگونگی و میزان تغییر خصوصیات شیمیایی سوخت حاصل شده از اختلاط ها بسیار سخت است.
وی بیان کرد: برای دستیابی دقیق به خصوصیات سوخت های عرضه شده باید با نمونه گیری و انجام تست های مختلف، سوخت را آنالیز کرده و با بررسی داده های علمی در این خصوص نظر داد.
این استاد دانشگاه در پاسخ به اینکه آیا اختلاط سوخت یورو2 با یورو5 رویه ای غیرمعمول در تولید و عرضه سوخت نیست، تصریح کرد: در همه جای دنیا محصولات مختلف تولیدی را در یک سری از مخازن مخلوط کرده و سپس توزیع می کنند.
حسینی اذعان داشت: قاعدتا با اختلاط سوخت یورو2 و سوخت یورو5، کیفیت سوخت کاهش می یابد و خروجی آن دیگر سوختی با استاندارد مشخص نیست.
وی خاطرنشان کرد: استاندارد یورو2 و یورو5 برای سوختی تعریف شده که توزیع می شود و مورد استفاده مردم قرار می گیرد و اینکه کیفیت سوخت در زمان تولید چه بوده در مقایسه با کیفیت سوخت در زمان عرضه، اهمیت چندانی ندارد.
کد خبر 18956
نظر شما