کد خبر 35696
۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۹
هیوندای آزرا یا کیا کادنزا؟+جدول

پرشین خودرو: خیلی‌ها هستند که مایلند به جای خرید یک خودرو آلمانی با موتور ضعیف و آپشن‌های متوسط دست روی آسیایی‌هایی بگذارند که هم امکاناتشان فوق‌العاده است و هم قدرت بیشتری دارند. اما...

به گزارش «پرشین خودرو»، معلوم نیست آن‌ها خاله خواهرزاده هستند یا عمو برادرزاده. شاید هم دو جاری یا باجناق. هرچه هست این کادنزا و آن آزرا به طرز جالبی شبیه هم شده‌اند.

خُب البته جای تعجبی هم ندارد. هیوندای و کیا با هم شریک تجاری هستند. بنابراین دونفری روی پلتفرم‌های مشترک کار می‌کنند.

آن‌سوی دنیا، خیلی‌ها عاشق کیا و آن‌همه زرق‌وبرقش هستند. خیلی‌های دیگر هم شیفته هیوندای و راحتی‌اش می‌شوند. عین همین دو گروه را در ایران هم داریم. دو گروهی که می‌خواهند طرف مقابل را به هر ضرب ‌و زوری که شده از میدان خارج کنند.

غافل از اینکه واردکننده و عرضه‌کننده کیا و هیوندای در ایران، یک خانواده هستند!

مالک کادنزا کیست؟
به گزارش بازار خبر، مدل جدید این خودرو کمی پیچیده است. به این راحتی‌ها نمی‌شود درباره خریدار و مشتری‌اش اظهارنظر کرد. بگذارید کمی تمرکز کنیم. طبیعتاً اولین چیزی که درباره‌اش می‌فهمیم این است که مالک این خودرو باید جوان باشد. حالا دختر یا پسرش فرقی ندارد. جوان است دیگر. زیر 35 سال.

اگر پسر باشد اسمش آرمان و اگر دختر باشد اسمش مارال خواهد بود؛ اما باید بدانید که این دو اسم در شناسنامه چیز دیگری هستند. کسی که سوار این خودرو می‌شود به‌احتمال 90 درصد خودش صاحب آن نیست؛ یعنی در حقیقت پولش را ندارد. با اینکه از خانواده مرفهی هستند اما پدر محترم چنین پولی را نقد در اختیار فرزند عزیز قرار نمی‌دهد. همان خرج عروسی و جهاز که داد، بس است.

برخلاف تصور، کادنزای جدید بیش از آنکه در روز جذاب باشد، شب‌ها دلبری می‌کند. این بچه‌ها را دیده‌اید که برای اولین بار یاد می‌گیرند اسم خودشان را بنویسند؟ همان‌هایی که به هر جا و هر چیزی که می‌رسند سعی می‌کنند هنر خود را به رخ بکشند. این داستان همان حکایت کیا و چراغ‌های LED است. باید اعتراف کرد که این کره‌ای واقعاً در مورداستفاده از این لامپ‌ها واقعاً شورش را درآورده. کم مانده فقط داخل باک بنزین هم از LED‌ استفاده کند. شب‌ها به طرز زننده‌ای نورانی می‌شود. در چراغ‌های جلو و عقبش به‌صورت اغراق‌آمیزی از این لامپ‌ها تعبیه شده است. این پدیده اعصاب خردکن را روی اپتیمای جدید،‌ سورنتوی جدید و شاید بدتر از همه روی سراتوی جدید هم دیده‌ایم. کادنزا 2014 هم خیلی با بقیه اعضای خانواده‌اش توفیری ندارد.

یکی از دلایلی که اعتبار برند کیا از هیوندای پایین‌تر شده، همین سرخوشی‌های فانتزی‌اش است. مالک این خودرو باید بداند که در خیابان ‌همه سرها به سوی خودرواش متمایل می‌شود؛ اما فقط برای 2 ثانیه. مثل کلیپ‌های خنده‌داری است که بلوتوث می‌شوند. چند لحظه‌ای شما را سرگرم می‌کند. ولی بعد از آن به کلی از یادتان می‌رود و اثرش محو می‌شود. البته این را بگذارید به حساب تِز کره‌ای‌ها در طراحی.

