پرشین خودرو: مدیرعامل شرکت عقابافشان و سازنده اتوبوسهای اسکانیا در ایران محصولات تولید شده در شرکتش را دارای تاییدیه از سوی پلیس راهور، استانداردهای اروپا و سازمان ملی استاندارد دانست.
به گزارش «پرشین خودرو»، عبدالله اکبریراد در مناظرهای که با حضور نظامالدین برزگری رییس سازمان ملی استاندارد، محمد تقی طالبیان رییس اورژانس کشور، احمدرضا عامری مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی مسافری کشور، علیاکبر آقایی نایبرییس کمیسیون عمران مجلس و سردار محمدرضا مهماندار فرمانده پلیسراه کشور برگزار شد، گفت: شرکت عقابافشان در ایران هفت مدل وسیلهنقلیه تولید میکند که تمامی این مدلها زیرنظر مستقیم شرکت اسکانیای سوئد قرار دارد و حتی در شرایط تحریم نیز لوازم این خودرو وارد کشور شده و تحت نظر مهندسان سوئدی قطعات آن نصب میشود.
وی با بیان اینکه اتوبوس اسکانیا بر اساس الزامات قانونی وزارت صنعت، معدن و تجارت تولید میشود، گفت: درباره حادثهای که در اتوبان قم – تهران رخ داد باید به الزامات توجه شود که به عنوان مثال ما به مشتریانمان نحوه استفاده از امکانات اتوبوس را آموزش داده و گارانتی یکساله بدون کیلومتر را نیز برای آن در نظر گرفتهایم.
مدیرعامل شرکت عقابافشان با انتقاد از اقدامات برخی رانندگان در تزئین اتوبوس با سلیقه خودشان اظهارکرد: چنین اقداماتی از دست ما خارج است و به عنوان مثال برخی با سیمکشیهای مضاعف در اتوبوس خود پروژکتور نصب کرده یا دست به تزئینات داخلی در خودرو میزنند که این اقدامات به تنظیمات ما نیز آسیب وارد میکند.
اکبریراد خواستار بازنگری در الزامات قانونی به منظور بهره برداری برای استفاده از استانداردهای مطلوبتر در اتوبوسها شد و گفت: اتوبوس اسکانیا منطبق با استانداردهای جهانی است.
وی در واکنش به اظهارنظر مجری که پرسیده بود آیا در هر جایی که اسکانیا تصادف کند جزغاله میشود؟ گفت: خیر، اما در حادثه اخیر که در اتوبان قم – تهران رخ داد کاربر باید الزاماتی را رعایت میکرد که رعایت نکرده است.
اکبریراد با بیان اینکه اسکانیا پنج نوع ترمز دارد، گفت: سیستم کنترل سرعت کروز نیز در این اتوبوس نصب شده که به وسیله آن راننده میتواند با تعیین سرعت مشخص به شکل هوشمند در جاده حرکت کند.
مدیرعامل شرکت عقابافشان عامل اصلی این حادثه را سرعت بالای اتوبوس دانست که با استناد به گزارش پلیس راهور مدعی سرعت 90 کیلومتر بر ساعتی آن بود.
مدیر عامل شرکت عقاب افشان در عین حال اضافهکرد: این اتوبوس بدون اینکه در مراکز مجاز ما خدمات دریافت کند، به شکلی غیراستاندارد تعمیر شده که گزارش بیمه آن نیز موجود است.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا این اتوبوس مجهز به سیستم قطع کن سوخت نبوده و درهای آن نیز هنگام حریق باز نشده، تصریحکرد: سیستم ما تجهیزات کامل را داشته و کاربر باید توانایی استفاده از آن را داشته باشد.
اکبریراد با اشاره به قرارداشتن باک اتوبوس اسکانیا در قسمت جلوی آن، خاطر نشان کرد: به علت شرایط توزین وزنی باک اکثر اتوبوسها در قسمت جلوی آن نصب میشود.
وی درباره علت حریق سریع این اتوبوس نیز گفت: ممکن است عوامل و مواد اشتعالزا در اتوبوس قرار داشته باشد.
مدیرعامل شرکت عقابافشان و سازنده اتوبوسهای اسکانیا در ایران که این سخنانش با واکنش عامری مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی مسافری کشور مبنی بر اینکه مواداشتعالزایی در اتوبوس قرار نداشت، روبرو شد، اضافهکرد: قدرت موتور اسکانیا بسیار بالاتر از قدرت موتور اتوبوسهای بنز است.
اکبریراد درباره نصب چکش در اتوبوسها نیز تصریحکرد: نصب چکش در کنار شیشهها از الزامات قانونی است که ما نیز خود را ملزم به رعایت آن میدانیم.
به گزارش ایسنا، وی درباره آموزشهایی که باید به رانندگان و مسافران هنگام بروز حادثه داده شود نیز گفت: در کیسه پشت صندلی هر یک از مسافران یک کارت ایمنی وجود دارد که آموزشهای لازم در این خصوص به آنان داده شده است.
وی درباره بازنشدن درها توضیح داد که سیستم درهای اتوبوس اسکانیا از نوع پنوماتیک بوده و هنگام بروز حادثه باد آن خالی شده و باز میشود اما متاسفانه شاهد این بودهایم که در برخی حوادث رانندگان به علتهایی نظیر کنترل مسافران در ایست بازرسی، چیدن اجناس و غیره آن را کور کردهاند.
اکبریراد بار دیگر خواستار بازنگری در نحوه بهرهبرداری از اتوبوسها شد و گفت: باید الزامات قانونی در این زمینه بازنگری شود چرا که به نظر میرسد این الزامات مقداری ضعیف است.
وی با اشاره به فعالیت بیست نمایندگی شرکت عقابافشان و اسکانیا در سطح کشور خاطرنشان کرد: اتوبوسهای اسکانیا با لاستیک میشلن فرانسه تحویل مشتری داده میشود که این نوع یکی از بهترین نوع لاستیکهاست.
به گفته مدیرعامل شرکت عقابافشان برخوردهای شرکت تحت امرش در بازار مصرف بر اساس استانداردهای اروپا و شرکت اسکانیای سوئد است و اصلا ایرانی نیست.
وی با انتقاد از هجمهای که علیه شرکت اسکانیا و اتوبوسهای این شرکت در کشور به راه افتاده، خاطرنشان کرد: تمام مواد اولیهای که ما به کار میبریم از استانداردهای روز دنیاست اما متاسفانه عدهای در گاراژها تغییراتی را در این اتوبوسها اعمال میکنند.
وی اضافه کرد: از روزی که این حادثه در بزرگراه قم – تهران رخ داده، دو اتوبوس اسکانیای دیگر نیز دچار حادثه شده و اتفاقا هر دو نیز دچار ترکیدگی لاستیک بودند اما ما دیدیم که هیچ یک از حادثهها منجر به کشتهشدن کسی نشد چرا که رانندگان استفاده از امکانات اتوبوس را بلد بودند.
به گفته مدیرعامل شرکت عقابافشان از زمان وقوع این حادثه میزان مشتریهای اتوبوسهای اسکانیا کاهش یافته و دیگر کسی حاضر به سفر کردن با این اتوبوسها نیست.
کد خبر 26067
نظر شما