پرشین خودرو: محمد ورپشتی، مدیرعامل شركت همسفر چابك سوار حالا پس از بیست و سه روز از این حادثه از 3 هزار خانوادهیی میگوید كه از قبل این شركت نان میخوردند و حالا سرپرستانشان به علت تعطیلی این شركت بیكار شدهاند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از اعتماد، او كه معتقد است بدون هیچ محاكمهیی محكوم شده و در پی این تصادف شركتش قربانی شده، میگوید: تا به حال چند بار برای پیگیری علت تعطیلی این شركت نزد وزیر رفتم اما مجالی برای سخن گفتن به من داده نشده است. این مرد وقتی میخواهد از چگونگی شناسایی راننده اتوبوس بگوید كه از شدت سوختگی با تست دی.ان.ای شناسایی شد پشت تلفن گریست و ساكت ماند.
فردای روزی كه حادثه اتوبان تهران - قم به وقوع پیوست شركت همسفر چابك سوار تا اطلاع ثانوی تعطیل شد. الان وضعیت شركت به چه صورت است؟
بله، از روزی كه حادثه اتوبان تهران - قم اتفاق افتاده شركت همسفر چابك سواران تعطیل شده است. این در حالی است كه خود مقامات پلیس راهنمایی و رانندگی و مسوولان وزارت راه بارها بر بیگناهی این ناوگان در حادث شدن این تصادف تاكید كردهاند و بارها عنوان كردهاند كه شركت همسفر چابك سواران قصوری در این مورد نداشته اما گویی قرار بود یك نفر در این میان قربانی شود كه آن هم این شركت بود
مدیرعامل شركت عقاب افشان كه به گفته مقامات پلیس بیشترین قصور مربوط به اتوبوس ساخت این شركت بوده برای ارائه توضیحات به دادگستری فراخوانده شده بود آیا این رویه درباره شما هم اجرا شد؟
خیر تا به امروزی كه با شما صحبت میكنم نه به دادگاه احضار شدهام و نه اتهامی به من تفهیم شده است. شاید من تنها فردی در دنیا هستم كه بدون محاكمه محكوم شدم. ببینید من به عنوان مدیر این شركت باید یك استانداردهایی را در كارم رعایت میكردم كه بدون اغراق این استانداردها را دو برابر در نظر گرفتم.
استاندارد این مسیر یك راننده است كه من 2 راننده فرستادم. اتوبوس اسكانیا مورد نظر به این دلیل كه نو بود نیار به معاینه فنی نداشت اما من برای اطمینان بیشتر برایش معاینه فنی هم گرفتم كه دیگر حرفی در آن نباشد و خاطرم راحت باشد و حالا نمیدانم چه قصوری از سوی شركت ما صورت گرفته كه باید با این تعداد پرسنل و این افرادی كه از این شركت نان میخورند پلمب شود.
همسفر چابك سوار چند نفر پرسنل دارد؟ چند دستگاه اتوبوس تحت عنوان شركت شما پیش از این حادثه در حال فعالیت بودند؟
شركت همسفر چابك سواران 3 هزار نفر پرسنل و 300 دستگاه اتوبوس داشت اما حالا این سرمایه عظیم بخش خصوصی راكد مانده و 3 هزار سرپرستان خانواده هم بلاتكلیف ماندهاند.
متاسفانه تعطیلی این شركت به مردم و مسافران هم ضربه زده است الان ما شاهد هستیم كه بسیاری از خودروها به صورت آزاد در اطراف ترمینال اقدام به سوار كردن مسافر میكنند كه هیچ نظارتی هم روی عملكردشان نیست.
من چندین بار به دفتر وزیر مراجعه كردم تا ایشان را ببینم و در این باره صحبت كنم اما موفق نشدم تنها حرفی كه به من زده شده این است كه چون افكار عمومی جریحهدار شده شما اجازه بدهید تا ما خودمان موضوع را مدیریت كنیم اما این مساله را در نظر نمیگیرند كه آبرو و حیثیت من را یك ماهه است كه زیر سوال بردهاند.