مالک آزرا کیست؟
بیایید اعتراف کنیم که ما ایرانی‌ها عاشق جَو هستیم. یا جو ما را می‌گیرد یا اینکه ما خودمان می‌گیریمش. مثلاً یکهو فاز این را پیدا می‌کنیم که به مدل جدید توسان بگوییم ix35 یا اینکه به وراکروز بگوییم ix55. به قول معروف اینطوری خیلی هم شیک و مجلسی است. حالا شده داستان نسل جدید آزرا. کل جماعت ناگهان به‌صورت خودجوش، جوگیر اسم «گرنجور» می‌شوند. حال آنکه از همان اول هم برای این محصول هیوندای در بازارهای مختلف، چند اسم انتخاب شده بود. این‌ها را گفتیم تا بدانید مشتری این خودرو چه کسی می‌تواند باشد.

او از آن تیپ آدم‌هایی است که به جای خرید یک محصول ساده با برند معتبر،‌ دست می‌گذارد روی یک محصول نه‌چندان نامدار ولی با امکانات خاص. یکجورایی جزو همان‌هایی است که به جای تلویزیون 28 اینچ سونی می‌روند 50 اینچ صنام می‌خرند. با تمام این مسائل باید اعتراف کرد که آزرا آنقدر خوب بوده که در بازار اروپا و آمریکا و آسیا کلی جنجال به راه انداخته است. برخلاف رقیب هم‌وطنش، دیگر رقبای خارجی این هیوندای را می‌توان فورد تاروس، دوج چارجر، شورولت ایمپالا، بیوک لاکراس، آکورا TL، لکسوس ES، کرایسلر 300، تویوتا آوالون و دست آخر نیسان ماکسیما تلقی کرد.

مشتری و مالک آن علی‌القاعده نمی‌تواند جوان باشد. به طور حتم بالای 36 سال سن دارد. شک نکنید آزرا مال خودِ خودش است. نقد پولش را داده. حتی آنقدر داشته که آن را از بازار آزاد خریده و منتظر قر و قمیش‌های نمایندگی نمانده است. درباره شغلش شک و شبهه داریم. کارخانه‌دار که نیست. مدیر شرکت هم نمی‌تواند باشد. به‌احتمال زیاد در کار ساخت و ساز است. با یکی دو نفر شریک شده ولی دست بالا را در شراکت دارد. به‌صورت وسواس گونه‌ای عاشق تمیز کردن خودرو است. هر روز نه، یک روز در میان کارواش است. آهنگ‌های قدیمی گوش می‌دهد و مدام می‌زند تِرک بعد. حوصله رادیو را هم که ندارد پس کلاً سیستم را خاموش می‌کند.

خوب می‌داند که در خیابان ‌همه زیرچشمی نگاهش می‌کنند. اگر در کنار مرسدس‌بنزی یا هم‌چنین چیزی قرار نگیرد واقعاً همه مشخصات یک خودروی لوکس را دارد. به معنی واقعی کله خودروی خوبی است ولی مالکش می‌داند که یک در صد میلیارد هم نمی‌تواند به عنوان سرمایه‌گذاری رویش حساب باز کند. آزرا صفر اگر استارت بخورد 30 میلیون کاهش قیمت پیدا می‌کند.

آپشن‌های کادنزا
کیسه هوا برای سرنشینان جلو، پرده‌ای و جانبی که مجموعاً 8 عدد می‌شوند. سیستم صوتی  سیستم این خودرو از برند Infinity به همراه 12 بلندگو و یک آمپلی‌فایر با ورودی USB و iPod و خروجی بلوتوث است. داخل کابین آن می‌شود یک صفحه نمایش 7 اینچی سوپرویژن که اطلاعاتی نظیر سرعت خودرو را نشان می‌دهد را مشاهده کرد. روکش همه صندلی‌ها چرمی است؛ اما سیستم گرم‌کن و سردکن فقط روی صندلی‌های جلو نصب شده است. حافظه ذخیره تنظیمات صندلی هم که جای خود را دارد. روی کادنزای جدید حتی برای سرنشینان عقب نیز زیردستی در نظر گرفته شده است.

عقبی‌ها می‌توانند از دکمه‌های کنترلی برای تنظیم سیستم تهویه مطبوع و سیستم صوتی به‌صورت مستقل استفاده کنند. سقف پانوراما دو تکه برای این خودرو یک آپشن سفارشی و البته پولی محسوب می‌شود. درست مانند سدان‌های لوکس اروپایی، سیستم هشداردهنده نقطه کور در چهار جهت دارد. علاوه بر سنسور پارک در عقب یکی هم در جلو دارد. کروز کنترل آن به‌صورت راداری با حسگر جلو و عقب کار می‌کند. جالب است بدانید که روی نسخه‌های فول آن می‌شود شیفتر تعویض دنده در پشت فرمان را هم مشاهده کرد.

