پرشین خودرو: سه خودروساز بین المللی به یک توافق مشترک رسیدند تا پیل سوختی و سوخت هیدروژنی را مقرون به صرفه و فراگیر کنند.
به گزارش «پرشین خودرو»، مدیران ارشد سه خودرو ساز فورد، رنو-نیسان و دایملر به توافق رسیدند که سامانه سوخت الکتریکی – هیدروژنی را تا سال 2017 به تولید انبوه رسانده و وارد زندگی جاری مردم کنند.
پیل سوختی از هیدروژن و اکسیژن انرژی الکتریکی تولید می کند و خروجی اگزوز این خودروها آب و گرما است. ساخت خود سامانه ی نه هزینه سنگینی دارد و نه غیرممکن است. تنها مشکل اصلی این است که اگر به قدر کافی جایگاه سوخت گیری هیدروژن در سرتاسر کشورها ایجاد نشود، در صورت ماندن خودروها در جاده، دیگر تأمین سوخت برای خودروی در راه مانده به سادگی تأمین یک بطری بنزین نخواهد بود و باید حتماً خودرو را تا ایستگاه سوخت گیری هیدروژن یدک کشی کرد یا منتظر خودروهای امداد جاده ای ماند.
نکته جالب این جا است که رقیب این سه خودروساز در تولید سامانه های جدید با سوخت های نوین بی.ام.و و تویوتا هستند که با هم همکاری را در این زمینه آغاز کرده اند. قرار بر این است که هزینه های تکوین این سامانه بین آنها به طور مشترک تأمین گردد.
دکتر آنتونی باکسندیل از مؤسسه تحقیقاتی فیچر ترانسپورت تکنالجیز اند ریسرچ [ تحقیق و فناوری حمل و نقل آینده] می گوید مهمترین مانع اصلی در عدم سرمایه گذاری تا به حال هزینه های تولید انبوه بوده است. بنابراین با تعامل و تشریک مساعی، فرایند تکوین این سامانه شتاب می گیرد.
فناوری سامانه هیدروژنی سالیان سال است که تکوین یافته اما به دلایل اقتصادی هنوز به تولید انبوه نرسیده است.
بعد از روشن شدن تکلیف هزینه ها، باید استانداردها و مشخصات جهانی این فناوری تعیین شوند. این بخش پیش نیاز رسیدن به مقیاس اقتصادی است.
دایملر و فورد از پیش در این کار شراکت را شروع کرده و در شهر ونکور کانادا مجموعه ای تحت عنوان «همکاری پیل سوختی خودرو» Automobile Fuel Cell Cooperation تأسیس کرده اند. در سال 2012 نیز رنو-نیسان توافق نامه ای برای شراکت در بخش قوای محرکه را در سال 2012 به امضا رساند.
پروفسور توماس وبر از اعضای هیئت مدیره گروه تحقیقات مرسدس بنز به نیورک تایمز گفته است: ما متقاعد شده ایم که در آینده خودروهای پیل سوختی نقش مرکزی در تولید وسایل نقلیه بدون آلایندگی بازی خواهد کرد.
شرکت هوندا که هیچ شراکتی با این خودروسازان ندارد از سال 2008 خودروی پیل سوختی Clarity FCX را در کالیفرنیای جنوبی عرضه کرده است.
این خودرو را می توان با 600 دلار در ماه به روش لیزینگ در این ایالت اجاره کرد و تمامی هزینه های بیمه، نگهداری و سرویس های دوره ای و کمک به خودروهای در راه مانده بر عهده شرکت لیزینگ است. پیمایش با هر باک خودروی پیل سوختی هوندا 240 مایل (تقریبا 386 کلیومتر) است.
اخیراً شرکت فورد بیش از 10 هزار دلار تخفیف برای لیزینگ سه ساله خودروی Focus EV خود پیشنهاد کرده و قیمت پایه خودروهای تمام الکتریکی خود را 2000 دلار ارزان کرده است.
در حال حاضر با پیش پرداخت 930 دلار و ماهانه 285 دلار می توان یک خودرو Focus EV به روش لیزینگ اجاره کرد که پایان مدت اجاره 36 ماه است و بعد از آن مشتری مختار است باقیمانده قیمت خودرو را پرداخته و مالک آن شود یا آن که خودرو را به شرکت لیزینگ پس بدهد.
اما این ها باعث نشده که فروش آن رونق بگیرد چون در سال 2012 فورد 1627 دستگاه از این خودرو را تولید کرد و تنها 685 دستگاه فروخت.
نیسان نیز قیمت خودروی الکتریکی لیف خود را 18 درصد کاهش داده و به 28 هزار دلار رسانده است. در حال حاضر سبزترین خودروی هیبریدی پریوس سی از شرکت تویوتا است که پیمایش آن در شهر 53 مایل در هر گالن و در بزرگراه ها 46 مایل بر گالن است. مقام دوم از آن هوندای الکتریکی فیت و مقام سوم فوکس فورد است.
کد خبر 19597
نظر شما