پرشین خودرو: دبیر شورای هماهنگی انجمن های تخصصی صنایع همگن تولیدکنندگان قطعات خودرو، همکاری دو خودروساز کشور برای طراحی یک پلتفرم مشترک را خواستار شد و گفت: این همکاری مشترک هزینه های طراحی و تحقیق و توسعه را برای هریک از خودروسازان 50 درصد کاهش خواهد داد.
به گزارش «پرشین خودرو»، آرش محبی نژاد با بیان اینکه هزینه های طراحی خودروهای جدید بسیار گزاف و سرسام آور است، افزود: هزینه های تحقیق و توسعه و طراحی زمانی پوشش داده می شود که شمارگان خودرو های طراحی شده زیاد و حجم فروش آن در سطح بالایی باشد ضمن آنکه این صورت سود معقولی را علاوه بر پوشش هزینه های طراحی و قیمت تمام شده، عاید خودروسازان می کند.
وی ادامه داد: در ایران با توجه به وقایع چند سال اخیر و بحرانی که صنعت خودرو با آن مواجه بود، شمارگان تولید خود به صورت چشمگیری کاهش پیدا کرد بنابراین هزینه های طراحی برای یک خودروساز شاید خیلی قابل توجیه نباشد.
عضو شورای سیاستگذاری خودرو با بیان اینکه همکاری مشترک خودروسازان هزینه های طراحی و تحقیق و توسعه را توجیه پذیر می سازد، اظهار داشت: طراحی پلتفرم مشترک راه حل معقولی به نظر می رسد که در وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این خصوص صحبت هایی صورت گرفته و در دستور کار نیز قرار دارد.
محبی نژاد در عین حال تصریح کرد: صنعت خودروی کشور هم اکنون دارای یک مشکل ساختاری است و آن اینکه یک صنعت دانش بنیان نیست و برمبنای طراحی توسط خودروساز ایرانی شکل نگرفته است.
وی به ایرنا گفت: اگرچه اخیرا حرکت ها و حمایت های خوبی برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان در کشور صورت گرفته اما باید سازوکارهای لازم برای حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان ایجاد شود.
دبیر شورای هماهنگی انجمن های تخصصی صنایع همگن تولیدکنندگان قطعات خودرو، تشکیل شرکت های تخصصی را از جمله سازوکارهای اصلی برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان عنوان کرد و اظهار داشت: این شرکت ها باید در زمینه خودرو و طراحی آن شکل بگیرد ضمن آنکه زنجیره تامین خودرو نیز باید در طراحی خودروهای جدید مشارکت داده شوند.
محبی نژاد اضافه کرد: مشارکت دادن قطعه سازان در موضوع تحقیق و توسعه و طراحی خودروهای جدید، بار بزرگی را از دوش خودروسازان برمی دارد ضمن اینکه آنها نیز بخشی از هزینه های طراحی را خود پوشش خواهند داد.
وی تصریح کرد: همکاری مشترک قطعه سازان و خودروسازان در این موضوع، به طور قطع خط مرز بین این دو حوزه که در شرایط فعلی بشدت احساس می شود، تا حد زیادی از بین خواهد رفت.
کد خبر 29646
نظر شما