پرشین خودرو: رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنفی رانندگان ناوگان حمل و نقل جاده ای، از کاهش تعداد کامیون های ایرانی به 700 دستگاه در مرز ترکیه خبر داد و گفت: طی چند روز گذشته تعدادی از کامیونداران ایرانی با پرداخت عوارض اضافی وارد خاک ترکیه شده اند.
به گزارش «پرشین خودرو»، محمد خان بلوکی افزود: با وضع عوارض جدید توسط دولت ترکیه، هر کامیون ایرانی برای تردد در خاک این کشور به بیش از چهار میلیون و 500 هزار تومان منابع مالی نیاز دارد، تا با پرداخت این عوارض به دولت ترکیه بتواند کالای خود را به مقصد برساند.
وی پیش بینی کرد: با پرداخت عوارض اضافی توسط صاحبان کالاها و شرکت ها و همچنین ورود تعداد بیشتری از کامیون های ایرانی به خاک ترکیه، تجمع کامیونهای ایرانی در مرز دو کشور که به بیش از یک هزار و 200 دستگاه رسیده بود به تدریج طی روزهای آینده کاهش خواهد یافت.
خان بلوکی بااشاره به افزایش عوارض غیرقانونی ورود کامیونهای ایرانی به ترکیه، یادآور شد: پیش از این، ایران ازهر کامیون ترک به ازای 100 کیلومتر پیمایش بابت مابه التفاوت سوخت 25 یورو دریافت می کرد، زیرا در ترکیه قیمت سوخت به مراتب بیشتر از ایران است به طوری که اکنون هر لیتر گازوییل در ترکیه به ارزش 72 هزار ریال به کامیون های ایرانی عرضه می شود.
وی اظهار داشت: همچنین هر دستگاه کامیون ترک بابت تردد در خاک ایران و خرید سوخت 65 هزار ریال یا 25 یورو مابه التفاوت سوخت به ازای پیمایش هر 100 کیلومتر پرداخت می کند.
رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنفی رانندگان ناوگان حمل و نقل جاده ای افزود: از چند روز گذشته دولت ترکیه به صورت یک طرفه به ازای هر 100 کیلومتر پیمایش در خاک این کشور دریافت 25 یورو از هر کامیون ایرانی را وضع کرد و ایران نیز در اقدامی متقابل دریافت 25 یورو عوارض را در دستور کار خود قرار داد.
وی افزود: دولت ترکیه بار دوم دریافت 25 یورو دیگر را از رانندگان ایرانی آغاز کرد که مجموعا میزان آن 50 یورو شد، اما ایران در این مرحله عوارض ورودی کامیون های ترکیه را افزایش نداد تا این مساله از طریق انجام مذاکرات با طرف ترکیه ای حل و فصل شود.
خان بلوکی یادآور شد: هم اکنون منتظر نتیجه مذاکرات مسئولان سازمان حمل و نقل جاده ای با طرف ترکیه ای هستیم، ضمن آنکه در حال حاضر تعدادی از کامیون های ایرانی از مرز برگشته اند و تعدادی دیگر با پرداخت عوارض توسط صاحبان کالا وارد خاک این کشور شده اند و امیدواریم با حل این مشکل جریان تردد کامیونهای ایرانی در مرز دو کشور به حالت عادی برگردد.
این در حالی است که پیشتر رییس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای از اقدام غیرمنتظره کشور ترکیه در وضع 50 یورو عوارض برای کامیون های ایرانی انتقاد کرد و گفت: طبق موافقت نامه ای که بین دو کشور به امضا رسیده این اقدام ترکیه خلاف این موافقتنامه بوده است.
داود کشاورزیان با اشاره به اینکه کشور ترکیه در یک اقدام دور از انتظار و برخلاف موافقتنامه حمل ونقل جاده ای دو کشور، عوارض عبوری کامیون های ایرانی از داخل این کشور را ظرف مدت 48 ساعت به دو برابر افزایش داده، اظهار داشت: طرف ترکیه برای نخستین بار ساعت صفر روز جمعه (18 مهرماه) حدود 25 یورو از کامیون های ایرانی بابت عوارض عبور دریافت کرد و ایران نیز بر طبق قوانین جاری و رفتار متقابل از ساعت صفر روز 19 مهرماه حدود 25 یورو از کامیون های ترکیه عوارض دریافت می کند.
وی ضمن تاکید بر تعامل همه جانبه در روابط از سوی جمهوری اسلامی ایران با کشور ترکیه از جمله روابط حمل و نقلی که همواره رو به توسعه بوده و مورد علاقه هر دو کشور نیز است، افزود: در پی این اقدام دولت ترکیه عوارض دریافتی از کامیون های ایرانی به حدود 50 یورو افزایش داد، این در حالی است که دولت جمهوری اسلامی ایران در راستای توسعه مناسبات همیشگی دوجانبه، از افزایش عوارض دوم خودداری و مراتب اعتراض خود را از طریق وزارت امور خارجه کشورمان به مقامات ترکیه ای اعلام کرد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، تصریح کرد: طبق ماده 5 موافقتنامه حمل و نقل جاده ای ایران و ترکیه که در سال 1373 به تصویب مجلس شورای اسلامی و پارلمان ترکیه رسیده است، دو کشور متعهد شده اند هیچگونه مالیات یا عوارض نسبت به وسایل نقلیه طرف متعاهد دیگری که در سرزمین آن طرف متعاهد به صورت ترانزیت و یا به مقصد دو کشور عبور می کنند به جز عوارض برای استفاده از شبکه راه های اصلی و عوارض به منظور تأمین هزینه های مربوط به نگهداری و مرمت راه ها و حمل ونقل در ایستگاه های عوارضی، دریافت نکنند.
کشاوزیان با اشاره به تردد کامیون ها ایرانی و ترکیه ای در داخل خاک دو کشور یاد آورشد: آمارها نشان می دهد که در سال 2013 بیش از 65 هزار کامیون ترکیه وارد خاک ایرانی شده اند و به همان تعداد نیز کامیونهای ایرانی و 10 هزار اتوبوس به ترکیه تردد کرده اند.
بررسی خبرنگار ایرنا حاکی است رییس سازمان راهداری و حمل نقل جاده ای در سفر اخیر خود به ترکیه با مقامات این کشور برای حل و فصل این مساله مذاکراتی را انجام داده که نتیجه آن اعلام نشده است.
کد خبر 38297
نظر شما