پرشین خودرو: در این روزها که مشکلات بسیاری دامن گیر صنعت خودرو کشورمان شده، مطرح شدن بحث همکاری با خودروسازان چینی نیز بر مشکلات این صنعت و دغدغه های صنعت کاران و مشتریان افزوده است.
به گزارش خبرنگار «پرشین خودرو»، افزایش قیمت خودروهای داخلی و کیفیت نامطلوب آنها در ازای این افزایش قیمت از یک سو و وعده و وعیدهای دولت مردان و مجلسیان برای کاهش قیمت ها از سوی دیگر موجب شد تا مردم به امید کاهش قیمت، تمایلی به خرید این محصولات از خود نشان ندهند که این امر منجر به تشکیل یک رکود عمیق و سنگین در بازار خودرو شد.
از سوی دیگر خوردوسازان به تلافی کار مردم، تولید و عرضه محصولاتشان به بازار را کاهش دادند تا مشتریان را از ترس گرانی های بیشتر به بازار بکشانند غافل از اینکه دست تقدیر برگ دیگری را رقم می زند و آن اعمال تحریم صنعت خودروسازی ایران توسط آمریکاست!
افزایش تحریم ها و قطع همکاری شرکت های آمریکایی و اروپایی با خودروسازان ایران موجب شد تا بحث همکاری خودروسازان و قطعه سازان ما با شرکت های چینی مدنظر مسئولین قرار گیرد. برخی از مسئولان و کارشناسان صنعت خودرو همکاری با چینی ها را راهکاری مناسب و تنها گزینه خودروسازان می دانند و برخی دیگر معتقدند که همکاری با شرکت های چینی اقدامی نامناسب است که موجب افت کیفیت خودروها می شود و باید به فکر راه حل های دیگری بود.
یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این رابطه می گوید: در شرایط تحریم و زمانی که هیچ کشوری با ما همکاری ندارد، به هر شکلی بتوانیم سرمایه های خارج از کشور را جذب کنیم مفید خواهد بود و با توجه به اینکه چین کشور موفقی است و هم اکنون در دنیا حرف اول را می زند لذا همکاری با این کشور بسیار مفید خواهد بود اما بایستی افرادی که با این کشور وارد مذاکره می شوند منافع کشور بر منافع خودشان ارجحیت داشته باشد.
اما یکی از اعضای انجمن قطعه سازان با تأکید بر جلوگیری از چینی شدن صنعت خودروسازی کشور عنوان کرد: چنانچه واردات قطعه از چین تنها برای مدت اندک و به منظور گذر از بحران های کنونی و ساماندهی ساخت داخل باشد، اقدام مناسبی است اما اگر همانند گذشته و همکاری با کشورهایی نظیر فرانسه باشد کمکی به صنعت خودروسازی نخواهد کرد و این ضرورت وجود دارد که داخلی سازی و رسیدن به خودکفایی در دستور کار مسئولین قرار گیرد.
کارشناسان صنعت خودرو در رابطه با همکاری خودروسازان ایرانی با شرکت های چینی نظرات متفاووتی را ارائه داده اند، یکی از کارشناسان بر این باور است که تنها گزینه خودروسازان همکاری با چین است و در شرایطی که حتی امکان همکاری با خودروسازان کره و ژاپن نیز وجود ندارد باید تا زمان مشخص شدن روابط ایران با دیگر کشورها همکاری با کشور چین به سرعت پیگیری شده و قطعات مورد نیاز خودروسازان تأمین شود زیرا در غیر این صورت صنعت خودرو از بین خواهد رفت.
یکی دیگر از کارشناسان همکاری با چین را ظلم به مردم دانست و بیان کرد: کیفیت قطعات چینی بسیار پایین است و قطعه سازان و خودروسازان ما به دلیل قیمت کم محصولات چینی با این کشور همکاری می کنند زیرا اینگونه قیمت تمام شده محصولاتشان کاهش می یابد.
یک کارشناس صنعت خودرو می گوید: کشور چین تمایلی به انتقال دانش فنی خود ندارد و عمدتاً قطعات بی کیفیت خود را به کشورهای جهان سوم صادر می کند و واردات قطعه از کشور چین قطعاً کیفیت خودروها را تحت تأثیر قرار می دهد زیرا در شرایطی که امکان واردات از هیچ کشوری وجود ندارد خودروسازان ناچار به خرید محصولات بی کیفیت می شوند.
اما دبیر انجمن خودروسازان ایران اظهار داشت: در شرایط تحریم و زمانی که خودروسازان اروپایی از همکاری با خودروسازان ما خودداری می کنند، چاره ای جز همکاری با کشور چین نداریم اما همکاری با خودروسازان چینی جای هیچ گونه نگرانی ندارد زیرا استانداردهای اجباری ایران مطابق با استانداردهای 55 گانه اروپا است و واردات قطعه از هر کشوری صورت گیرد لطمه ای به کیفیت خودروها وارد نخواهد کرد زیرا استانداردها در آن رعایت می شود.
حال با تمام این تفاسیر هنوز برای این سوال پاسخ مناسبی پیدا نشد که بالاخره همکاری با چین تنها گزینه است یا خیر و آیا این به اصطلاح تنها گزینه، راهکار مناسبی برای نجات از وضعیت کنونی است یا نه؟ و آیا بازهم مثل همیشه این مردم هستند که قربانی گرانی ها می شوند؟
کد خبر 24408
نظر شما