چراغ‌های اصلی جلو آن از زنون به همراه سیستم AFLS چرخش چراغ‌ها هنگام پیچیدن و متناسب شدن نوع و زاویه نور در سرعت بالا هستند. سیستم ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، نوردهی بر روی دستگیره‌ها، آینه‌های جانبی تاشو، زیرپایی متصل به صندلی برای سرنشین جلو، گرم‌کن غربیلک فرمان، پرده عقب برقی، سنسور باران، دوربین عقب، ماساژور صندلی راننده و نویگیشن صوتی را هم لیست آپشن‌های کیا کادنزا 2014 اضافه کنید.

آپشن‌های آزرا
احتمالاً نمی‌دانستید که این خودرو مجموعاً 9 کیسه هوا دارد. علاوه بر همه سیستم‌های پایداری که در کادنزا هست،‌ روی این خودرو می‌شود از سیستم تعلیق ASD (افزایش راحتی رانندگی و کنترل روی خودرو) بهره خوبی برد. سیستم صوتی آن متأسفانه ساده‌تر از رقیب شده. سیستم ابتدایی با خروجی بلوتوث، 8 گیگابایت حافظه فلش و 7 اسپیکر. سقف پانوراما روی نسخه فول این کره‌ای نصب می‌شود؛ اما آینه الکتروکرومیک را می‌توان روی همه مدل‌هایش دید. پرده عقب با موتور برقی و پرده برای شیشه‌های جانبی به‌صورت دستی هم همین‌طور.

صندلی‌هایش همگی چرمی هستند. البته به نظر می‌رسد از لحاظ متریال، یکی دو پله از کادنزا بهتر هستند. صندلی راننده را می‌شود در 10 جهت و صندلی سرنشین جلو را در 8 جهت تنظیم کرد. این صندلی‌ها دارای حافظه و گرم‌کن هستند. روی تیپ فول آزرا می‌توان تهویه مطبوع برای صندلی‌های را هم دید. تهویه مطبوع جداگانه برای سرنشینان جلو یکی از بهترین آپشن‌های آن است. کمربند مخصوص کودک LATCH و نویگیشن 7 اینچی لمسی آن منحصراً کار خود هیوندای است.

فرمان هیدرولیک با قابلیت تنظیم برقی در عمق و ارتفاع، محافظ مخصوص گل‌ولای عقب و جلو، چنجر 6 تایی، شیشه‌های مجهز به سیستم کاهش نور آفتاب، فرمان و دسته‌دنده چوب و چرم، آینه الکتروکرومیک و آینه‌هایی که هنگام پارک کردن تغییر زاویه می‌دهند از ویژگی‌های جذاب آزرای جدید هستند.

حالا شما کدام را می‌خرید؟

Specifications

Kia Cadenza

Hyundai Azera

حجم پیشرانه (cc)

3342

2999

حجم هر سیلندر (cc)

557

499.8

آرایش

شش سیلندر Vشکل

شش سیلندر Vشکل

قدرت (hp*rpm)

293 در 6400

266 در 6400

بازده قدرت (hp*lit)

87.7

91.7

گشتاور (nm*rpm)

346 در 5200

310 در 5300

بازده گشتاور (nm*lit)

103.5

106.8

قطر سیلندر (mm)

92

92

شتاب صفر تا 100 (sec)

6.2

8

سرعت نهایی (km/h)

246

240

جعبه دنده

6 سرعته اتوماتیک

6 سرعته اتوماتیک

فاصله دو محور (mm)

2845

2845

نوع انتقال قدرت

FWD محور متحرک جلو

FWD محور متحرک جلو

طول، عرض و ارتفاع (mm)

4976-1850-1475

4910-1860-1470

اندازه تایر (in)

17 و 18

17 و 18 و 19

وزن (kg)

1655

1575

حجم باک (lit)

70

70

مصرف میانگین (lit)

10

8.7

قیمت

داخل:  245 میلیون تومان

داخل: 250 میلیون تومان

 

خارج: بین 35 هزار و 100 تا 42 هزار دلار

خارج: بین 31 تا 35 هزار دلار

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 35696

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha