پرشین خودرو: رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به اقدامات پلیس در کنترل آلودگی هوا با انتقاد از عدم استاندارد سازی خودروها و سوخت از عدم نظارت کافی بر مراکز معاینه فنی گلایه کرد و از باندهای جعل برگههای معاینه فنی خبر داد.
به گزارش «پرشین خودرو»، سردار حسین رحیمی با بیان اقدامات صورت گرفته از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در بحث کنترل آلودگی هوای تهران اظهار داشت: پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از ابتدای سال جاری طرحهای مختلفی را برای کنترل آلودگی هوای تهران در دست اجرا داشته و تا امروز بیش از 1900 خودروی دودزا و آلاینده را متوقف کردهایم.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با بیان اینکه طرحهای پلیس برای کنترل آلودگی هوای پایتخت از ابتدای مهرماه شدت گرفته گفت: پلیس با توجه به وضعیت آب و هوایی و رخ دادن پدیده پایداری و اینورژن در 6 ماهه دوم سال و همزمان با کاهش دما، طرحهای خود را در بحث کنترل آلودگی هوا تشدید کرده و از ابتدای مهرماه از تردد بیش از 900 وسیله نقلیه دودزا و آلاینده پایتخت جلوگیری کرده ایم.
هیچ اقدام موثری از سوی هیچ یک از دستگاههای مربوطه در رابطه با کنترل آلودگی هوا انجام نشده
وی با انتقاد شدید از عدم همکاری ارگانها، سازمانها و نهادهای موظف در کنترل آلودگی هوای تهران تاکید کرد: آنچه که ما در سالهای اخیر و تا به امروز دیدهایم موید این مطلب است که هیچ اقدام موثری از سوی هیچ یک از دستگاههای مربوطه در رابطه با کنترل آلودگی هوا و جلوگیری از ازدیاد آن انجام نشده است و اگر هر دستگاهی تصور میکند اقدامی را در این رابطه صورت داده بیاید و اعلام کند.
رحیمی در ادامه افزود: طبق وظیفه محول شده از سوی قانون، پلیس اقدامات خود را در رابطه با کنترل آلودگی هوای تهران همچون برخورد با موتورسیکلتها و خودروهای دودزا و همچنین کنترل محدوده طرح زوج و فرد و طرح ترافیک را انجام میدهیم و آمار اقدامات انجام شده را نیز ارائه میکنیم. اما دستگاههای دیگر به جای ارائه آمار اقدامات خود، تمام بار را بر دوش پلیس میاندازند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با تاکید بر اینکه پلیس وظایف خود را بدون درنظر گرفتن هیچ اغماضی به صورت جدی دنبال میکند گفت: گرچه ما به صورت جدی وظایف خود را پیگیری میکنیم ولی اگر قرار بر این است که در کنترل آلودگی هوا به توفیقاتی دست یابیم، این توفیقات بدون همکاری و انجام تمام وظایف محول شده به همه دستگاهها و نهادهای مرتبط که به فراخور شرایط به آنها تکلیف شده به دست نخواهد آمد.
وی ادامه داد: گرچه پلیس به شدت با خودرو و موتورسیکلتهای دودزا برخورد میکند و با شدت پیگیر انجام وظایف خویش در این حوزه است ولی بحث آلودگی هوا مسالهای نیست که برخیها به دنبال پلیسی کردن آن باشند!
برگههای معاینات فنی به صورت باندی و قلابی توزیع میشود
وی با بیان اینکه پلیس باید پس از بسیاری از ارگانها و سازمانها که در اولویت لیست کنترل کنندگان آلودگی هوا قرار دارند، به عنوان آخرین حلقه از جریان کنترل آلودگی هوا شناخته شود تاکید کرد: تصور میکنید وقتی ما خودروی دودزا و آلاینده را متوقف و به پارکینگ منتقل میکنیم کار به انتها میرسد؟! قطعا نه. چراکه از یکسو این خودرو پس از مدتی با گرفتن تاییدیه معاینه فنی مجددا به خیابان بازمیگردد و از سوی دیگر با وجود ضعف در خارج ساختن خودروهای فرسوده عملا این چرخه بیفایده است. لذا تا چه زمانی میخواهند این بار را به دوش پلیس بیاندازند و بگویند پلیس باید برخورد کند؟!
