پرشین خودرو: رئیس اداره پیشگیری از حوادث اورژانس کشور گفت: حوادث ترافیکی سالانه جان ۱.۲۴ میلیون نفر را در جهان میگیرد. در بین کشورهای منطقه مدیترانه شرقی، ایران بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات را دارد که ۶۰ درصد این قربانیان نیز نانآور خانواده هستند.
به گزارش «پرشین خودرو»، مشیانه حدادی، رئیس اداره پیشگیری از حوادث و ارتقاء ایمنی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور افزود: بر اساس دومین گزارش بینالمللی وضعیت ایمنی راهها(۲۰۱۳) که ۹۸.۶درصد جمعیت جهان یعنی بالغ بر ۶.۸ میلیارد نفر جمعیت را پوشش داد، سالانه ۱.۲۴ میلیون نفر بر اثر حوادث ترافیکی در سراسر جهان فوت میکنند.
به گزارش فارس، وی گفت: اگر چه این آمار در مقایسه با نخستین گزارش ایمنی راهها(سال ۲۰۰۷) تغییری نداشته ولی طی این مدت ۱۵درصد به تعداد خودروهای جهان افزوده شده است.
به گفته وی فقط در ۸۸ کشور جهان فراوانی فوت ناشی از حوادث ترافیکی در مقایسه با نخستین گزارش ایمنی جاده ای کاهش داشت.
مشیاته گفت: در این گزارش، متوسط جهانی میزان مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی ۱۸ به ازای صدهزار نفر جمعیت بود. در میان مناطق مختلف، منطقه آفریقا با متوسط ۲۴.۱ مرگ به ازای صد هزار نفر جمعیت بالاترین و منطقه اروپا با متوسط ۱۰.۳ مرگ به ازای صد هزار نفر جمعیت کمترین میزان مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی به ازای صدهزار نفر جمعیت را به خود اختصاص دادند.
وی ادامه داد: در صوص کشورمان ایران، در نخستین گزارش جهانی ایمنی راهها آمار فوت حوادث ترافیکی ۲۲ هزار و ۹۱۸ مورد بود (سال ۸۶) که در دومین گزارش به ۲۳ هزار و ۲۴۹ مورد(سال ۸۹) افزایش داشت، این افزایش ۱.۴ درصدی در آمار فوت در حالی است که تعداد وسایل نقلیه ثبت شده کشور ۲۱.۵درصد افزایش داشت.
به گفته وی میزان مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی به ازای صد هزار نفر جمعیت در ایران، در نخستین گزارش جهانی ایمنی راهها ۳۵.۸ بود که در دومین گزارش جهانی ایمنی راهها به ۳۴.۱ کاهش یافت.
مشیانه ادامه داد: این در حالی است که ایران در منطقه مدیترانه شرقی(EMRO) بالاترین میزان مرگ به ازای صد هزار نفر جمعیت را به خود اختصاص داده و عراق(۳۱.۵)، و عمان (۳۰.۴) در جایگاههای بعدی قرار داشتند، کمترین میزان مرگ به ازای صد هزار نفر جمعیت در این منطقه مربوط به بحرین(۱۰.۵) و امارات متحده عربی(۱۲.۷) بود. همچنین کشورهای جیبوتی، لیبی و سومالی در منطقه مدیترانه شرقی، در این رده بندی شرکت نداشتند.
به استناد این گزارش، ۶۰ درصد مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی در گروه سنی ۱۵ تا ۴۴ سال یعنی گروه سنی مولد و نان آور جامعه رخ می دهد و ۸۰درصد مرگهای ناشی از حوادث ترافیکی در کشورهای با درآمد متوسط اتفاق می افتد در حالی که این کشورها ۷۲درصد جمعیت جهان و ۵۲درصد کل وسایل نقلیه ثبت شده جهان را به خود اختصاص می دهند.
قانون برنامه پنجم توسعه کشور، کاهش سالیانه ۱۰درصد آمار فوت ناشی از حوادث ترافیکی را تکلیف کرده است. در حالی که در سال ۹۰(۲۰ هزار و ۶۸) نسبت به سال ۸۹ که ( ۲۳ هزار و ۲۴۹) کاهش ۱۳.۷ فوت ناشی از حوادث ترافیکی را تجربه کردیم و ۳.۷درصد از برنامه جلوتر بودیم. تاکنون طبق آخرین آمار سازمان پزشکی قانونی( ۹ ماهه نخست سال) در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۰، کاهش ۶.۶درصدی داشتیم ( ۱۵ هزار و ۳۸۱) در سال ۹۱ در مقایسه با ۱۶ هزار و ۴۶۰سال ۹۰) و امیدوارم با احتساب کاهش سال قبل سرجمع به کاهش سالیانه ۱۰ پایبند باشیم.
کد خبر 22229
نظر شما