پرشین خودرو: نشریه هفتگی اتومبیل آمریکا دیروز (جمعه) نوشت: به دلیل محدودیت های دولت، دست شرکت های آمریکایی در زمینه سازی برای ورود به بازار ایران بسته است و شرکت های فرانسوی در این رقابت پیروز میدان خواهند بود.
به گزارش «پرشین خودرو»، تحریم ها علیه ایران کاهش یافته و سه کارخانه بزرگ خودرو سازی آمریکا - فورد، جنرال موتورز و کرایسلر رقابت برای بازگشت به بازار ایران را به رقبای فرانسوی خود خواهند باخت.
این تعجب آور نیست، زیرا واشنگتن همچنان با محدودیت های سفت و سخت تجاری، شرکت های آمریکایی را از ورود به ایران باز می دارد.
شرکت های خودروسازی آمریکا سال های متمادی است که از حضور در ایران، به عنوان یک منطقه ممنوعه بازمانده اند، بازاری که به تسخیر کشورهای نوظهور و در مورد خودرو به تسخیر چین درآمد.
در توافق میان ایران و گروه پنج به علاوه یک به رهبری آمریکا در 24 نوامبر (سوم آذر) موافقت شد در قبال محدود شدن فعالیت های هسته ای ایران، برخی تحریم ها علیه این کشور لغو شود.
اجرای بخشی از توافق، شامل تحریم شرکت های خودروسازی ها از 20 ژانویه آغاز شد.
خیلی وقت نیست که شرکت خودروسازی رنو فرانسه، صادرات قطعات به ایران را از سر گرفته است. از اواخر ماه ژانویه (اوایل بهمن) رنو به ایران قطعات تندر صادر می کند، تندر مدل ارزان تر داسیا لوگان رومانی است.
رنو سال میلادی گذشته، به خاطر تحریم ها صادرات قطعه به ایران را متوقف کرد اما کارولز گوسن مسوول ارشد اجرایی نولت - نیسان پتانسیل بازار اتومبیل ایران را بالا می داند.
به گزارش ایرنا، وی در مجمع جهانی اقتصاد که در اواخر ژانویه (اوایل بهمن) در داووس سوییس برگزار شد، به خبرنگاران گفت: اگر تحریم ها به طور کامل برداشته شوند، فروش خودرو در داخل ایران دستکم 50 درصد افزایش خواهد یافت.
وی اضافه کرد: با لغو کامل تحریم ها، اندازه بازار داخلی خودرو ایران نسبت به وضع موجود 800 هزار دستگاه افزایش یافته و به 1.5 میلیون دستگاه خواهد رسید و واضح است که رنولت تنها شرکتی نیست که این ارزیابی ها را انجام می دهد.
به گفته هاشم یکه زارع مدیرعامل ایران خودرو، یکی از بزرگترین شرکت های خودروسازی ایران، خودروسازان کشورهای مختلف از آلمان و ژاپن تا کره جنوبی برای ارزیابی کار با این شرکت، نمایندگانی به ایران گسیل داشته اند هرچند که این شرکت قصد دارد با شرکت های رنو و پژو فرانسه قرارداد منعقد کند.
اخیرا هیاتی مرکب از 116 نماینده شرکت های فرانسوی از جمله رنو و پژو برای ارزیابی زمینه های بازرگانی به ایران سفر کرده بودند.
ایران هجدهمین تولیدکننده بزرگ خودرو و وانت در سال 2012 بود و فروش خودرو در این کشور می تواند به سرعت افزایش یابد.
با سخت تر شدن تحریم ها، فروش خودرو در ایران در سال 2012 به 860 هزار دستگاه کاهش یافت اما پیش از آن، چهار سال متوالی فروش خودرو در ایران بیش از یک میلیون دستگاه بود.
علاوه بر این، برخی ارزیابان معتقدند، بیش از نصف خودروهایی که در جاده های ایران تردد می کنند، بیش از 25 سال قدمت دارند و باید تعویض شوند.
در کنار جاه طلبی های ایران برای داشتن یک زرادخانه هسته ای، آمریکا نیز گذشته پیچیده خاصی دارد که باید در عادی سازی روابط تجاری دو کشور در نظر گرفته شود.
اما دست شرکت های خودروسازی آمریکا همچنان بسته است و در آینده آنها در صحنه رقابت برای تسخیر بازار ایران از رقبای خود عقب خواهند بود.
کد خبر 30254
نظر شما