پرشین خودرو: زمانی که شرکت ولوو محصول جدید خود را معرفی کرد نگاه کارشناسان و ناظران صنعت خودرو را به سوی خود معطوف کرد.
به گزارش «پرشین خودرو»، طراحی قدیمی ولوو اینبار با یک خودرو شبه لوکس بیانگر تحولی دیگر در این شرکت آواره به شمار می رفت.
سدان جدید ولوو با خطوط ملایم و چراغ های LED در توری جلو ورود برند سوئدی را به قلمرو لوکس ها نوید داد. این خودرو جدید مخلوطی از رقابت بر سر آینده این شرکت به شمار می رود. جایی که مدیر ارشد اجرایی آن به نام استفان جاکوبی و در سوی دیگر لی شوفو مالک جدید ولوو حضور دارند.
لی شوفو با شرکت جیلی ولوو را از فورد آمریکا خریداری کرد. معامله ای که برای اولین بار برندی جهانی در خودروسازی را به مالکیت چینی های سرشناس درآورد. در این 10 ماهی که معامله قطعی شده دو طرف به دنبال راه کارهای گوناگون برای زنده کردن برند ولوو بوده اند و در این راه بارها به رقابت با هم پرداخته اند.
این بار اما ولوو با رقابت شاخ به شاخ خود با برندهای لوکسی همانند بی ام و و مرسدس بنز، شاید شهرت خود را در تولید محصولات کیفی و خانوادگی از دست بدهد. این فرآیند اما در برنامه های توسعه بین المللی شرکت چینی رنگ دیگری به خود خواهد گرفت.
زمینه های اختلاف را در این نکات می توان فهمید: جاکوبی به دنبال آن است تا از ولوو خودروهایی ایمن، کم مصرف و کوچک تولید کند در حالی که شوفو سخت اعتقاد به توسعه سریع برای رقابت با برندهایی نظیر بی ام و و مرسدس و حتی آئودی دارد.
شوفو در مصاحبه ای گفته بود که جاکوبی می تواند همان سنت ولوو را ادامه دهد اما این برند در چین آینده ای نخواهد داشت مگر اینکه همه ذائقه ها را پاسخ دهد.
او گفته بود که کار ولوو مانند تولید سیگار است بسیاری معتقدند که سیگار کشیدن بد است اما شرکت های تنباکو انواع سیگار ها را تولید و روانه بازار می کنند، ولوو هم نیاز دارد که نیاز بازار را به هر شکل ممکن پاسخ دهد.
اینکه آیا این دو نفر می توانند اختلافات را کنار گذاشته و وولوو را درست در مسیر خود هدایت کنند اثرات فراوانی در گسترش جهانی چین به دنبال داد. در سال های اخیر میلیاردها دلار برای خرید برندهای خارجی در چین هزینه شده اما تجربه نشان داده که مدیریت برندهای بزرگ از عهده چینی ها بر نمی آید.
برای مثال، شرکت لنووو چندین سال سعی داشت سهم بازار را بعد از اینکه شرکت بین المللی ماشین های تجاری را در سال 2005 خریداری کرد حفظ کند. شرکت سایک در سال 2004 نیمی از شرکت سانگ یانگ رو خرید اما در نهایت سال گذشته مجبور شد تمام سهام آن را به دلیل بحران اقتصادی سال 2008 به فروش برساند. اگر جیلی بتواند از پس مدیریت ولوو برآید می تواند برنامه راهی برای دیگر شرکت های چینی باشد تا آن ها هم راه خود را بیابند.
دو مدیر اروپایی و چینی ولوو و جیلی که اکنون در کنار هم در ولوو مشغول مدیریت این برند هستند اعلام کرده اند تا سال 2020 تولید این برند را از 370 هزار دستگاه به 800 هزار دستگاه خواهند رساند و برای رسیدن به این هدف 10 میلیارد دلار را برای ساخت کارخانه در چین هزینه خواهند کرد.
نشانه های سازش میان این دو مدیر نیز با عرضه مدل لوکس یونیورس ولوو در نمایشگاه شانگهای در ماه آوریل چهره خود را نشان داد. ولوو سخت مشغول به روز کردن کارخانه های خود است و در این میان لی شوفو مدیرعامل جیلی احساس کرده که این برند به یک مدل لوکس که بتواند با مرسدس اس کلاس و سری 7 بی ام و رقابت کند احساس کند.
فروش خودرو لوکس در این بازار، سال گذشته 49 درصد رشد داشت این در حالی اتفاق افتاد که خودروهای سواری در همین مدت تنها 37 درصد افزایش یافت.
با این حال جاکوبی اعتقاد دارد هم چنان باید ظرفیت های موجود برای خودروهای متوسط را در این کارخانه حفظ کرد و به همین منظور تولید کراس اور XC90، S80 را در دستور کار قرار داده است. او اعتقاد دارد بدون حضور در کلاس های اس و سری هفت بی ام و نیز می توان برندی لوکس بود.
اما لی جواب داده بود که جاکوبی باید بازار چین را خیلی بهتر از این ها بفمد. این بازار مشتریانی دارد که دنبال آن هستند ثروت خود را به رخ بکشند. او بار دیگر به مثل سیگار و تنباکو در چین اشاره کرده بود.
با این حال، مفهومی یونیورس ولوو از آن چیزی که لی می خواست خیلی فراتر بود هر چند به اندازه سری هفت بی ام و نیست اما راهی است به سوی S100 که لی به دنبال آن است.
مایکل دون که مدت ها کارشناس حوزه خودرو در چین بوده و اکنون نیز مدیر یک شرکت مشاوره سرمایه گذاری در هنگ کنگ است می گوید: تصویر الان ولوو بیانگر این است که این شرکت به لوکس سازی نزدیک شده است اما برای اینکه کاملا به چشم بیاید باید طراحی های خود را به سمت خودروهای الکتریکی نیز سوق دهد و یونیورس درست همان چیزی است که این راه را پیش خواهد برد.
سئوال این است که آیا ولوو می تواند خریداران چینی را به اندازه لوکس های آلمانی و لکسوس جذب کند یا نه؟ با اینکه بسیاری از دیگر برندهای لوکس نظیر کادیلاک، لینکولن، جگوار، آکورا و اینفینیتی در انجام اینکار ناموفق ظاهر شدند.
مرسدس، بی ام و، آئودی و لکسوس 90 درصد از فروش خودروهای لوکس را در چین به خود اختصاص داده اند.
کد خبر 3808
نظر شما