پرشین خودرو: با اینکه بارها و بارها رسانهها از ممنوعیت واردات خودروهایی که حجم موتورشان بالای 2500 سیسی است خبر داده بودند، باز هم در بررسی آمار گمرک میبینیم که تناقضاتی وجود دارد. به نظر میرسد واردکنندگان از خلا قانونی به خوبی استفاده میکنند.
به گزارش «پرشین خودرو»، چندی پیش طی مصوبهای، دولت واردات خودروهایی با حجم موتور بیشتر از 2500 سیسی را ممنوع اعلام کرد. با این تصمیم خودروهای یادشده در گروه 10 اولویتهای ارزی قرار گرفتند.
همزمان با این تصمیم موجی از اعتراضات آغاز شد. بسیاری از واردکنندگان و تجار نسبت به این اقدام ناگهانی شوکه شدند. به گفته آنها این قانون در حالی وضع میشد که قرارداد واردات تعدادی از محصولات پیشتر بسته شده بود.
بدین معنا که خودروی وارداتی یا پشت دربهای گمرک منتظر ثبت سفارش، عوارض و دیگر مجوزها بود و یا اینکه خودروی وارداتی از کشور مقصد در حال ارسال به ایران بود.
این بود که در قانون فوق تبصرهای اعمال شد که طی آن این دو گروه معاف از این ممنوعیت باشند.
به نظر میرسد همین اقدام باب بسیاری از رانتبازیها را گشود. سندسازیها شروع شد و خیل عظیم خودروهای ممنوعه که قراردادشان بعد از وضع قانون ممنوعیت امضا شده بود، راهی کشور شدند، پلاک گرفتند، فروختند و سودش را دلالان بردند.
به گزارش بازار خبر، آمار گمرک در حالی واردات خودروهای ممنوعه را طی این دو ماه نشان میدهد که قانون فوق در بهمن ماه سال گذشته تصویب شده بود. یعنی تقریباً 4 ماه. زمانی غیر قابل توجیح برای واردکننده. این روزها یک ماهه میشود حتی با یک لنچ محمولهای را از یک قاره به قاره دیگر فرستاد.
خودروهای ممنوعه
در همان نگاه اول به وضوح متوجه میشویم که عمده واردات خودروهای خارجی مربوط به دو برند کیا و هیوندای کره جنوبی است. مدلهایی شامل انواع سوناتا،توسان، اسپرتیج و اپتیما. در مقام بعدی تویوتا را میبینیم که محصول پردرخواست خود کمری هنوز هم واردات خوبی دارد.
در لیست دو ماهه، تعدادی بامو 328i و 528i دیده میشود. خودروهایی با موتور 3000 سیسی شش سیلندر Vشکل.
سواری 535i که اغلب موتور آن 3000 سیسی توربوشارژر است نیز در جای خود تعجب دارد.
واردات شاسیبلندهای X6 و X5 از همین شرکت نیز نظرها را به خود جلب میکرد. خودرویی که حتی در لیست گمرک نیز آمده است که موتورش 5000 سیسی حجم دارد و آرایش آن 8 سیلندر است.
سواری کوپه بامو مدل 650i نیز با همان موتور 5000 سیسی هشت سیلندر وارد شده است.
در قسمتی دیگر خودروهای مرسدسبنز را میبینیم. کار با سواری لوکس S500L شروع میشود. خودرویی که موتورش اغلب دارای 4700 سیسی حجم است.
کوپه اسپرت SL500 نیز معمولاً با موتور 5500 سیسی در بازارهای جهانی فروخته میشود.
سدان تجملی E350 با موتور 3000 سیسی در لیست حضور دارد.
حضور تویوتا لندکروز نیز عجیب نشان میدهد. شاسیبلندی که به نظر نمیرسد هیچکدام از مدلهایش با موتور کمتر از 2500 سیسی تولید شده باشند.
از همین شرکت ژاپنی پرادوهای 4000 سیسی را نیز میبینیم.
تعدادی گرنجور (نسل جدید آزرا) نیز در لیست گمرک وجود دارند. خودرویی کرهای که موتورش 3000 سیسی حجم دارد.
حضور پورشه کاین S که حجم موتور آن 4800 سیسی است، بحثبرانگیز نشان میدهد.
بیش از 50 دستگاه کیا موهاوی هشت سیلندر که حجم موتوری معادل 4600 سیسی دارند نیز وارد شده است.
ناگهان حضور بیش از 300 دستگاه هیوندای جنسیس با موتور 3800 سیسی شش سیلندر چشمها را به خود میدوزد.
بعد از آن، بیش از 50 دستگاه هیوندای سنتنیال است که از قضا با موتورهای 4.7 لیتری هشت سیلندر تولید میشوند.
کد خبر 23479
نظر شما