حالا كه شركتتان توقیف است میخواهید چه كار كنید؟
من و پرسنل این شركت در حال حاضر بلاتكلیفیم. منتظریم تا شنبه وضعیت و تكلیف ما را مشخص كنند اگر این كار را نكنند من از طریق سازمانهای بینالمللی حق و حقوق خودم را احقاق میكنم. من آدم سیاسی نیستم من یك كار آفرین هستم چرا این آقایانی كه مدام صحبت از حمایت از بخش خصوصی میكنند حالا اینطور پشت ما را خالی كردند و هیچ حمایتی از ما نمیكنند ما هیچ كمكی از آنها نمیخواهیم فقط آبروی ما را بیش از این نبرند. الان در سایتها بیشتر از 10 هزار كامنت راجع به این خبر منتشر شده است، بعضیها پرسیدهاند كه چرا این شركت تعطیل شده و بعضیها هم كامنتهای دیگری گذاشتند.
به هر حال مردم كنجكاوند و میخواهند بدانند علت تعطیلی این شركت چیست و اگر مقصر است به سرعت به آن رسیدگی شود من از خود این آقایان كه مدام تقصیر را گردن دیگران میاندازند این سوال را میپرسم كه آیا شما همه مسائل ایمنی را رعایت كردید؟ من این سوال را دارم كه آیا گاردریل جاده دارای استانداردهای لازم بوده است؟ به هر حال اتوبوس كه پرنده نیست كه بخواهد از این سمت جاده به آن سمت جاده بپرد. این گارد ریل است كه باید استقامت لازم را داشته باشد.
خب آیا به نظر شما در طراحی و سازه این اتوبوس مشكلی وجود داشته كه باعث شده شدت این حادثه تا این حد گسترده باشد ؟
من خودم یك شركت ساخت اتوبوس دارم و ایراد این اتوبوسها را میدانم اما عدهیی هستند كه مدام توپ را به زمین دیگران میاندازند و میخواهند تقصیر را به گردن دیگران بیندازند. ببینید بارها شده كه اتوبوسها یا سایر خودروها و ماشینهای سنگین با هم شاخ به شاخ شدهاند یا واژگون شدهاند و تصادفات شدیدی را رقم زدهاند اما سابقه نداشته كه دچار حریق شوند.
سال گذشته در پل سلفچگان یك دستگاه اتوبوس ولوو دچار سانحه شد و به ته كانال سقوط كرد با اینكه شدت ضربه بسیار شدید بود اما این اتوبوس آتش نگرفت. خب پس میبینیم كه شدت ضربه منجر به بروز حریق نمیشود بلكه این یك ایراد فنی است كه باعث میشود تصادف این نوع اتوبوس با كوچكترین جرقهیی به آتش سوزی بزرگی منتهی شود.
در این مدت كارشناسان زیادی درباره علت این حادثه صحبت كردند. اوج این اظهارنظرها هم در مناظره روز جمعه گذشته بود این مناظره را دیدید؟
من مناظرهیی كه روز جمعه از تلویزیون پخش شد را دیدم در این مناظره 5 كارشناس آمدند و صحبت كردند اما سخنانی مطرح شد كه واقعا مایه تعجب بود.
یكی از این آقایان عنوان كرد كه علت شدت حریق این بوده كه راننده برای اتوبوس پرده نصب كرده است. این حرف واقعا نادرست است.
از دهه 80 به بعد این خود كمپانی است كه برای اتوبوس وسایلی كه لازم دارد را نصب میكند. اتوبوس از بیرون آتش میگیرد نه از داخل. بنابراین علت در جای دیگری است. اینطور كه برخی آقایان سخن میگویند ما باید پس از این لباس مسافران را هم چك كنیم تا ببینیم كدام قابلیت اشتغالزایی بیشتری دارد چون در حریق موثر است.
این حرف اصلا درست نیست.
این خیلی درد بزرگی است. راننده من خیلی جوان بود او جز كسانی بود كه از طریق دیانای شناسایی شد. در كل دنیا هر اتفاقی كه میافتد به دنبال عامل حادثه میگیرند اما متاسفانه ما در كشورمان به جای اینكه عامل را بیابیم فقط میخواهیم تقصیر كار را پیدا كنیم و همهچیز را گردن او بیندازیم.
کد خبر 26224
نظر شما