پرشین خودرو: طی سالجاری دو خودروساز بزرگ کشور در حالی به هدفگذاری تولید خودرو در سال 93 پرداختهاند که مشخص نیست تولیدکنندگان با توجه به کمبود نقدینگی که مرتب دم از آن میزنند چگونه برای عرضه خودرو تا پایان سالجاری برنامهریزی کردهاند.
به گزارش «پرشین خودرو»، کاهش عرضه خودرو که این روزها رمق بازار را گرفته به مشکلات و چالشهایی بازمیگردد که از اوایل سال گذشته مشتریان را درگیر خود کرده است. با این حال بهنظر میرسد این مشکلات که بخش عمده آن به کمبود نقدینگی خودروسازان برمیگردد، هنوز ادامه داشته باشد؛ چراکه ظاهرا وزارتخانه صنعت و معدن و تجارت و خودروسازان بر سر چگونگی تامین نقدینگی شرکتهای مذکور به توافق نهایی نرسیدهاند.
در این بین هر چند وزیر صنعت و معدن و تجارت سال گذشته مخالفت خود را با افزایش قیمت خودرو اعلام کرد، اما طرحی نیز برای جبران کمبود نقدینگی خودروسازان پیشنهاد کرد. افزایش تیراژ برای تامین نقدینگی در شرایطی به نقل از نعمتزاده در رسانهها منتشر شد که برخی کارشناسان عنوان میکنند این طرح با توجه به پابرجایی مشکلات نقدینگی خودروسازان در سال جدید با ابهاماتی روبهرو است.
در هر صورت این سوال مطرح است که خودروسازان با توجه به مشکلاتی که هنوز گریبانگیرشان است چگونه قادر خواهند بود به برنامهریزی برای تولید بپردازند.هر چند تحریم صنعت خودرو سال گذشته لغو شد و نقل و انتقال قطعات خودرو تقریبا به روال عادی بازگشته، اما نبود شرکای خارجی و همچنین مشکلات نقدینگی از جمله موانعی است که حل آنها زمان زیادی از خودروسازان خواهد گرفت.
در این شرایط برخی از تولیدکنندگان با عقد قرارداد با خودروسازان چینی در پی جبران کمبودهای خود در عرصه تولید هستند و امید دارند که بخشی از کمبود نقدینگی خود را با خودروهای جدید جبران کنند.
به گزارش دنیای اقتصاد، در این زمینه یک کارشناس صنعت خودرو عنوان میکند که با توجه به مشکلات نقدینگی که خودروسازان با آن دست به گریبانند تولید خودرو طی 6 ماهه دوم سال گذشته با رشد خوبی همراه بوده که امید است این رشد در سالجاری همچنان پایدار بماند.
وی تاکید میکند که هدفگذاری تولید خودرو در سالجاری نشاندهنده برنامهریزی شرکت خودروساز است حال آنکه چگونگی تامین نقدینگی میتواند هم بازار را از بلاتکیفی برهاند و هم میتواند مشتریان را به یک جمعبندی در مورد وضعیت صنعت خودرو در کشور برساند.
کد خبر 31579
نظر شما