پرشین خودرو: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به تازگی آماری را منتشر ساخت كه حكایت از رشد 25 درصدی تولید خودرو از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه امسال دارد.
به گزارش «پرشین خودرو»، براساس این آمار، در مجموع 579 هزار و 42 دستگاه انواع خودرو سواری و تجاری در دو شرکت ایران خودرو و سایپا تا پایان مرداد امسال تولید شد.
تولید خودرو و رشد آن در كشور طی سالهای اخیر در حالی انجام میشود كه شبكه جادهای كشور و همچنین خیابانهای كلان شهرها بویژه تهران، از پذیرای این میزان خودرو (سواری – تجاری) عاجز است.
به طور قطع در آستانه شروع تعطیلات آخر هفته و یا ایام تعطیلی كه كشور از این حیث كمبودی ندارد، شاهد تراكم بیش از حد تردد خودروها در محورهای شریانی كشور هستیم ضمن اینكه این موضوع به صورت روزانه در تمام خیابانهای اصلی و مبادی ورودی شهر تهران به یك امرعادی تبدیل شده است.
براساس آمارهای دریافتی روزانه نزدیک به 435 هزار دستگاه خودرو به جاده ها و خیابان های ایران اضافه میشود، آماری که به هیچ وجه با میزان توسعه کمی و کیفی شریان های جادهای کشور، تناسب ندارد. ضمن اینكه این موضوع سبب اعتراض صاحبنظران و حتی برخی از مسئولان ذیربط شده است كه معتقدند جاده های کشور در حال انفجار بوده و دیگر ظرفیت ورود خودروهای جدید را ندارند.
همچنین محمدرضا رحیمی، معاون اول رییس جمهور نیز با اشاره به کمبود راه، از خودروسازان خواست تولید خود را کنترل کنند.
این در حالی است كه خودروسازان معتقدند کمبود جاده و خیابان به آنها ارتباطی نداشته و تولید، وظیفه اصلی شان است و در این خصوص نه تنها تولید را پایین نیاوردند، بلکه آخرین آمارها از رشد قابل توجه تولید حکایت دارد.
هرچند به نوعی هردوطرف ماجرا را با توجه به استدلال هایی که می آورند محق دانست؛ اما به هر حال آنچه که هم اکنون در جامعه شاهد آن هستیم، حادتر شدن وضعیت ترافیک و قفل شدن هرچه بیشتر خیابان ها و بعضا جادههای بین شهری کشور است.
اگرچه خودروسازان معتقدند، کمبود راه ربطی به آنها ندارد، اما از آن سو وزارت راه نیز اعتقادی به رشد تولید خودروهای سواری نداشته و عنوان می کند که نمی تواند برای رونق کسب و کار خودروسازها، پول خرج کرده و راه بسازد. همچنین شهرداری ها نیز که از بودجهای مردمی برخوردارند، نشان دادهاند توانایی توسعه جاده های درون شهری را متناسب با میزان خودروهایی که تولید می شود، ندارند.
تقریبا سالانه حدود 1.2 میلیون دستگاه انواع خودرو به خیابان ها و جاده های كشور می آیند، این در شرایطی است كه در ازای آن، تعداد بسیار كمتری خودرو فرسوده از رده خارج می شود و عدم تناسب ورودی و خروجی خودروها، ترافیك سرسام آوری را نصیب كشور می كند.
حال این پرسش مطرح است در حالی كه بازار خودروی كشور به مرز اشباع رسیده آیا رشد تولید خودرو در كشور به صلاح است؟ ضمن اینكه برخی از كارشناسان معتقند كه باید تیراژ تولید خودرو را كنترل كرد و تولید را چندان افزایش نداد.
کد خبر 371
نظر شما