پرشین خودرو: بعد از سالها تعلل و تاکید فراوان کارشناسان، بالاخره دولتمردان ایرانی به این نتیجه رسیدند بهترین راهکار برای حل مشکل آلودگی هوا در ابرشهرهای کشور این است که صنعت خودروسازی سراغ فناوری وسایل حمل و نقل الکتریکی برود.
به گزارش «پرشین خودرو»، این در حالی است که بحث الکتریکی شدن خودرو ها، سال هاست در دانشگاه های کشور مانند دانشگاه امیرکبیر تهران، علم و صنعت، صنعتی شریف، آزاد اسلامی واحد قزوین و دانشگاه کاشان مطرح بوده و دانشگاه صنعتی شریف مدت هاست میزبان محبوب ترین مسابقه ماشین های الکتریکی بوده که فرصت مناسبی برای نمایش توانمندی تحصیلکردگان و متخصصان در این حوزه است تا ایده های ناب خود را در قالب یک خودرو الکتریکی رونمایی کنند.
اما در این سال ها صنعت خودروسازی ایران همواره در مقابل الکتریکی شدن خودرو ها موضعگیری کرده و از خود مقاومت نشان داده و حتی برای حمایت از صاحبنظران این حوزه و ممانعت از خروج این افراد از خاک کشور هم کوچک ترین تلاشی انجام نشده است. اکنون که دولت تصمیم گرفته زیرساخت های لازم را برای خودروهای شهری تامین کند و برای اجرایی شدن این کار تسهیلات ویژه ای را اختصاص داده، انتظار می رود در آینده ای نه چندان دور واردات خودروهای الکتریکی به ایران آغاز شود. موضوعی که اگر صنعت داخلی از فرصت های پیش آمده طی سال های گذشته استفاده کرده و در این حوزه نقش پررنگ تری ایفا نموده بود، به مراتب بهتر از انتظار برای ورود خودروهای وارداتی بود. کاش به جای خودروهای وارداتی شاهد رونمایی از خودروهای الکتریکی داخلی بودیم که به همت شرکت های دانش بنیان ایرانی به بازار عرضه می شد، اما در شرایط امروز چاره ای جز این نیست که به آن سوی مرزها چشم داشته باشیم. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا برترین خودروهای الکتریکی دنیای امروز را خدمت تان معرفی کنیم تا از الان برای آینده سبز و زندگی پاکتان تصمیم بگیرید.
رقابت در عرصه خودروهای الکتریکی
به گزارش popscience، همچنان حرف و حدیث های زیادی درباره بهترین راه فروش خودروهای الکتریکی بر سر زبان هاست. به نظر شما خودروسازان باید به دنبال راهکارهایی برای نمایش توانمندی های زیست محیطی این خودروها باشند یا این که بهتر است به زبان اقتصاد یعنی زبانی که مردم بهتر آن را درک می کنند، سخن بگویند و بیشتر دنبال افزایش مزیت های این خودرو از دیدگاه اقتصادی باشند؟ به نظر می رسد اکنون دو ویژگی این خودرو یعنی پاک بودن و به دور بودن از هر گونه سر و صدایی بیش از هر ویژگی دیگر در این دنیای رقابتی مطرح باشد.
آنچه کمتر درباره خودروهای الکتریکی به آن اشاره شده این است که چگونه می توان از راندن یک خودرو الکتریکی بیشترین استفاده را کرد که شاید بیش از دیگر ویژگی ها برای کسانی که قصد خرید یک خودرو الکتریکی را دارند مورد توجه باشد. بر اساس یک اندازه گیری کمی و کیفی از سوی متخصصان خودرو های الکتریکی موجود در بازار و خودروهایی که در آینده ای نزدیک به بازار عرضه می شود بر اساس شتاب صفر تا صد رده بندی شده اند که در ادامه ۱۲ خودرویی را که در صدر این فهرست قرار دارند معرفی می کنیم.
تسلا مدل S ؛ ۴.۲ ثانیه
بدون شک از شنیدن نام این خودرو در فهرست سریع ترین خودروهای الکتریکی شگفت زده نشده اید. تسلا S سریع ترین خودرو الکتریکی است که اکنون در سطح دنیا به فروش می رسد. اگرچه این خودرو لقب سنگین ترین خودرو الکتریکی را نیز با خود به یدک می کشد، اما از نظر کارایی از یک سوپر سدان چیزی کم ندارد. اگر به دنبال این هستید که هنگام حرکت خودرو حسی شبیه برخاستن هواپیما را تجربه کنید تسلا S را به شما پیشنهاد می کنیم.
تویوتا RAV۴ EV؛ ۷.۰ ثانیه
این مدل تویوتا خودرویی به اعتبار و نفوذی شبیه تسلا است که ظاهرا از نظر عملکرد نیز با این خودرو شباهت هایی دارد. این خودرو به یک موتور الکتریکی با قدرت ۱۵۴ اسب بخار مجهز است. تویوتا RAV۴ EV در مقایسه از بسیاری از کراس اوروها و شاسی بلندها SUV) سبک تر است.
BMWi۳ ؛ ۷.۳ ثانیه
این خودرو یک خودرو الکتریکی متناسب با فضاهای شهری است که طراحی ظاهری آن بیش از هر ویژگی دیگری مورد توجه قرار گرفته است. البته باید توجه داشت ویژگی های دیگر این خودرو از جمله موتور الکتریکی ۱۷۰ اسب بخاری و همچنین شاسی سبک وزن آن که از فیبر کربنی ساخته شده نیز حرف های زیادی برای گفتن دارد. همچنین باید گفت وزن زیاد این خودرو می تواند تا حدی موجب کندی شتاب حرکت آن شود.
