پرشین خودرو: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: نرخ حاملهای انرژی ما هنوز هم با قیمتهای جهانی فاصله دارد.
به گزارش «پرشین خودرو»، محسن صالحی نیا، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور صنایع، در پاسخ به این پرسش که آیا طرحهای فولادی در کشور اقتصادی هستند یا خیر اظهار داشت: صنایعی مانند فولاد در کشور ما مبتنی بر سه نوع مزیت ذاتی هستند، ظرفیتهای ذاتی معدنی، نرخ پایین حاملهای انرژی و نیروی انسانی متخصص.
کارخانجات اگر صرفه اقتصادی نداشتند سرپا نمیماندند
وی افزود: ما در کشوری هستیم که ظرفیت مواد معدنی در آن بالاست از سنگ آهن و گندله تا آهن اسفنجی و فولاد خام و در فرآیندهای بعدی فولاد نهایی در کارخانجات ما تولید میشود و اگر صرفه اقتصادی نداشت تاکنون سرپا نمیماند.
صالحی نیا ادامه داد: مزیت بعدی انرژی است، قیمت حاملهای انرژی ما هنوز هم با کشورهای دیگر فاصله دارد و صنایع همگی انرژی بر هستند و انرژی جز مزیت ذاتی آنها محسوب میشود و نقش انرژی نقشی انکار ناپذیر در صنعت فولاد است.
در ماشین آلات وابسته به خارج هستیم
صالحی نیا نیروی انسانی را مزیت دیگر صنایع کشورعنوان کرد و گفت: انجام کلیه طرحها با استفاده از توان فنی و مهندسی کشور انجام میشود، هر چند تامین ماشین آلات از طریق خارج صورت میگیرد ما هم ادعا نمیکنیم در صنایع کشور وابسته به خارج نیستیم اما بسیاری از ماشین آلات درداخل کشور و توسط متخصصین داخلی تولید و نصب میشود.
معاون وزیر صنعت معدن تجارت تامین زیر ساختها را مهمترین عامل در توسعه صنایع عنوان کرد و گفت: صنایعی همچون صنایع فولاد در نرخ بهره وری و توسعه صنعتی کشور و افزایش ارزش افزوده نقش استراتژیک دارد.
الزام مدیریت آب در صنعت فولاد
وی درپاسخ به این پرسش که چرا با وجود جانمایی غلط طرحهای فولادی و کمبود آب در آن مناطق باز هم برادامه تکمیل آنها تلاش میشود افزود: هر چند مسئله آب در این صنایع بسیار حائز اهمیت است اما با روشهای مدیریتی میتوان به تکمیل ظرفیتها پرداخت.
وی به ایلنا گفت: ما با باید بتوانیم با تولیدات بزرگتروحجم انبوهتر کشورهای رقیب توانایی رقابت داشته باشیم و واحدی با ظرفیت ۱۰ میلیون تن در سال در یک پلنت با واحدی با ظرفیت ۱ تا ۲ میلیون تن دارای پارامترهای متفاوتی در قیمت تمام شده است که باید به آن نیز توجه شود.
کد خبر 37235
نظر شما