رحیمی همچنین با بیان اینکه عملا در کشور چیزی به اسم معاینه فنی منطبق بر ضوابط تعیین شده وجود ندارد گفت: علاوه بر بحث آلایندگی بسیاری از تصادفاتی که در محورهای مواصلاتی توسط خودروهای سبک و سنگین اتفاق میافتد مربوط به عدم وجود مجموعه کنترل ایمنی خودروها، معاینات فنی و ضعف در برنامه، نظم، نظارت و عملکرد آنهاست. از این رو شاهدیم در برخی مواردی که فشار پلیس برای توقیف خودروهای آلاینده و دودزا شدت میگیرد، بلافاصله برگههای معاینات فنی به صورت باندی و قلابی توزیع میشود.
آیا حداقل استاندارد سوخت کشور نباید در حد یورو 3 و یا 4 باشد؟!
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ بخشی از آلودگی هوا را در ارتباط با کیفیت بنزین و گازوئیلهای موجود دانست و افزود: ما در ارتباط با استانداردسازی بنزین، گازوئیل و سوخت خودروها چه اقدامی را انجام دادهایم که انتظار بهبود شرایط آلودگی را داریم؟! ما انتظار نداریم استانداردهای سوخت مطابق با استانداردهای یورو 5 امروز اروپا یا یورو 6 و 7 باشد که در بسیاری از کشورها به دنبال رسیدن به آن هستند، اما آیا حداقل استاندارد سوخت کشور نباید در حد یورو 3 و یا 4 باشد؟!
بسیاری از موتورسیکلتها در بدو تولید فاقد استاندارد هستند
وی با انتقاد شدید از خودروسازان و عدم رعایت استانداردهای لازم گفت: بسیاری از خودروهای در حال تولید ما تنها دارای استاندارد یورو 2 هستند و این در حالی است که حتی برخی از خوردروسازان این استاندارد حداقلی را نیز رعایت نمیکنند. حتی بسیاری از موتورسیکلتهای تازه تولید شده نیز در همان ابتدای تولید فاقد استانداردهای لازم در بحث فنی و آلایندگی هستند.
رحیمی در ادامه افزود: وقتی مسائلی همچون استانداردسازی بنزین، کیفیت خودروها، معاینات فنی و مسائلی از این قبیل حل نشدهاند چگونه انتظار کاهش آلودگی هوا را میتوان داشت؟ و این در حالی است که برخی ها با وجود تمام ضعفهای خودروسازان تنها به دنبال افزایش قیمت خودروها هستند. لذا حتی اگر تنها به دنبال مباحث اقتصادی نیز باشیم باید به دنبال افزایش ایمنی و کیفیت خودروها بوده تا بتوان به جایگاه مناسبی در صنعت خودروسازی جهان دست یافت.
مصوبه دولت برای متوقف کردن خودروهای بالای 20 سال قابل اجرا نیست
به گزارش تسنیم، وی همچنین با بیان اینکه مصوبه دولت برای متوقف کردن خودروهای بالای 20 سال قابل اجرا نیست گفت: طبق مصوبه دولت پلیس موظف به متوقف کردن خودروهای بالای 20 سال است و این وظیفه در شرایطی به عهده پلیس گذاشته شده که در حال حاضر میلیونها خودروی بالای 20 سال وجود دارند که طبق این مصوبه باید متوقف شوند ولی آیا شرایط برای جایگزین کردن خودروی جدید وجود دارد؟! آیا زیرساختهای حداقلی برای این مصوبه مهیاست؟! آیا وام و مساعدت مناسبی از سوی بانکها برای صاحبان این خودرو که باید با خودرو آنها برخورد شود از سوی ستاد سوخت درنظر گرفته شده است؟! لذا این مصوبه نه در گذشته و نه در حال حاضر قابلیت اجرایی ندارد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در پایان آلایندگی خودرو و موتور سیکلتها را تنها بخشی از مباحث مرتبط با آلودگی هوا دانست و تاکید کرد: این بخشی از مسائل مرتبط با آلودگی هواست و بخشی از این آلودگی به کارخانجات صنعتی، مراکز تولیدی و حتی بخاریهای غیر استاندارد و بیکیفیتی باز میگردد که باید سازمان محیط زیست، وزارت صنعت، استانداری، فرمانداری و ارگانهای مسئول دیگر نسبت به آن واکنش نشان دهند.
کد خبر 27365
نظر شما