شورولت اسپارک EV ؛ ۷.۶ ثانیه
بی شک ویژگی کلیدی شورولت اسپارک EV موتور ۱۳۰ اسب بخاری آن نخواهد بود. البته موتوری با این قدرت برای چنین خودرو کوچکی خیلی هم بد نیست. اگرچه در مقایسه، فراری بسیار سریع تر از این خودرو الکتریکی است و گذشته از آن از نظر شکل ظاهری هم به مراتب جذاب تر است، اما اسپارک این توانایی را دارد که بتواند براحتی همتایان بنزینی خودش را پشت سر گذاشته و همین ویژگی برای جلب توجه مشتریان کافی است.
بنز کلاس B؛ ۸.۵ ثانیه
به نظر می رسد این بنز الکتریکی به عنوان رقیبی برای BMWi۳ به بازار آمده است. از نظر قیمت هم تقریبا با هم برابری می کند. با این تفاوت که این خودرو در مقایسه با BMWi۳ فضای داخلی بیشتری دارد، اما در ساخت آن از نوآوری های جدید آن طور که باید بهره گرفته نشده است. از نظر شتاب و حرکت در پیچ ها راننده BMW احساس بهتری را تجربه می کند.
هوندا فیت EV؛ ۸.۵ ثانیه
اگرچه این خودرو شتاب خوبی دارد، اما از محدودیت هایی هم برخوردار است، اما شتاب ۸.۵ ثانیه ای این خودرو نه تنها از خودروهای کامپکت کوچک بلکه حتی از خودروهای کلاس کامپکت هم بهتر است. علاوه بر این شاسی مناسب و فضای داخلی جادار این خودرو از دیگر مزیت های آن به شمار می آید.
فیات ۵۰۰E ؛ ۹.۱ ثانیه
چه بخواهید با این خودرو یک مسیر مستقیم را طی کنید و چه بخواهید با آن در شهر گشت و گذاری داشته باشید، باید بدانید این فیات الکتریکی کمی پرسر و صداست. شتاب ۹.۱ ثانیه ای این خودرو آن را به همزادهای بنزینی اش شبیه می سازد، اما اگر بخواهیم صادقانه صحبت کنیم باید بگوییم یک موتور پاک و الکتریکی از مزیت های این خودرو محسوب می شود.
فولکس واگن e-Golf ؛ ۱۰ ثانیه
نماینده فولکس در بخش خودروهای کامپکت الکتریکی هنوز به بازار عرضه نشده است، اما بر اساس شنیده ها خودرو بدی نیست. شتاب تخمین زده شده از سوی این شرکت خودروسازی برای خودرو الکتریکی که قرار است به زودی رونمایی شود، ۱۰ ثانیه است. به نظر می رسد با توجه به ویژگی هایی که از آن صحبت شده می تواند یک خودرو الکتریکی شهری مناسب باشد.
خودرو فوکوس الکتریک - ۱۰.۴ ثانیه
گرچه بندرت پیش می آید راننده ای در سفرهای روزانه خود شتاب صفر تا صد خودرویی که آن را می راند اندازه گیری کند، اما این ویژگی برای خودرو فوکوس وزنه ای برای سنجش عملکرد خودرو محسوب می شود. برگ برنده این خودرو قابلیت کنترل آن است. مدل های بنزینی این خودرو نیز از نظر این ویژگی زبانزد بوده است. به گفته متخصصان مدل الکتریکی هم از این قاعده مستثنا نخواهد بود.
نیسان لیف - ۱۱.۵ ثانیه
گرچه نیسان لیف در مقایسه با دیگر رقبا سرعت عمل پایین تری دارد، اما بسیاری از خریداران این خودرو مصرف بسیار کم انرژی را به سرعت بالا ترجیح می دهند. این خودرو نیز مانند دیگر خودروهای الکتریکی به کمک موتور ۱۱۰ اسب بخاری که به آن مجهز شده در ابتدای مسیر حرکت عملکرد خوبی از خود نشان می دهد و بسرعت گشتاور مورد نیاز برای افزایش سرعت حرکت خودرو را تامین می کند.
اسمارت الکتریک درایو - ۱۱.۵ ثانیه
آزمایش های انجام شده روی این خودرو در مسیرهای مختلف نشان می دهد این خودرو در مقایسه با همتای بنزینی اش عملکرد بهتری دارد. همچنین بسیار سریع تر است و شتاب صفر تا صد آن با خودرو لیف برابری می کند.
میتسوبیشی i - Mi EV ؛ ۱۵ ثانیه
اگر شما از جمله افرادی هستید که در بین خودروهای الکتریکی به دنبال یک خودرو پرسرعت می گردید احتمالا این خودرو توجه شما را جلب نمی کند. گرچه شتاب صفر تا صد ۱۵ ثانیه ای خودرو تا حدی توسط بعضی رانندگان بهبود پیدا کرده، اما آزمایش های انجام شده نشان می دهد از این خودرو بیش از این نمی توان انتظار داشت. با توجه به آمار کم تولید این خودرو، i- Mi EV یکی از ارزانقیمت ترین خودروهای الکتریکی است که می تواند در اختیار علاقه مندان به خودروهای الکتریکی قرار گیرد.
منبع: جام جم آنلاین
کد خبر 36919
نظر شما